Har du vært i Thailand?

Reklame: den kommende flyreisen til Bangkok blir sponset av KLM

Jeg er svak for spørsmål om spontane reiser, og i år har jeg mine første fem uker med ferie noensinne. Så det skjedde. Thailand skjedde. Billettene er booket. Jeg har vært i Thailand før, jeg hadde en tjuefire timers transfer i Bangkok da jeg reiste jorda rundt, på vei til Filippinene, men var så sliten og introvert at jeg brukte alle timene på et flyplasshotell – bestilte meg thai-massasje, hadde en middagsdate med meg selv og sov. Alt jeg så var det jeg så ut av vinduet på rommet mitt, så jeg har ikke skrapet landet av skrapekartet mitt engang.

Nå skal jeg tilbake, om ikke så mange uker, og denne gangen skal jeg faktisk oppleve landet. KLM flyr oss til Bangkok, men vi tenker å reise videre, først til Ko Samui. Hva gjør vi, hvor skal vi?

Jeg trenger tips! Har noen av dere vært på den kanten av Thailand? Steder å anbefale? Jeg tar gjerne i mot alt dere har av både områder, hoteller, spisesteder, eller annet <3

11 kommentarer

 1. IKKE dra til Ko Samui, det er turistøyen fra helvete. Da er Phi Phi bedre, selvom det og er ganske turist nå. Kan anbefale Koh Tao og Koh Pangan

  1. supermarie

   Takk for tips <3 Skal sjekke det ut!

 2. Jeg var ikke på den kanten av Thailand, men hørte veldig mye bra om Koh Tao 🙂 jeg var faktisk på Phi Phi i går i noen timer (for andre gang) og syns det virker altfor stress. Har hørt det er bedre om kvelden, da veldig mange kun er på dagstur. Det er en liten øy med en sterk partykultur, men hvis du kommer deg ut av gryta skal det visst være fint. Jeg elsket jo Koh Lanta (som jeg snappa til deg hehe), pga roen. Bangkok likte jeg ikke noe særlig, men jeg var jo alene. Dro til Madame Tussauds, BMK, Wat Pho/reclining buddha og Chinatown utenom å hygge meg i kollektivtrafikken og hotellrommet jeg investerte i.

  1. supermarie

   Takk for kommentar! <3 Ja, Koh Lanta så helt magisk ut 😀 Gleder meg til å utforske litt!

 3. Camilla

  Jeg var på andre siden, ved Phi Phi, og innom Koh Lanta og Ao Nang, tror jeg. Vi dro på båttur med dykking, som også kjørte innom en øy man måtte svømme over til om man ville se aper på stranda. Vi var og litt i Bangkok, men der gikk vi mest rundt og kikket, så har ikke noe spesielt å anbefale derfra:P Men gleder meg til å se hva du kommer over av steder:)

 4. Janne B

  Vi var på Koh- Samui, Phangan og Tao i tre uker nå i sommer. En magisk ferie! Anbefaler å snorkle på Koh Tao og utforske Koh Phangan med scooter! Men pass på å unngå Phangan når det er Full Moon-party. Koh Samui er mer turistpreget, men vil likevel anbefale å reise dit. Vi fant mange fine strender og koselige områder da vi kjørte rundt hele øya. På Koh Samui får du også mulighet til å se thaiboxing, shoppe, dra på night marked m.m.

  1. supermarie

   Så bra! Tusen takk for tips!

 5. Samui er litt som Gran Canaria hvis man skal sammenligne, dyrere enn andre plasser og mye turister. Men samtidig er det jo mye turister overalt i Thailand hehe. Chaweng er den største stranda på Samui, det kan være vanskelig å få sove om man bor der da de spiller høy musikk hele natta til tider. Lamai er en litt mindre plass, fin for noen dager. Fishermans village er veldig vestlig orientert med mange fine restauranter, men også dyrere enn de andre plasser. På naboøya Phagnan og Tao får man litt mer «Thailandsfølelsen», der er det mange laidback plasser med longtailbåter på stranda, restauranter ved vannkanten og klarere hav.

  Ellers er Ao nang en liten koselig plass med limestone i sjøen og mange longtailbåter. Phi phi har og sin sjarm. Det er veldig lettvint å reise rundt der nede. Elsker Thailand!

  1. supermarie

   Tusen takk for tips! Jeg noterer 😀 Gleder meg til å oppleve landet!

 6. Selv om det er noen år siden vi var i Thailand må jeg legge til som flere andre her at Ko Samui er veldig turistøy, vi trivdes mye bedre på Ko Tao! Skulle jeg reist i dag hadde jeg dratt rett ut dit og droppet Ko Samui helt. God tur, gleder meg til å lese om dine erfaringer!

  1. supermarie

   Takk for tips! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *