Tankeløs

Det er ti blå grader der ute, og det snør stille, mens jeg sitter inne på saueskinnet jeg fikk fra «onkel», hører på pappas klassiske musikk og fyrer i peisen. Det er så koselig med peis, hvert fall når jeg kommer over frykten for den. I fjor vinter ség røyken inn i stua mi i stedet for opp i pipa, og helt siden da har jeg blitt nervøs bare av tanken på å fyre den opp, hvert fall når jeg er alene. Men bestefar forklarte meg at det finnes en skuff med aske som må tømmes i ny og ne (heisann rakettforskerinne), at dét var det som fikk røyken til å velge feil retning. Så i dag tømte jeg skuffen en ekstra gang, tenkte på bestefar, og tok sjansen, og nå? Nå knitrer det.

Husker dere dette innlegget?

Jeg har bestemt meg for å skru av internett klokken ni hver kveld igjen. Jeg er så lei av å bli sugd inn i de evige feeder, hoppe fra app til app, scrolle, like, lese om andres liv og tanker mens mine egne forsvinner, og kvelden min bare blir borte for meg før jeg rekker å registrere at den i det hele tatt er her.

Vel, den er her nå og jeg skal ta kvelden tilbake, og lage plass til tankene mine igjen, for jeg er inne i en ny periode hvor jeg overdøver dem konstant. Jeg våkner til nyhetsmorgen på P2, legger meg til podcaster, det er stemmer og informasjon og bilder og scroll tjuefire timer i døgnet. Men ikke i kveld. Om to minutter skrur jeg av 4G og wifi og tvinger meg selv til å møte den stillheten jeg pleide å elske, leser videre i boka mi, legger i en vedkubbe til og lager meg kanskje en kopp med te.

Men pappas musikk skal få bli. Jeg lovet meg selv å finne han der de gangene jeg savner han litt ekstra.

2 kommentarer

  1. Solfrid

    Takk for påminnelse om dette, må prøve å få det til igjen. Ikkje at eg gjorde det mykje sist, kanskje det går betre denne gongen.
    Startar i morgon då (eller seinare i dag..) obvisouly, ehe.

    1. supermarie

      Jaa, det var håpet mitt – at noen skulle få en påminnelse og bli med! <3 La oss være offline sammen i kveld 😀 Lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *