Fjorårets reiser

Reklame: inneholder sponset flyreiser / KLM

Det klør i vingene mine igjen, hvert fall etter at jeg ble sittende og bla gjennom bilder fra alle reisene mine i 2018 her om dagen.

SE HER DA:

Davos i Sveits – nyttårsreise 2017/2018

Alpene var SÅ fantastisk. KLM fløy meg og hun med foten til Zürich, derfra tok vi toget til Davos (med ett togbytte). For et sted! Og for en tur – herlighet, så gøy vi hadde det. Det er ikke så mye som kan toppe den nyttårsaften da vi aket ned fra 2000 moh på en trekjelke, mens majestetiske alpene ble lyst opp av fyrverkeri rundt oss.

Genova i Italia – påsken

KLM-tur igjen! Jeg reiste alene til Genova, og bodde hos Andrea – som jeg fant via couchsurfing.org. Han viste meg byen OG Cinque Terre, det var en så deilig tur, jeg følte at jeg var i min egen versjon av filmen Eat. Love. Pray.

Ankara i Tyrkia – langhelg i juni

Jeg dro til Ankara for å besøke et par jeg ble kjent med da jeg jobbet i Luftforsvaret. Mannen jobbet som forsvarsattaché der bede og skulle gå av med pensjon og flytte hjem til Norge senere den sommeren, så jeg ville ned og besøke dem før det var for sent. Jeg fikk bli med på fest hos den norske ambassadøren, på jobb ved ambassaden og hele helga var egentlig et langvarig innblikk i diplomatlivet. Veldig spennende, og SÅ hyggelig! Jeg skal besøke dem igjen – neste gang blir det på Nordkapp!

Aruba – sommerferie

KLM fløy meg og bestevenninnen min fra barndommen til Aruba, etter en helt forferdelig sommer. Jeg kan ikke huske å ha hatt en så stille, avslappende og god ferie-ferie noensinne. Vanligvis farter jeg hit og dit og vil oppleve mest mulig, på Aruba var flamingoene (Dulmer <3) vårt eneste mål og øya var så liten at vi kunne ikke gjøre annet enn å senke skuldrene. Det var så godt, og så nødvendig. Og med det beste selskapet jeg kunne ha på den tiden, hjerte.

Amsterdam – nyttårsreise 2018/2019

KLM både startet og avsluttet mitt 2018. Mamma og jeg tok en langhelg i Amsterdam, vi shoppet, koste oss med deilig mat og vin, var på museum og kanalcruise og rakk å utforske det meste av byen – og Zandaam óg, den lille byen et lite kvarter utenfor. Det var så fint. Mamma og jeg i et ukjent land for å sette punktum etter et helvetes år – og for å begynne å skrive de første bokstavene i 2019. Året kunne ikke ha startet noe bedre <3

Har du noen reiseplaner i år?

12 kommentarer

 1. Elisabeth

  Har planer om en sommerferie utenlands, men vet ikke helt hvor enda. Vurderer rett og slett chartertur, siden det er lettvint med tanke på junior på 3 år. Men jeg vil dra til et land jeg aldri har vært i før da, så tenker kanskje det eventuelt blir Hellas, Portugal, Kroatia eller Italia.

  1. supermarie

   Det høres ikke dumt ut! Åh, ja, kan hvert fall gå god for Portugal og Italia <3 Men Hellas og Kroatia ser jo helt magisk ut det også!

 2. Så herlige turer 🙂
  Jeg reiser til USA i neste uke for første gang.. Skal til Oregon og California, farter nok litt rundt i sistnevnte stat.

  1. supermarie

   Så spennende! Kos deg så masse!

 3. Solfrid

  Så mange fine bilete! Og så mykje fint du har sett og opplevd!

  Eg skal vere med kjæresten og familien til Kroatia i mai. Mor hennar er derifrå, så blir vel å møte ein del av den sida av familien hennar. Det blir spennande! Grugledar meg litt, men gledar meg til tur! Kroatia er jo kjempefint, og må få bada masse.
  Elles er det som vanleg Noreg eg har lyst til å sjå. Blei ikkje mykje av det i fjor, kanskje meir i år.

  1. supermarie

   Takk! Jaa, jeg veeet. Verden kan være så fin. Så koselig, og spennende! Det går nok helt fint <3 Ja, vi må ikke glemme Norge – det er jo helt nydelig her også 🙂

 4. Camilla

  Hvor vil du anbefale å feire nyttår? Har du feiret andre steder i tillegg de to nevnt her?:)

  1. supermarie

   Hmm, vanskelig spørsmål! Spørs litt hva du liker – hver plass har liksom sin sjarm. I Amsterdam var det mye fyrverkeri og folk og fest, i Sveits var det boblebukse, prosecco og akebakke og magiske fjell, på Cuba var det fest – men ingen fyrverkeri, Tanzania var eksotisk – men ikke fyrverkeri. Tror kanskje favoritten min til nå var Sveits, pga den unike opplevelsen! Har vurdert new york også, men hørt at det er syyykt oppskrytt. Så drar nok aldri dit, haha.

 5. Annemarie

  Har allerede rukket en tur i år, tok Kiel-ferga for to uker siden. På våren skal jeg en uke til Toscana i Italia med familien. Har veldig lyst til å reise mer i år, men også lyst til å spare til leilighet, så da blir det nok hjemmferie i sommer
  Men føler jeg får opplevd mange steder gjennom dine reiseinnlegg da

  1. supermarie

   Åh så deilig <3 Glad jeg kan bidra litt! Lykke til med leilighetsdrømmen!

 6. Hei. Ett spørsmål som ikke har noe med reising å gjøre. Jeg lurer på hvor/hvordan du lagrer bildene dine? Jeg har brukt eksterne harddisker, men de går jo «Ut på dato» etter en tid og vil nå lagre bildene mine i en nettsky. Har du noen å anbefale?

  1. supermarie

   Hej! Jeg har de foreløpig bare på macen, faktisk. Og noen på ekstern hardisk. Så jeg har ikke noe erfaring med nettskyer, dessverre 🙁 Eneste jeg har brukt litt er Dropbox!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *