Amsterdam

Reklame: flyreisen til Amsterdam ble sponset av KLM

God kveld fra Amsterdam! Herlighet, så fin denne byen er – både estetisk og i atmosfæren og alt. Jeg har jo vært her før – men aldri på denne tiden av året, med lyslenker og romjulsmagi overalt. Mamma og jeg har allerede rukket å se ganske mye, de få timene vi fikk før ettermiddag ble til kveld og kveld ble til natt.

Vi tok toget fra flyplassen (5€ per pers) sånn i firetiden, slang fra oss bagasjen på hotellet og gikk til La Zoccola del Pacioccone – en superkoselig, liten pizzarestaurant rett borti høgget, hvor vi bestilte en pizza hver og to glass rødvin til + en dessert på deling, som servitøren lurte i oss. Så godt! Stedet har ikke plass til mer enn rundt tjuefire stk av gangen – men det utgjør hele sjarmen.

Etterpå ruslet vi rundt i gatene, tok et glass her og der, shoppet litt, svingte nedom Red light district (like fascinerende som alltid), foreviget kanalen og de vakre gatene med hvert vårt kamera, og avsluttet kvelden på en jazzbar like ved der vi bor, med øl og aperol spritz. Nå har vi akkurat kommet hjem igjen og skal til å plukke noen zzz’er, før vi våkner opp til byen i dagslys. Gleder meg allerede – Amsterdam er så fotovennlig at jeg skjønner ikke hvordan minnekortet mitt skal få plass til alt sammen.

Gleder meg til å vise dere mer – og til å oppleve byen igjen, sammen med opphavet mitt. God natt!

2 kommentarer

  1. Hei! Har du noen anbefalinger til hoteller i Amsterdam? Til studentvennlig pris? Tenker å reise dit rundt påske, ser så koselig ut!

    1. supermarie

      De to jeg har bodd på var ikke særlig billige noen av dem 🙁 Men du kan jo sjekke Airbnb? Evt gratis gjennom Couchsurfing?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *