Minnekrukka

Det er den tiden på året igjen, hvor mamma og jeg rigger oss til med et glass vin eller to, og tar frem minnekrukka som stod tom for nøyaktig et år siden – men som nå er fylt med lapper og minner fra året som har gått. Jeg vet jeg skriver om denne like ofte som vi gjør det lille ritualet vårt, men jeg deler det igjen og igjen i håp om å inspirere andre til å adoptere den årlige tradisjonen, for den er så innmari fin <3

Fra år til år husker de fleste av oss bare de store tingene. Bryllup, ny jobb, nytt familiemedlem, ting som forandrer hverdagen eller livet vårt. Tanken bak minnekrukka er å ta vare på de små tingene óg. De små, fine øyeblikkene vi ikke ville ha husket ellers, hvis de ikke ble skrevet ned og tatt vare på.

Mamma og jeg skriver altså ned små og store positive minner på lapper gjennom hele året. De samles i en glasskrukke, som vi åpner ved slutten av hvert år, og leser høyt fra. På den måten kan året vi er i ferd med å legge bak oss oppsummeres, og selv om hovedinntrykket av 2018 er ganske nådeløst, så minner disse lappene oss på at i stormen og regnværet var det også glimt av sol.

Nå er alle lappene for 2018 lagt i en konvolutt og krukka (og jeg) er klar for et nytt år. Jeg er spent på hva slags lapper 2019 bringer med seg – jeg håper de blir mange.

2 kommentarer

  1. Camilla

    Jeg ble inspirert til å gjøre noe lignende, men istedet for å legge lapper i glasskrukke skriver jeg det ned i en bok, sortert etter måned. Som du sier er det viktig å huske på de små tingene også, som en gåtur, filmkveld, bakedag eller en god treningsøkt.
    God romjul og godt nyttår til deg og dine<3

    1. supermarie

      Åh så fint <3 God romjul og godt nytt år til deg også! Takk for at du er her <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *