God jul, da

Jeg klarer ikke helt å legge hjertet mitt på tastaturet for tiden. Ordene stopper opp før de når fingerspissene. De setter seg fast et sted mellom «(…) om julekvelden da skal alle sammen være glad», og realiteten – som kanskje ikke er fullt så glad, men… hyggelig. For det var en hyggelig julaften.

Bestefar kom innom som julenisse, jeg har ikke sett en julenisse på julaften siden jeg selv var bitteliten, og det var så nydelig å se den yngste Brudevold’en springe ut i gangen, ta hånden til nissen, sin forkledde oldefar, og leie han inn i stua, gi han en bamseklem og kaste seg entusiastisk over pakkene han hadde med til han. Og julemiddagen til mamma, med verdens sprøeste ribbesvor. Og alle de fine gavene, jeg ble helt varm da jeg pakket opp en nydelig flamingobamse fra bestevenninna, og esken fra søskenbarnet mitt som er elektriker og hadde montert lys nedi esken som skrudde seg på da jeg tok av lokket, og lagde magiske snøkrystaller i taket, herregud. Ellers fikk jeg deilige håndkler til det nye badet, et par bøker, penger, et smykke fra mamma (det gikk bra med til-og-fra-lappen) og litt annet forskjellig. Jeg er heldig. Da kvelden gikk mot natt gikk mamma, tante og jeg en liten kveldstur i nabolaget, før vi så ferdig «You’ve got mail» og sa god natt.

Det ble en hyggelig julaften, tross alt. Med den fine, lille flokken min.

(Det er bare det at… Det skulle ha vært en til av oss, og når flokken er samlet blir stillheten fra den som mangler høyere enn støyen fra klirrende glass og knitrende gavepapir. Og selv om jeg ikke var trist, var det ikke så lett å være glad heller).

Hadde dere en fin julaften?

10 kommentarer

 1. Marianne

  Fint å lese at du hadde en hyggelig julaften. Samtidig så skjønner jeg så godt hva du mener med at stillheten fra den som mangler er høyest, men så blir man etterhvert vant med den nye måten å feire jul på, selv om du savner det som en gang var. Er syv år siden og enda er det rart at den ene personen mangler, særlig ved høytider.
  Sender deg en superklem❤️ Gledelig jul, Marie❤️

  1. supermarie

   <3 ja, det "går seg vel til" med tiden, på en eller annen måte. Stor klem til deg også – og fortsatt gledelig jul! Takk for at du er her!

 2. Så fint og ekte du skriver<3 syns det er så synd når det skal føles som et press å MÅTTE være glad i julen selv om en ikke er det. Selv tolker jeg alle julesanger dit hen at en skal prøve å være glad og ha fokus på det positive og gode og glede seg over det en har å glede seg over selv om ikke alt ser like lyst ut. For det er viktig å ikke dyrke smerten heller, og det er fint å bli minnet på at en har mye å være glad for også.
  Husker det året i 9.klasse da bestemor lå for døden og alle var så triste. Det var liksom ikke så mye å feire det året føltes det som. Og joda, jeg var jo trist jeg også, men følte at det ble synd at en ikke skulle kunne feire skikkelig jul og nyttår fordi. Det er jo den andre ytterkanten, og den føltes ikke helt rett ut den heller syntes jeg. Jeg ville feire jul av de grunnene en feirer jul og glede meg over god mat, familie og gaver, også gikk det an å være litt trist på samme tid.
  Høres ut som du fant den balansen <3

  1. supermarie

   Tusen takk, Elise <3 Ja, jula er litt sånn – men det har heldigvis blitt mer rom for å "melde seg ut" av den kollektive gleden óg. Definitivt en fin tid å sette pris på de små tingene som gjør en glad <3 Den balansen er fin – og så godt å finne. Godt nytt år til deg, takk for at du leser bloggen min!

 3. Det er fint å se at du klarte å få en fin kveld til tross for at det manglet en du er så innmari glad i Jeg opplevde denne julaften å miste min høyt elskede bestefar midt under julemiddagen, noe som var ekstremt tungt. Han skulle egentlig sitte rundt bordet sammen med oss, det var planen bare 1,5 uke tidligere. På torsdag fikk vi vite at han hadde lungekreft, så det gikk fort og det er fremdeles et altfor stort sjokk. Samtidig klarte vi å feire jul, og bestemte oss for å ta sorgen på etterskudd, men det har vært den vondeste julen jeg har opplevd/opplever.

  Jeg sender mange gode tanker til deg, du er så sterk klem

  1. supermarie

   Ånei, Gina! Ord blir fattige <3 Stor klem og varme tanker til deg og familien din <3

 4. Er så glad for å høre at du hadde det hyggelig <3 Kan forstå at det overhodet ikke er lett, men du er flink!
  Fortsatt god jul, sender mine beste tanker til deg og familien din.

  1. supermarie

   <3 tusen takk, Maria! Håper du har noen fine dager – og GODT NYTT ÅR når den tid kommer. Takk for at du leser bloggen min!

 5. Forstår så godt ❤️ Etter at svigers ikke er sammen med oss, bare med to års mellomrom, er ikke jul det samme lenger, det vil alltid være noe som mangler, men som du sier så «går det vel seg til» etter hvert, håper jeg.

  1. supermarie

   Stor klem til deg <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *