Svar på spørsmålsrunden del ll

Fortsettelse fra dette innlegget

Hvordan henter du deg inn på en dårlig dag?
Jeg tillater meg selv å ha en dårlig dag, så lenge jeg bare trenger.

Her om dagen våknet jeg opp og kjente at DETTE blir en bedriten dag, og i stedet for å gjøre det jeg vanligvis ville ha gjort; jobbe med å prøve å snu det, tenkte jeg bare… vet du hva, Marie? Det ER faen meg en bedriten dag – og det er helt greit. Sett på sint musikk, drep de rundt deg med blikket ditt, ikke lat som om livet er en gave for noen dager kjennes det faktisk mer ut som en practical joke, eller en ren forbannelse, og det er hundre prosent lov å være sur og lei.

Jeg har sluttet å prøve å overstyre egne tanker og følelser. Det pleier å gå over av seg selv, enten ved hjelp av tid, musikk, små, fine ting som tilfeldighetene serverer meg (feks et smil fra en fremmed – som lyste opp en mørk dag sist uke), eller menneskene jeg omgås med. Og trening, eller en tur i skogen. Men da skal jeg ha lyst til å gå tur i skogen – jeg skal ikke gå bare for å prøve å bli glad igjen, jeg er ferdig med «operasjon bli glad igjen». Nå er det «få det ut» som gjelder, og dét i seg selv gjør en dårlig dag litt bedre, hvert fall for meg. Det å tillate seg å være nedfor. Jeg behandler i grunn meg selv som jeg ville behandlet en venninne på en dårlig dag; kaster meg inn i flommen av banneord og frustrasjon, griner om jeg må, og gjør ALT ANNET enn å være den irriterende positive og optimistiske «DU HAR JO SÅ MYE Å VÆRE GLAD FOR, DETTE ORDNER SEG :):):))»-dritten som bare gjør vondt verre.

Jeg dyrker ikke de dårlige dagene, bare så det er sagt. Men de dårlige dagene kommer, det gjør de for hver og en av oss, det er sånn det er å være menneske, og jeg lar dem pent passere med alt de drar med seg av banneord, tårer, tanker og følelser. På sikt tror jeg det er mer skadelig å skyve alt til side og tvinge frem godt humør når du innerst inne er nede, enn å omfavne de dårlige dagene.

Jo, og så bruker meditasjonsappen «Simple habits», som jeg har nevnt for dere tidligere. Den minner meg på at tanker bare er tanker, og den hjelper meg å bli bevisst på alt som rører seg i meg – av godt og vondt.

Sånn, verdens lengste svar på et spørsmål som sikkert var ute etter noe positivt, men mitt nye jeg får det faktisk bedre de dagene jeg gir meg selv medfølelse og omsorg og tillater meg selv å ha det kjipt. Og hei – de gode dagene blir enda bedre når du først har vært gjennom de dårlige, sant?

Hvordan har du det i dag?
Ganske bra, takk som spør <3 Det har vært en kul dag på jobb, jeg var innom leiligheten og så at badet går fremover, bor på den digge sofaen med evig tilgang på pepsi max igjen, og har fått noen timer for meg selv.

Kan du fortelle litt om badoppussingen? Hvor mye kan man gjøre selv? Er det vanskelig? Og ca prislapp? Hva er dyrest? Har veldig lyst til å pusse opp et slitent bad selv, men har ikke en superbror å spørre, så søker råd her.
Ja! Jeg tok rivingen selv, bare – det var ikke vanskelig, hvert fall ikke på mitt bad hvor jeg bare hadde gipsvegger. Og så skal jeg male taket, og et par andre småting som broren min har trua på at jeg klarer (kjenner han meg i det hele tatt egentlig? LOL neidajoda). I tillegg henter jeg materialer fra butikkene selv, alt av fliser og speil og møbler, så jeg sparer litt der + at jeg kjører ting på dynga (gipsveggene, dassen og den gamle dusjen). Resten har jeg overlatt til proffene.

Jeg hører jo at andre klarer å legge fliser selv, men jeg vet at jeg aldri i livet hadde klart å få det rett og pent, haha. Det dyreste er flisene og all jobben bak (membran, våtromsplater og jegvetikkehva), tror jeg. Men prisen kommer jo veldig an på størrelsen på badet ditt, og hva som skal gjøres. Jeg flytter feks hele sluket mitt – og da blir det en del dyrere på grunn av jobben med rør og helvete. Mitt bad på cirka 4 kvm kommer på over 100 000 kroner, men jeg gjør ALT, da (legger varmekabler, nytt gulv, bygger opp veggene på nytt, vegghengt do etc). Hvis du vil ha det billigst mulig – sørg for at oppussingen innebærer minst mulig jobb, hilsen min bror.

Har du noen interiørstil på det nye badet?
Hm, litt vanskelig å si, jeg har liksom plukket litt her og litt der, vet ikke om stilen min har et navn…? Det blir hvert fall betong-ish på veggene, lyst gulv, stooort rundt speil og sort dusj! Gleder meg til å vise dere!

Hva driver du med for tiden?
Det går stort sett i jobb og venninner, oppussing, legge ølplaner med mennesker jeg ikke har møtt på lenge, jeg skriver en sak for Heimevernet, trener litt og prøver å ta vare på meg selv så godt jeg kan.

Kommer du tilbake på SnapKollektivet?
Jeg har ikke bestemt meg enda, først skal jeg ha pause til over jul – og så tar jeg det derfra.

Drømmereisemål som du enda ikke har besøkt?
Tibet, Alaska og Mongolia!

Del tre kommer plutselig – takk for at dere har sendt inn så mange spørsmål, jeg STORkoser meg med å svare <3

5 kommentarer

 1. Camilla

  Måtte måpe da jeg leste prislappen på badet, men samtidig vet jeg jo at sånt er dyrt. Bad og kjøkken er vel de dyreste rommene å pusse opp pga rør og elektronikk osv. Tror heller aldri jeg har vært så spent på å se noen sitt nye bad! Var mindre spent da foreldrene mine pusset opp badet vårt hjemme:P

  1. supermarie

   Haha, ja, latterlig dyrt – men det er jo det viktigste rommet, så jeg vil gjøre det 100% når jeg først gjør det 🙂 Ææ, jeg får nesten prestasjonsangst, haha!

 2. Gleder meg til å se det ferdige resultatet på badet 😀

 3. Johanne

  Digger filosofien din på dårlige dager. Måtte lese den delen høyt for mamma, haha. Vi vet også litt om å ha noen ekstra dårlige dager etter at pappa fikk uhelbredelig kreft og hjertestans, så vi deler virkelig filosofien! Det er lov (og sunt) å uttrykke følelsene sine, også på dårlige dager. I disse tider setter jeg også pris på din åpenhet på bloggen rundt sorgen, det er ikke så mange som deler slikt <3

  1. supermarie

   Så trist å lese om faren din <3 Liker at vi deler filosofi – det ER viktig! Og takk for at du forteller meg det, det er disse tilbakemeldingene som gjør at jeg føler det er verdt å dele <3 stor klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *