Ytre kaos og indre ro

Det er hundre prosent kaos rundt meg for tiden, men på innsiden har jeg det bedre enn på lenge. Jeg tror jeg glemte det litt, der jeg satt i stillheten etter pappa og var overbevist om at stillhet var det jeg måtte ha for å finne tilbake til meg selv. Men jeg var jo aldri sånn? Jeg må ha ytre kaos for å finne indre ro, «Marie kunne sitte hjemme og ha på TV med høyt volum, musikk, støy og rot rundt seg mens hun gjorde lekser og leste til prøver, og allikevel fikk hun femmer etter femmer», det er sånn mamma beskriver datidens Marie til andre, og jeg er fremdeles hun der. Jeg bare glemte det litt oppi alt.

Jeg har skjøvet to telefonsamtaler fremfor meg i ukevis nå, ikke enda, må jo gjøre plass til stillheten, tenkte jeg, men i dag tok jeg opp telefonen og ringte og etterpå ble jeg helt rolig; nye baller som begynte å rulle, mer å henge fingrene i, det er hektisk på jobb og dagene bare flyr og nå flykter du, Marie, foreslo mitt indre jeg da jeg begynte å sette opp farta igjen, men jeg gjør ikke det. Jeg skulle gjerne ha gjort det, men døden er med meg daglig, sorgen i ny og ne, men aller mest er pappa der – i tankene mine. Nå hadde han blitt stolt, tenker jeg når sjefen gir meg århundrets hyggeligste beskjed, nå sitter han der oppe og gliser, tenker jeg hver gang jeg er morsom. De tankene var ikke der i stillheten, i stillheten var det bare… tomt.

Jeg begynner å finne meg til rette i mitt eget hode igjen, jeg har fått nye måter å se på meg selv, nye måter å tenke på, nye lærdommer om hvem jeg er, og hvis sorgen var den siste leksa du fikk lov til å gi meg i livet, pappa, skal du vite at jeg går for en femmer i den óg. Men da tror jeg jeg må løse oppgavene med TV-støyen på.

5 kommentarer

 1. For et fint innlegg. Man har en stor fordel dersom man vet hva man egentlig trenger. <3

  1. supermarie

   Tusen takk <3 Ja, det hjelper!

 2. Grønn nordlending

  Du er god med deg selv. Meget bra.

  1. supermarie

   Haha! Der var du jo 😀

 3. Solfrid

  Så fint!
  <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *