Boktips: Dødevaskeren

Annonse: boken er sponset av Aschehoug

Høsten er bøkenes måned! Og sommeren, egentlig, jeg leste hvert fall denne på Aruba i juli, og den var så fin. Fæl, men fin.

Dødevaskeren handler om kurdiske Frmesk, som er uønsket av faren sin – fordi hun er jente. På grunn av truslene fra han, og fra farmoren, blir det vanskelig for henne å bo hjemme – moren overlater dermed Frmesk til mormoren og morfaren som gir henne et hjem fylt av kjærlighet så langt det går, men de psykiske og fysiske truslene fra alle kanter gjør det etterhvert vanskelig.

Boken tar for seg et helt forferdelig kvinnesyn, og veksler mellom nåtid (Danmark) og fortid (Kurdistan). Navnet «dødevaskeren» kommer av at Frmesk sin mormor jobber som nettopp det; hun vasker de døde kroppene til kvinner som har blitt drept i vanære eller skam, og som ingen andre vil begrave.

Jeg er ikke så god på å gjenfortelle bøker, merker jeg, men jeg anbefaler hvert fall denne! Godt skrevet om et viktig tema.

Hva leser du for øyeblikket?

6 kommentarer

 1. Synøve

  Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til å lese bøker ved siden av studiene! Denne boken kunne jeg tenkt meg å lest.

  For øyeblikket leser jeg «Stormen» av Frode Granhus. Den er en del av en krimserie satt til Lofoten- og Bodøområdet. Bøkene knytter fortiede forbrytelser fra tidligere generasjoner til nåværende funn og skjelett som finner veien ut av naboens skap. «Stormen» omhandler et skjelettfunn utenfor Reine, som får det til å rive i barndomsminner i befolkningen, og som kan linkes til en nylig garasjeulykke hvor en person ble kraftig forbrent.

  I motsetning til en del «actionkrim» syns jeg boken (og de andre jeg har lest) har en god blanding av spennende krim og hjerteskjærende historier og skjebner. «Malstrømmen» og «Djevelanger» og «Kistemakeren» er andre bøker i serien. Anbefales på det sterkeste!

  1. supermarie

   Tusen takk for tips! Skriver de på den eviglange lista <3 haha

 2. En bok som er helt nødvendig å lese i løpet av livet: A Little Life. En ganske heavy roman om fire kompiser som bor i New York med mest fokus på en av de som har hatt en tragisk barndom og med innblikk i hvordan det påvirker resten av hans liv. Den er SÅ bra og så vond, men skikkelig viktig.

  Andre bøker jeg har lest i det siste er: Tante Ulrikkes vei (anbefales!), En moderne familie (ikke helt min stil, men absolutt fin og reflektert) og nå holder jeg på med Pust for meg.

  Får lest masse (hører også en del på lydbok) på soloreise og elsker det <3

  1. supermarie

   Tusen takk for tips! Hørt mye om tante ulrikke! Jaa, det var noe jeg elllsssket selv da jeg var på verdensreise; LESE <3 kos deg videre på tur!

 3. Camilla

  Denne hørtes bra ut!

  Ble nettopp ferdig med Fie faller, om en kvinne på vestkanten med fint hus og familie osv, men så rakner alt sammen sakte men sikkert. Og jeg venter på at biblioteket skal få inn Veien til Karlsvogna, som er selvbiografisk om en mann som mister kona si i kreft.

 4. Den har jeg skikkelig lyst til å lese!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *