Middag på Stortinget

Herregud, kan jeg bare gå inn her eller utløser jeg hovedstadens største terroralarm nå, tenkte jeg og åpnet forsiktig den sorte porten på gjerdet som rammer inn Stortinget. Ingenting skjedde, så jeg dristet meg til å gå helt opp til døren – det kom ingen sikkerhetsvakter løpende da heller, så jeg tok i håndtaket og dyttet opp døren som ledet inn til selveste hjertet av demokratiet vårt.

JEG ER INNE PÅ STORTINGET HAHAHA, tenkte jeg og kastet tingene mine veggimellom av fryd inne i hodet mitt, mens jeg i virkeligheten spilte helt kul og likegyldig og ingenting spesielt med dette, liksom, smilte høflig til sikkerhetsvakten, dagens triveligste mann, scannet veska, ble lukket inne i først ett rom, og så ett til, og så slapp de meg inn til resepsjonen hvor jeg meldte min ankomst, og gikk og satt meg for å vente.

Det var så stille der inne i ankomsthallen at jeg ble helt stressa, og så høytidelig, nesten litt hellig? Jeg turte så vidt å løfte blikket for å se meg rundt – og hvert fall ikke ta bilder åpenlyst, så jeg snikfotograferte som om det eksisterte et fotoforbud, men det gjorde det jo ikke, fortalte venninnen min meg da hun kom ned trappen og tok meg smilende i mot. Hun jobber på Stortinget, det er så absurd – vi har kjent hverandre siden ungdomsskolen, og jeg visste at hun kom til å nå langt i politikken, men selveste Stortinget – det er for sprøtt. Jeg er så stolt!

Hun viste meg stortingssalen, vandrehallen og jeg ble nesten starstruck – av et BYGG, men det er jo ikke noe nytt, ref. da jeg fant huset til Dr Phil i Los Angeles, hejhej. Og så kom venninne nummer to inn den o’ store porten, og så spiste vi middag sammen, vi tre. Fårikål på Stortinget. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi sett for meg at dét var noe jeg skulle oppleve i løpet av livet, men der satt vi, altså. Vi tre som en gang i tiden hadde farget håret blått eller rødt og la ut teite bilder på Piczo og smugdrakk øl før vi hadde lov til å kjøpe den selv.

(Ps. Jeg passet på å legge igjen et forslag om forbud mot forholdisme mens jeg var der, forventer gjennomslag).

3 kommentarer

  1. Gleder meg til gjennomslaget! Det trengs!

    1. supermarie

      Yaaas!

  2. Elisabeth

    Husker første gang jeg var på Stortinget også. Ble nok like starstruck som deg :-p var en gang i tida aktiv i AUF, og da var vi stadig på Stortinget enten for å møte en av AP-folka, for å få omvisning eller for å ha møte. Har også vært på minitinget en gang, en mindre versjon av Stortinget der man spiller at man er Storting og regjering. Det var veldig artig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *