Frihet

Drømmesøndag. Våknet med en av mine beste venninner i sengen ved siden av, hun lagde egg og bacon til oss og vi klemte og sa hadet, strålende sol ute og jeg satt meg i bilen jeg fikk låne av hun andre beste, «det er fint å ha sånne venner, Marie», sa bestefar da jeg kom på overraskelsesbesøk til han og mormor i går ettermiddag og jeg smilte av både han og hun som gjorde besøket mulig.

Kilometer for kilometer i en regnbuejoggedress, og jeg sang unødvendig høyt mens landskapet føk forbi på utsiden og sola skinte og friheten som fulgte med den lånte bilnøkkelen gjorde meg ekstra glad, ekstra takknemlig, jeg kunne dra akkurat hvor jeg ville, og mitt første stopp var pappas grav.

Hei, pappa. Har du blitt henlagt, du da, tenkte jeg og smilte for meg selv mens jeg så ned på navnet hans som ikke hører hjemme på en stein, for jeg husker fortsatt latteren hans og jeg vet han hadde ledd, «henlagt«. Det var vår humor, det, pappa. Herregud, så mye rart vi har ledd av opp gjennom.

Dro videre til broren min og flokken hans, diskuterte bad og interiør. Videre innom den tredje bestevenninna, og derfra ut til mamma som ikke visste at jeg kom, men allikevel hadde middagen (nesten) klar, og så til mormor og bestefar og uttrykket deres da jeg plutselig stod på døra, det ene barnebarnet uten bil og som bor lengst vekk, det memoriserte jeg for all fremtid. SÅ glade! Så spiste vi stekte epler fra Hagen med kanel og sukker, etter bestefars ønske, og de sendte med meg en pose da jeg dro.

Så. Mye. Kjærlighet. På. En. Dag.

Tilbake til Moss, leverte bilen som betød mer enn jeg klarte å uttrykke med «tusen takk for lånet» + bensinpenger, og gikk hjem i mørket mens jeg leste en melding fra hun tredje bestevenninna som bare ville vite hvordan jeg egentlig har det om dagen – igjen.

Så der gikk jeg i mørket og smilte, glad på ekte og rik på mennesker og i dag er datoen men jeg kjenner den – for første gang – ikke på kroppen.

4 kommentarer

  1. supermarie

   <3

 1. Solfrid

  Så fiint! Blir glad av å lese dette <3

  1. supermarie

   <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *