Filmtips fra flyreisen

Reklame: sponset flyreise / KLM

Flyturen til Aruba varte i 11 timer, og jeg elsker de timene oppe i himmelen, midt mellom det som var og det som kommer, jeg ser på det som et fristed og jeg gleder meg alltid til de lange turene, for da rekker jeg så mye; tenke, lese, sove, skrive og se på film. På flyreisen til og fra Oranjestad rakk jeg fire filmer, tror jeg det var, KLM pleier alltid å ha både nye og gode filmer i systemet sitt, og denne gangen ingen unntak! Jeg så:

MARK FELT
Historien om han som avslørte Watergate-skandalen i USA på søttitallet, som førte til at president Nixon måtte gå av. Jeg hadde helt ærlig aldri satt meg inn i skandalen før jeg så filmen, så jeg var litt spent på om jeg klarte å skjønne noe som helst, men det gjorde jeg og filmen kan absolutt anbefales! Mark Felt, også kjent som Deep Throat og kilden som lekket informasjon til pressen sånn at skandalen ble offentlig kjent, spilles av Liam Neeson – han er råflink!

RED SPARROW
Altså DENNE filmen, den må dere se. Den handler om en russisk ballerina (spilt av Jennifer Lawrence) som får den suksessfulle karrieren sin brutalt ødelagt av skade, og som blir omskolert til spion for russisk etterretning av onkelen sin – for å ha et levebrød til seg selv og moren. Filmen er smart, grotesk og spennende.

THE COMMUTER
Også en hovedkarakter spilt av Liam Neeson. Det handler om en pendler som mister jobben sin, og som får et tilbud om et ukjent oppdrag som han velger å ta – han er tross alt desperat etter penger, nå som jobben hans forsvant. Oppdraget setter imidlertid både han, familien hans og de andre pendlerne i fare, og filmen er full av spenning og action.

THE 15:17 TO PARIS
Filmen er regissert av Clint Eastwood, jeg pleier å like filmene hans (ref Gran Torino, American Sniper, Sully og Million Dollar Baby – alle disse anbefaler jeg også å se) men akkurat denne var ikke blant de beste jeg har sett. Historien er imponerende – definitivt – den er sann, og handler om tre amerikanske kamerater som avverget en terroraksjon på et tog til Paris i 2015, men jeg syns selve oppbyggingen av filmen var litt treig, det ble brukt litt for mye tid på guttas reise gjennom Europa, selv om jeg jo skjønner at de måtte ha noe å fylle filmen med – selve møtet med terroristen var jo over på kort tid. Det kuleste med filmen er at heltene spilles av de FAKTISKE heltene, altså de tre amerikanske kameratene som stoppet terroristen i virkeligheten. Så, imponerende historie, skuespillerprestasjon av noen som ikke er skuespillere og den var inspirerende – verden trenger sånne helter. Men filmen i seg selv var… OK.

Har dere noen filmtips til helgen?

3 kommentarer

  1. Har ikke filmtips, men hvis du vil høre mer om Watergate kan jeg anbefale podcasten Slow Burn. Hver episode handler om en liten del av skandalen, og om alle menneskene som var litt involvert uten å nødvendigvis være hovedpersonen. Veldig underholdende!

    1. supermarie

      Takk for tips!

  2. Stine Friis

    Oog! Mark Felt fikk jeg lyst til å se i kveld! Har du sett Eye in the sky? Den tror jeg du ville likt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *