Fraværende

Du er i Karibien, jente, skriker omgivelsene, temperaturen og fregnene på den karakteristiske nesa.

Mens tankene har lagt anker sju tusen kilometer unna.

Hørte han hva jeg sa, og fikk jeg sagt det jeg trengte å si, for idet jeg sa det følte jeg meg så langt utenfor meg selv, som om ordene som forlot munnen min var regissert på forhånd og jeg bare fremførte et manus uten innlevelse. Mine ord, mine tanker, fremført av en fremmed, og hvem var jeg egentlig, der jeg satt ansikt til ansikt med døden.

Følte han at jeg jagde han vekk, stresset med å sende han av gårde, for jeg gjorde ikke det, jeg gjorde ikke det, jeg var ikke klar til å ta farvel i det hele tatt. Men jeg ville at du skulle få være i fred, jeg ville at du skulle få hvile, hvis jeg hørtes stresset ut var det bare det. Jeg ville så gjerne at du skulle få slippe, men jeg ville absolutt ikke gi slipp, og hvordan i all verden håndterer man to så uforenelige sorger som krever sin plass – samtidig, det visste jeg ikke da og jeg vet det ikke nå heller.

Men jeg var ikke klar, pappa.

Jeg er i Karibien og tankene mine glemte jeg igjen hjemme, og det blir rart å komme hjem uten å ha deg å komme hjem til.

4 kommentarer

  1. <3

  2. Bombesikker på at han bare har følt masse kjærlighet <3

    1. supermarie

      <3 !!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *