Sommerfugleffekten

På torsdag var vi på the butterfly farm et par kilometer unna her vi bor, vi skulle egentlig ta bussen, men Stefano, den gamle mannen vi leier av, tilbød seg å kjøre oss, og vi hadde så mange spørsmål til han at vi nesten eksploderte så snart setebeltene var spent på. Han har tre ulike leiligheter å leie ut og selvom vi er de eneste som bor her akkurat nå, har vi tenkt at han sikkert vil være i fred uten mas fra alle gjestene sine til enhver tid, men all denne stillheten har gjort oss så nysgjerrige på fyren at på den korte bilturen klarte vi ikke holde igjen og spørsmålene haglet.

Han må være i 70-åra, kommer fra Italia og har bodd litt her og der i Karibien, men endte opp på Aruba fordi det er den tryggeste øya i havet her. På Jamaica måtte han feks ha vakter døgnet rundt, mens her står porten åpen til enhver tid, i tillegg til at øya er nederlandsk så han får litt av den europeiske atmosfæren her også. Han har reist masse (uten at jeg turte å spørre hvorfor, eller hva han jobbet med i sin tid), har ingen familie og han er det eneste barnet, sa han og lo fornøyd, og det er noe med den mannen jeg bare liker skikkelig godt. Arubas svar på Juan, nesten. Minn meg på at jeg må spørre om å få ta et bilde av han før vi drar.

Åja, sommerfuglene. Vi betalte 15 USD, det inkluderte en guide som fortalte oss om sommerfuglene og ubegrenset adgang resten av tiden vår her. Stedet i seg selv var helt spesielt, jeg følte nesten at det var noe utenomjordisk med alle de nydelige fargene som flakset rundt oss, jeg følte nesten at jeg var i en scene i Avatar, stemningen og alt var smått magisk, og så beroligende. Vi ble gående og se på skapningene en stund, før vi tok en iste i kafeen og gikk videre ned til stranda igjen. Absolutt verdt et besøk hvis du noen gang skal ta turen til Aruba!

Bildet av meg er fra Renaissance Island, ikke sommerfugl-stedet, jeg glemte å bli tatt bilde av der inne så jeg bare slang med et annet, lol. Men det var ca like grønt og skjønt der inne hos alle fargene på to vinger!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *