Regnskap

3 uker + 1 dag

Inn og ut av sorgen, inn og ut av fornektelsen og mest inn i den, for det er for brutalt på utsiden.

Jeg tror ikke jeg skjønner det helt enda, sa jeg.

Nei, det er litt som å prøve å forstå hva uendelig betyr, eller hvor mye en milliard er, svarte hun.

Ja.

Akkurat sånn.

Du vet så godt hva det er, hva ordet betyr og står for, men du klarer ikke å pakke hodet ditt rundt det konkrete i en uendelighet, en milliard eller i døden, det blir for stort, for overveldende.

Alle blomstene jeg fikk har visnet, eller er i ferd med å gjøre det, og alt jeg har igjen er kortene og omtanken, som et tegn på tiden og tiden har aldri vært mer tydelig enn den ble denne sommeren.

Tiden som gikk.

Regnskapet på hvor mange dager han potensielt hadde igjen å leve, regnskapet på hvor mange sekunder mellom hver gang han tok en pause fra å puste og jeg holdt pusten sammen med han og lurte på om det var hans siste, eller om han kom til å trekke den på nytt og han trakk den på nytt, og på nytt, og på nytt, og jeg pustet lettet ut, og så holdt jeg pusten igjen,

og igjen,

og igjen.

Regnskapet på hvor mange dager det er siden jeg hadde en pappa.

Jeg kjøpte den her til deg på ferie, tenkte på deg og pappaen din, sa hun og ga meg en flamingo og døden er ikke vakker, men vakre ting spinner ut fra den og nå står flamingoen på hylla og minner meg om både pappa og ei bestevenninne som lytter.

3 uker + 1 dag

Og jeg kan fortsatt høre latteren din. 

4 kommentarer

  1. ❤️❤️

  2. ❤️❤️❤️❤️

  3. Camilla

    <33

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *