Ulus – hjertet av det gamle Ankara

Fotohjertet mitt hopper alltid over et slag eller to når jeg kommer til steder som Ulus, gamlebyen i Ankara. Se så vakkert! Vi dro dit på mandag, og vandret rundt et par timer, og handlet – jeg skulle egentlig bare se på noen putetrekk (endte opp med å kjøpe fire for 100 tyrkiske lira, hvis du noengang skal dit; prut ned til 4-5 stk for den prisen), men falt hodestups for et teppe også, jeg skal vise dere det senere når jeg har fått det på plass i leiligheta. Med en gang jeg kom inn i sjappa festet øynene mine seg til en bylt i en hylle, og jeg dro det frem og gikk rett i ekstase. Det var 60-70 år gammelt (påstod selgeren), fargerikt og med geitehår og det kilte i magen da jeg så det og jeg tror det hadde gjort fysisk vondt om jeg dro derfra uten. Det kostet egentlig 1300 lira, men jeg fikk det for 800 – det vil si 1400 norske. Verdt hver krone!

Før kunne jeg handle suvernirer bare for å handle suvernirer da jeg var på reise, det har jeg sluttet med – nå kjøper jeg bare interiør eller ting til kjøkkenet hvis jeg kommer over noe, og jeg elsker å se meg rundt her hjemme – med en puff fra Marokko, teppe fra Tyrkia, pyntegjenstander fra Mexico, Cuba og Roma og hvor ellers jeg har vært. Så mange fine ting – så mye historie og gode minner. Gleder meg til dere får se teppet (sånn utover det lille glimtet på Snapchat i går)!

2 kommentarer

  1. Kilim-puter ER SÅ FINT! Jeg har én fra Studio Bazar, som var sjukt dyr sammenligna med hva det koster i Tyrkia/Etsy. Men verdt det. Vil ha flere <3

  2. Solfrid

    Eg vil sjå putane óg!! Du finn så mykje fint på turane dine!
    Er óg glad i det eg har raska med meg (sjølv om 5 masker frå Venezia var litt i overkant..).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *