Forsvarsattaché

God kveld! Den dagen her, ass, jeg føler ikke jeg har gjort annet enn å spise. Etter to vilt sosiale kvelder (hvert fall for en introvert) tok vi livet med knusende ro i mitt midlertidige hjem idag, med lunsjbesøket fra Canada som eneste punkt på programmet. Det var hyggelig!

De jobber altså som forsvarsattachéer, som nevnt i forrige innlegg, og jeg tenkte jeg skulle forklare hva det er, men Store Norske Leksikon gjør det liksom bedre enn meg;

«Forsvarsattaché er en yrkesoffiser knyttet til en ambassade for å holde egne militære myndigheter à jour med den fremmede stats militærvesen. Dette skjer ofte ved at attacheen deltar på foredrag, arrangement satt i stand av vertslandet samt at vedkommende søker å opparbeide uformelle nettverk» (Kilde: snl.no).

Så det er det miljøet jeg har flakset rundt i de to siste døgnene, i tillegg til det sivile diplomatiet. I morgen skal min midlertidige mor og jeg inn til ambassaden en tur, og besøke min midlertidige far på jobb (alle tror jeg er datteren deres her, eheh), og på kvelden er det markering av den finske nasjonaldagen, men før det: gamlebyen! Gleder meg til å se litt mer av Ankara.

Nå er det straks leggetid (ligger en time foran dere, og det gikk opp for meg istad at jeg faktisk er i Asia as we speak, lol), jeg er stuptrøtt. Vi snakkes plutselig – god natt <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *