Boktips: En moderne familie

Boken er sponset av Aschehoug

Denne boken leste jeg i fjor sommer, jeg har bare glemt å skrive ferdig innlegget, «tar det til uka» ble plutselig «tar det om ni måneder». Jaja, så går man gravid med et boktips i ni måneder også.

En moderne familie er en bok skrevet av Helga Flatland, som jeg elsker fra før av – det er hun som har skrevet trilogien om guttene som reiser fra ei lita bygd i Norge og til Afghanistan (den må dere også lese!), som jeg har tipset dere om før. Jeg var spent på hvordan en bok fra henne, som IKKE handler om bygda ville bli, men hun skuffet ikke.

Boken handler om Torill og Sverre som går fra hverandre etter 40 år med ekteskap. Skilsmissen vekker sterke reaksjoner og følelser hos deres voksne barn, som vekselsvis forteller om sine egne liv og tanker og følelser knyttet til skilsmissen og det raknende familielivet gjennom hele boka. Boken skildrer sorgen over å miste noe, og behovet for å ha trygge rammer med forutsigbarhet i livet.

Boken er varm og fin og leses lett i løpet av pinsa, hvis du har tida!

Hva leser du for tiden? Har du eventuelt noen boktips å dele med resten av superhæren?

8 kommentarer

 1. Annemarie

  Anbefaler Vingebelastning av samme forfatter! Nå leser jeg Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr. Handlingen er lagt til før og under andre verdenskrig, og man følger historiene til to barn. Liker den veldig godt hittil, tror du kan like den og, om du ikke har lest den.
  God helg! 🙂

  1. supermarie

   Takk for tips x 2! Setter de på lista 😀

  2. Skulle til å anbefale «Vingebelastning» også! Elsker Helga Flatlands bøker 🙂

   1. supermarie

    Ja hun er fantastisk god!

 2. «Bjørnstad» og «Vi mot dere» av Fredrik Backman. Vakker,morsom,provoserende,varm,spennende,hjerteskjærende.

  1. supermarie

   Takk for tips!

 3. «Mengele Zoo» av Gert Nygårshaug er helt fantastisk!

  1. supermarie

   Takk for tips!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *