Hva løper du fra?

TO løpeturer to dager på rad, jeg aner ikke hva som har skjedd med meg men jeg liker det. Til vanlig bor jeg langt inne i et latskap låst med hengelås fra utsiden, så det her er så sensasjonelt at det må blogges om.

Motivasjonen min for å løpe, når jeg først har kommet meg ut i joggeklær, er litt som en sprakende radio som sliter med å finne riktig frekvens; jeg begynner sterkt og løper til jeg ikke orker mer, og så går jeg litt, løper litt, går litt, løper litt og på tilbakeveien er det full fart for da skal jeg hjem.

Her er noen av tankene jeg har for å tvinge meg selv til å løpe litt lenger der ute, fremfor å gå:

 • Det kommer mennesker, eller biler, det er flaut å se så sporty ut uten å løpe. LØP
 • Ei litta sprint opp den bakken der, så får du pustepause etterpå
 • Løp frem til neste tre. Check! Okei, du dør ikke enda, Marie, fortsett å løpe til neste tre der igjen. Og der igjen. Og der igjen. Disse delmålene (som stadig forflyttes fremover, fordi jeg kjenner at jeg har mer å gi underveis) er gull verdt ute i løypa
 • MUSIKK! Det hender jeg setter på sanger som gir meg skikkelig kick. Disse løper jeg intervaller til. På versene jogger jeg rolig, og så sprinter jeg på refrengene, roer ned til verset, sprinter til refrenget og styrer egentlig energien og farten etter hvordan låta er bygd opp, og når sangen er ferdig unner jeg meg en gåpause for å få igjen pusten
 • Fokuser på beina når du løper – ikke bare på pusten, det funker hvertfall for meg. Jeg løper tankeløst i begynnelsen, men så husker jeg at beina bærer meg og så sparker jeg litt mer fra – sånn at det går fortere, uten at jeg egentlig går inn for det – jeg bare endrer teknikk, bruker tærne litt mer og armene for å få mer fart

Litt løpemusikk også, disse er favorittene for tiden:

 • I’ll make a man out of you – Donny Osmond
 • Feel this moment – Pitbull & Christina Aguilera
 • Heart Attack – Demi Lovato
 • When we stand together – Nickelback
 • yes girl – Bea Miller
 • Do it like a dude – Jessie J
 • Me Too – Meghan Trainor

Si meg, trener du? Hva da?

12 kommentarer

 1. Jeg liker å løpe i skogen, men synes løping er sååååå dørgende kjedelig. Kunne jeg gått i fjellet hver dag, hadde jeg definitivt valgt det – jeg får like høy puls av bratte fjell som jeg gjør av en god spurt. Nå venter jeg på at hunden min skal bli såpass ferdigvokst i kroppen sin at vi kan begynne å løpe sammen! Han er ikke 1 år engang, så det er litt tidlig ennå. Skal helst vente til de er 2 år. Så for øyeblikket har jeg bytta ut løpeturene med powerwalks sammen med min firbeinte kompis, så tipper jeg løpeskoa og løpebeltet kommer på til høsten! Vi må jo øve på å løpe sammen, litt og litt.

  1. supermarie

   Jaa, det er ikke det morsomste som finnes… Men en hund hjelper definitivt! <3 Høres ut som en god plan!

 2. Susanne

  Anbefaler sterkt all musikk av Prodigy når du løper slike intervaller. Var den eneste musikken jeg løp intervaller til selv, da jeg var på løpekjøret. Får så SJUKT mye energi og fighter-feeling av det, bombesikker på at den musikken ene og alene presset frem 20% av ytelsen jeg ikke trodde jeg hadde.

  (Og nei, trener ikke nå. Er finværs- og barbakketrener. Venter til snøen og tælen er vekke, heh<3)

  1. supermarie

   Ææ, tusen takk for tips! Akkurat det jeg trenger!

 3. Jeg HATER løping, haha.. Alltid gjort! Men elsker styrketrening, samt turer i skog, mark og fjell 🙂

  1. supermarie

   Jaaa, skog og fjell og mark <3

 4. Solfrid

  Det musikktipset om å veksle mellom jogging/løping (evt, gå/jogg, høh) på vers og refreng likte eg godt! Og musikktips, takk!

  Eg joggar inne på tredemølle, har starta på eit 7 vekers program frå NTNU (ellerno), er på veke 2 da, så ikkje komme veldig langt, men held ut enn så lenge då! Det er ikkje verst det, haha. Vil springe ute etterkvart, men veldig dårleg kondis og astmalunger som ikkje tåler kulde så godt gjer at eg venter litt i alle fall. Bur i ein skikkeleg dal med bratte bakkar på kvar side, så tenkjer eg skal gå (og forhåpentlegvis jogge etterkvart) opp dei eit par gonger i veka når snøen blir heilt borte. Er litt på treningsbølga sjølv for tida, det er digg!

  1. supermarie

   Ja, det funker! Så flink du er 😀 Høres ut som en deilig måte å trene på. Vi får håpe denne bølga varer!

 5. Jeg trener ikke…eller, jeg drar på det jeg får til av fotballtreninger og har vel egentlig en ambisjon å være med på kamp en gang også, men på grunn av operasjon og sykemelding har jeg måttet stå over trening og kamp noen uker nå, og det er jo først nå sesongen er ordentlig i gang. Men, jeg har en stor plan om å begynne å løpe/jogge på kveldene. Må bare få på meg klærne og komme meg ut døra først 😉

  1. supermarie

   Fortsatt god bedring! <3 Ja, det er gjerne det som er det vanskeligste, haha

 6. Ragnhild

  Anbefala å prøve appen Zombierun til løping! Gjer turen mykje meir spennande. Den går ut på at det blir fortalt ei historie mens du springe. Det kjem små sekvensar med jamne mellomrom, og så kan du høyre din eigen musikk i mellom. Neste tur kan du springe til neste kapittel. Du kan til og med skru på at det kjem zombies etter deg når du sakka ned, sånn at du må holde farten oppe!

  1. supermarie

   Haha, åh, den har jeg faktisk hørt om. Må prøve – takk for påminnelse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *