Militær utveksling

God morgen! Togblogging har visst blitt en greie, det er så koselig å sitte her og pludre før jeg kommer frem til jobben. Hejhej.

Jeg rakk såvidt å bli sivil i tankegangen igjen før jeg fikk en liten bunke med dokumenter om utvekslingen jeg skal på til sommeren. Jeg reiser til Minnesota, USA sammen med en god gjeng fra staben jeg tilhører, i Heimevernet altså, og nå har jeg fått pakkeliste og ordren og det var som å få beskjeden om at jeg skal være med en gang til; BLE SÅ GIRA!

På pakkelista stod bunad, som jeg ønsker meg mye, men prioriterte å grine meg til å få en stasjonær PC til konfirmasjonen istedet (drittunge, Marie), som måtte skrotes etter et par år, (idiot, Marie), så da ble det jo aldri det, MEN JEG FÅR LÅNE! Svigerinna stiller med Løken, og da ble jeg enda mer gira, håper bare den passer, men det tror jeg. Vi e’ ganske lik, vi to. Sånn i kroppen, altså. Det skal være noe kulturelt mens vi er der nede, og det føles stas å få vise frem den norske folkedrakta – til tross for at jeg ikke har min egen. Tusen takk, svigers!

Nå er jeg på vei til konferanse på Lættis (Latter, da), faglig påfyll. Vi skrives!

Har du bunad? Hvilken?

20 kommentarer

 1. Numedalsbunad 🙂 Synes det var så kjedelig da jeg fikk den – for alle har den i Numedal, men etter jeg flyttet til Oslo og Trondheim for å studere, er det aldeles helt topp! 😉

  1. supermarie

   Ååh måtte google, SÅ FIN!

 2. Så moro! Jeg har Østfoldbunad, med grønt liv. Forelsket meg totalt i den før konfirmasjonen min. Og så er det farmor som har sydd den, noe som gjør det enda litt mer spesielt 🙂 Bunad gjør virkelig noe med en, altså, blir så glad og stolt hver gang jeg har den på 🙂

  1. supermarie

   Så nydelig <3 Lånte den selv til konfirmasjonsbildene mine! Jaa, enig. Må få min egen en vakker dag!

 3. Eeeelsker bunad! Jeg har Lundeby. Den er megafin, men angrer bittelitt på at jeg ikke har en som er stedsbestemt. Mamma kjøpte dog farmors Nord-Trønder-bunad, så tanken er at jeg skal arve den etter hvert. Jeg er veldig bunadsnerd, og elsker å lese om sånn bunadsregler og pugge hvor de ulike kommer fra og sånn <3 <3 <3

  1. supermarie

   Ååh <3 Jaa bunad er SÅ nydelig, angrer sånn på at jeg ikke ønsket meg en til konfen 🙁

 4. Elisabeth

  Har ikke bunad jeg heller. Men ønsker meg veldig Øst-Telemark stakk i lilla eller blå. Syns de er så fine! 🙂

  1. supermarie

   Jaa de er vakre!

 5. Jeg har Lundeby i svart, og jeg synes den er såå fin! Gjøvik, der jeg kommer fra, har de fleste Lundeby-, Vestoppland- eller Gudbrandsdalsbunaden. Men siden jeg har flyttet til Grunnlovsbygda, er det færre med samme bunad som meg. Det synes jeg er gøy 😀

  1. supermarie

   Æææ sjukt fin! <3

 6. Solfrid

  Så fint du får lånt bunad!

  Eg fekk til konfirmasjon, ingen spørsmål om det og det er eg glad for i dag. Har Valdresbunaden, den gamle versjonen. For det finnes sjølvsagt to! Ein «ny» og gamal. Brukar óg lua til, noko eg ser ikkje så mange andre gjer!

  1. supermarie

   Kunne ønske jeg var like lur, haha! Åh så fint <3

 7. Har Trønderbunad i blå, men desverre har den ikke passet på noen år 🙁
  Jogger(haha) med saken da, og håper å pakke den med meg når jeg reiser til Fredrikstad på konfirmasjon neste vår! 😀 fingers crossed!

  1. supermarie

   Haha! Dagens ordspill <3 Den er så fin – krysser fingrene for at du får den på deg til året! Også i HÆLLÆWOOD, da 😀

 8. Jeg har rød nordhordalandsbunad. Elsker den! Synes det er så gøy å ha ett plagg som viser hvor jeg kommer i fra 😀

  1. supermarie

   Ååh <3 Jaa, derfor jeg vil ha Løken også! Kan velge mellom den og Østfold-bunaden 🙂

 9. Jeg har Solør-Odalsbunaden med lys brokadevest og grønn stakk. Bor i Trondheim nå og det er litt stas å skille seg litt ut blant alle trønderbunadene 🙂 Jeg synes Løkenbunaden er kjempefin! Fikk bunadleksikon i konfirmasjonsgave, og trives med deeet.

  1. supermarie

   Ååh den var fin! <3 Stas å ha noe annerledes 😀 ja, Løken er superfin. Haha, bunadleksikon – elsker at det finnes!

 10. Camilla

  Jeg har Åmli-bunad(Aust-Agder-bunad), og er så glad for at jeg ønsket meg til konfen. Var en stund jeg ikke ville ha, men så skulle alle de andre ha, og for en gang skyld lønte det seg å følge strømmen:P

  1. supermarie

   Ååh <3 Ja, fader altså. ANGRER SÅ VILT MYE

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *