From Liguria with love

Flyreisen til Genova er sponset av KLM / jeg er en heldig jævel/ambassadør for flyselskapet

Dette stedet er bare too beautiful to handle, and I’m already språkforvirra af. Og jeg har rukket å oppleve så mye at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, enda jeg bare har vært her i 30 timer.

I går ble jeg møtt av Andrea, Couchsurfing-hosten min, «I’m wearing a beard and sunglasses» skrev han og «gjør ikke alle italienere det?» svarte jeg, men vi fant hverandre allikevel, ved fontenen på Piazza de Ferrari og han tok meg med til leiligheta hvor jeg fikk skifte og legge fra meg tingene, før vi brukte resten av dagen på å gå oss (les: meg) vill i sentrum av Genova. Det ER så fine bygninger her at jeg blir helt svimmel. Så majestetiske! Og gater. Og fjellene rundt?! Åhh.

På kvelden tok han meg med på middag hos en kamerat og venninna hans, og jeg satt der og kløp meg mentalt i armen hvert kvarter. Rødvin, pasta, focaccia og samtaler på engelsk og italiensk og det gjorde meg ingenting at jeg ikke forstod et eneste ord når de la om, det var bare så himla kult å oppleve en helt vanlig kveld hos en vennegjeng i Italia. Så ekte, og så innmari akkurat som i en film.

I dag har vi vært på tur innom flere små landsbyer langs den ligurianske kysten; startet i Portofino og reiste med tog innover mot Genova igjen, med ulike stopp underveis. Jeg må skrive mer om hvert sted senere, først må jeg fordøye alt sammen. Det er så utrolig nydelig her! Det var meldt regn i hele dag, men de første dråpene kom ikke før vi gikk av bussen på Piazza de Ferrari igjen – på vei hjem til leiligheta etter en helt (!) fantastisk dag.

Jeg vant i Lotto med hosten denne gangen óg. I tillegg til å bruke tiden sin på meg, er han flink til å ta de bildene jeg vil ha og han tar seg ettermiddagshviler sånn at jeg får introvertet før neste punkt på programmet, haha.

I kveld tror jeg vi skal ut med vennene hans. Jeg spør egentlig ikke så mye om hva vi skal, jeg har bare stilt inn hodet mitt på JA og så lar jeg livet skje. For det HER? Er livet.

8 kommentarer

 1. Johanne

  Så kult! Jeg lurer på en ting: Hvordan velger du couchsurfing-hoster? Jeg har selv sett etter hoster flere ganger, men jeg har enda ikke funnet en som passer. Dessverre er jeg også litt pysete (evt redd for å være naiv), så jeg hadde (dessverre) vært skeptisk til å overnatte alene hos en mann jeg ikke kjenner. Snakker du med couchsurfing-hostene på forhånd? Har du andre tips til hvordan man kan bli mindre skeptisk, uten å bli naiv?

 2. Linn-Elisabeth Halvorsen

  Well… marry him, sier jeg bare! Hahaha, høres ut som den perfekte hosten, ja!

 3. Nydelig ❤

 4. Åh, det ser så fint og gøy ut! Kos deg <3

 5. Elisabeth

  Åh, så fint det er der! 😀

 6. Camilla

  Høres helt magisk ut! Noen mennesker altså<3

 7. Ragnhild

  Hei! Vurderer å prøve coachsurfing på en reise i sommer. Hvor langt frem i tid pleier du å ta kontakt med verter?

  1. supermarie

   Hey! Så kult! Jeg pleier å spørre sånn 3-5 uker i forveien 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *