Research før en reise

Jeg er ganske dårlig til å planlegge en reise før jeg drar, jeg har en tendens til å ta det meste på sparket. Hvert fall i forkant. Men når jeg først ankommer hotellet/hostellet eller sofaen jeg skal bo på, er det første jeg gjør å tråle Internett for å se hva jeg bør gjøre i byen jeg er i. Hvert fall når jeg har begrenset med tid, da er det greit å ha en viss idé om hva jeg skal fylle dagene mine med. Og da bruker jeg disse metodene:

Tripadvisor
Jeg sjekker alltid topplista, og det som er i nærheten av meg. Både for aktiviteter, steder å spise og ting man bør se.

Foto: Charyn Canyon, Kazakhstan

Atlas Obscura
Jeg har som nevnt før ikke prøvd den enda, men det skal jeg gjøre på de kommende reisene mine. Gå inn på nettsiden, la den bruke posisjonen din og se hva som er i nærheten av deg.

Instagram
Finn hashtaggen til byen, og se hva som dukker opp av bilder. Det var sånn jeg fant Las Peñas da jeg var i Guayaquil i Ecuador – en av de fineste stedene jeg har gått!

Foto: Las Peñas, Guayaquil, Ecuador

Couchsurfing
Om du ikke nødvendigvis bor hos en lokalhelt, kan du fint bruke appen eller nettsiden til å finne ut ting å gjøre. Det er bare å stille spørsmål i forumet som tilhører stedet du er – så vil de lokale svare deg! Eller du kan melde deg på eventer. Det var det jeg gjorde i Almaty, da jeg kom i kontakt med en fantastisk fin fyr som viste meg magien ved landet i to dager etterpå.

Google
…men det er faktisk det siste jeg gjør, jeg foretrekker de andre appene.

Hop on-hop off-bussen
Jeg gjør ofte det den første dagen i en ny by, for å få oversikt over byen og for å se hvilke områder jeg vil tilbake til til fots senere. Her fra bussturen i Malta, 2013:

Det var i grunn det.

Det viktigste av alt jeg gjør før en reise i det hele tatt er forøvrig å sjekke opp landet på landsider.no. Det er Utenriksdepartementet sine nettsider hvor du finner reiseinformasjon om alle land; hva du trenger av visum, vaksiner, hva slags strøm, nummeret til ambassader og info om kriminalitet og hva du bør være obs på.

Som dere sikkert merker lider jeg av ekstrem reisefeber i disse dager, og i dag våknet jeg til et JA på couchsurfing så nå er en sofa i Italia i (inn)boks! Feberen gikk ikke noe mer ned av dét, kan du si. Jeg skal bo hos en (i følge referansene hans) supersnill italiener som heter Andrea – jeg gleder meg til å treffe han og til å utforske byen hans og kanskje en naboby eller to!

Hvordan gjør dere research før en reise?

2 kommentarer

  1. Jeg bruker en app som heter Foursquare, funker spesielt bra til å finne steder å spise

    1. supermarie

      Den har jeg hørt om, men aldri prøvd, er liksom så fornøyd med det jeg finner på tripadvisor, hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *