Internett-stopp

«Så skummelt! Plutselig er man liksom helt alene… På EKTE», var det en følger som skrev til meg på Snapchat i går, da jeg erklærte at jeg innfører internett-fri hver kveld etter klokken ni igjen. Og det er akkurat den følelsen jeg husker jeg satt med da jeg innførte dette regimet for meg selv for første gang i 2015. Som jeg skrev den gang:

«Jeg følte plutselig at jeg hadde gått under jorden. At jeg hadde tatt et skritt ut av offentligheten, ut av samfunnet, jeg meldte meg ut av hele Norge, hele verden (…)» 

Les også: Generation addicted

Men vet du? Det er det som er deilig. Du trer ut av den konstante strømmen av meldinger, statuser, bilder og underholdning. Alle varsler, tagginger, rop om oppmerksomhet fra alle kanter. Du forlater den kollektive festen på Internett, og du legger fra deg alle de tusenvis av innblikkene i andres liv – og logger på ditt eget i stedet. Virkeligheten. Alle de små, stille øyeblikkene du vanligvis bare scroller deg gjennom, uten å ense at de passerer.

Jeg har sklidd helt ut de siste månedene, men jeg har virkelig SAVNET de fredfulle kveldene hvor jeg bare har meg selv som eneste underholdningskilde, så nå er jeg tilbake. Startet i går. Og valgte (ironisk nok) å dokumtere hvordan det er.

Først bare ligger du der, når Internettet har forsvunnet og du ikke helt vet hva du skal ta deg til.

Og så fant jeg ut at vaskemaskina ikke var tømt. For den kan jeg fort utsette, til fordel for en real runde på Instagram. Men ikke igår.

Og så var det en gang, hvor det har hopet seg opp med papirinnsamling og plast fordi jeg aldri har tatt meg tid til å gå ut med det. Før i går.

Og så kom jeg inn og bare JAJA, det var det. Hva nå? Fant rot.

Ryddet.

Så på klokka. Det hadde bare gått en halvtime. En liten halvtime – og jeg fikk gjort så mange ting. Ble stående og klø meg i hodet, for tiden slukes vanligvis av Internett – klokka er seks og så er plutselig klokka halv elleve og leggetid, men ikke offline. Offline går tiden mye saktere.

Så begynte jeg å fylle ut en analog kalender.

…så på TV (Netflix og HBO er lov – for de som ikke har lineær-TV lenger!). Stories of Norway med Ylvis-brødrene var seriøst hysterisk – se på det!

Ble massert av typen – kjøpt på Enklere Liv.

Satt på musikk > dansa på badet > dusja

…og la meg. Og sov som en baby, for det siste jeg så var noen sider i boka mi – og ikke en lysende skjerm som roper om oppmerksomhet.

Les også: Wifi-free for a month

Blir dere med meg ut av Internett klokka ni i kveld? Så kan vi tenke på hverandre der vi sitter helt alene – helt på ekte – og vite at vi ikke er så alene allikevel.

7 kommentarer

 1. Camilla

  Klokka er over ni allerede, men det er jo fortsatt ikke for sent selvfølgelig! Jeg er enig i at tida går mye saktere uten internett, og det er egentlig litt deilig. Man får plutselig så mye tid, selvom «dårlig tid» er selvforskyldt pga internettbruk. Men uansett, ja til wifi-fri, og bøker, samtaler eller hva som helst annet som ikke krever å være pålogga:D

  1. supermarie

   Hurra! <3 Nei, aldri for seint å logge av. Poenget er jo bare å rive seg løs fra internettet – uansett når man velger å gjøre det!

 2. Solfrid

  Rakk ikkje ikveld … Men frå imorgon av!

  1. supermarie

   Yay! <3

 3. Jeg har prøvd dette før, da du arrangerte det første gangen, og klarte meg egentlig relativt fint. Men jeg merker nå at jeg har så ekstremt mye skole, at jeg rekker ikke være sosial på dagen vanligvis lenger, så om jeg vil prate med venner som ikke bor i samme by lenger, og som bruker internett mer enn meldinger, så er det ekstremt vanskelig å si at jeg må avbryte samtalen kl. 21 når vi nettopp har startet den. Blir ikke med denne gangen, eventuelt må jeg finne en måte som passer min (u)sosiale livsstil. Men liker godt opplegget, hilsen vi som klippa gardina skeiv i 2015.

 4. Inspirerende! Jeg joiner 🙂

  1. supermarie

   Så bra! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *