Møter du veggen er det alltid en dør i nærheten

JEG ER HJEMME! Herregud, så nødvendig. Denne uka har (også) vært galskap, planer og avtaler hver eneste kveld, dét eller overtid på jobb, og jeg kommer hjem langt over midnatt og forlater redet før sola står opp igjen og lever i konstant underskudd på søvn og menneskepause. Sliten, ja? Men det er jo så mye BRA som skjer, at det er verdt det. Jeg vil ikke gå glipp av noe.

I går var jeg på årskonferansen til Kommunalbanken, og det høres dølt ut sikkert, men det er med hånden på hjertet den beste konferansen jeg noensinne har vært på – og jeg har vært på en del. Temaet var trygghet i en urolig tid og foredragene handlet om sikkerhet, beredskap, klima, verden og uroligheter, økonomi, ekstremisme og katastrofer, og foredragsholdere som Espen Barth Eide (HVORFOR ER HAN IKKE STATSMINISTER) og Åsne Seierstad, og etter en hel dag med ganske tunge temaer om en verden som går til helvete (neidajoda), avsluttet de det hele med Ingvard Wilhelmsen. Mitt nyeste tilskudd til superheltsamlingen.

For. En. Mann.

Wilhelmsen er angstspesialist og hypokonderlege og rundet av en katastrofefylt dag med et friskt innlegg om hvordan man kan håndtere angst og frykt – hvor perfekt?! Og han var så morsom, med galgenhumor og tørrvittige tilnærminger på det hele, og fem minutter ut i foredraget hans hadde samtlige bøker han har skrevet havnet på ønskelista mi.

Jeg ble så desperat etter å høre mer fra han, så jeg søkte opp navnet hans i podcast-appen; og fant DENNE EPISODEN av «Sommer i P2», hvor han snakker en halvtime, og mange av de tingene han sier i episoden var nøyaktig det han sa i foredraget. Dere må seriøst høre. Det kan hende ekstasen min er litt ekstra fordi han passet så innmari godt inn i gårsdagens rammer med elendighet, men jeg smilte i dag òg. HØR!

Les også: «Fryktløs»

Etter foredragene var det ei lita innføring i samtidskunst (arrangementet var på Astrup Fernley-museet), med ei dame som hadde noe slam poetry-isk over seg der hun stod, og så var det middag (tapas) og konsert med ARY og vin resten av kvelden, sammen med vm i kollegaer. Beste dagen på lenge!

Dere æ, tru? Status på livet?

8 kommentarer

 1. Solfrid

  Det høyres ut som ein super dag! Skal definitivt høyre den episoda, takk!

  Jobbjobb, sjonglering mellom matvareleveranse-jobbing (heikordetgår mot vinterferie og hyttefolka som då kjem rekande!) og langeleiklærervikariering. I dag var det spennande med litt lagerjobbing innimellom og etter langeleikundervisninga. Blir ekstra godt med helg etter ei slik veke! Fått dansa har eg óg denne veka (blant anleggsmaskinar og tunnelstein), då blir det meste så mykje betre, høhø.

  1. supermarie

   Jaa, gjør det! Han er fantastisk! Ja, det er det beste med hektiske uker – helga blir ekstra magisk! Kos deg så masse <3

 2. Kristin

  Sikker på du vil høre? Jeg er helt slått ut av tette bihuler og hoste, og samtidig skal jeg ta vare på en ettåring med omgangssyke. #livet

  1. supermarie

   Ånei, så leit! 🙁 Masse god bedring til begge to <3

 3. Jeg så han Wilhelmsen på Torp og falt pladask, selv om (eller fordi?) jeg sikkert overtenker en del. Det er noe med folk som tar ting (meg) på kornet 🙂
  Status på livet, hvis jeg zoomer godt inn, er at jeg er dødsfornøyd med en spontan treningsøkt i dag. Må ha hatt litt mye sukker i kaffen, for plutselig sto jeg og måkte naboens oppkjørsel uoppfordret etter å ha powerwalka med hunden i snøværet. Den så jeg ikke komme!

  1. supermarie

   Åh jaa, jeg må søke opp den episoden og se den selv – fikk liksom ikke dosa mi med Wilhelmsen på onsdag! jøss, så snill du er! Deilig med sånne innfall 😀

 4. Ingvard Wilhelmsen er en av mine hverdagshelter også. Har vært på foredrag med han, har alle bøkene, prøver å komme over alt av intervju med han på TV og er «venn» med han på Facebook Men jeg blir så inspirert av han. Og han har så rett i mye. Sunt syn på livet. Og elsker boken han har skrevet med utgangspunkt i sitater fra kongen. Fikk meg også til å like kong Harald enda meir.

  God helg ✌

  1. supermarie

   Åh gleder meg til å lese bøkene hans! SÅ glad for at jeg oppdaget fyren – han er fantastisk. God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *