Ny snap – pust med magen

Såå var det min tur til å gå over til the dark side; den nye, o’ store Snapchat-oppdateringa. Jeg strittet i mot så lenge jeg kunne, fordi hele verden så ut til å hate den, men når Snapchat er jobben min må jeg nesten være oppdatert – i dobbel forstand.

I starten tenkte jeg som alle andre (føkk HVA ER DET HER???), men det tok ikke lang tid før jeg bare trakk på skuldrene og tenkte jaja, nå er snap sånn her. Livet går videre.

For helt ærlig? Den apokalypsen som har vært i sosiale medier og media generelt de siste dagene gjorde at forventningene mine lå LANGT nede, helt nede hos han der med horn og flammer. Så da jeg først oppdaterte idag ble jeg nesten positivt overrasket. Ærlig talt. Det er jo ikke SÅ ille?

Til venstre har du vennene dine. Det er den eneste funksjonen jeg river meg litt i håret over fortsatt – oversikten over nylig oppdaterte mystories hos venner er borte og det er vanskelig å få med seg hva og når vennene mine legger ut noe nytt. Men okei, vanesak. Det går seg sikkert til.

I midten finner du nå din egen story, øverst i venstre hjørne. Der finner du antall views, antall screenshots og alt som før.

Høyre? Kjendiser, influencere og andre folk du følger som ikke følger deg tilbake. De du aktivt har valgt å følge sine stories kommer øverst, blar du nedover finner du masse randoms. Du KAN holde fingeren inne på de du ikke vil se, og velge «se mindre av dette». Da kommer det nye randoms neste gang du er inne, men jeg ser ikke helt problemet – man kan faktisk bare overse de. Det går også an å flytte influencere som meg selv – de som har åpen snap – over til venstresiden. Det gjør du ved å snappe til dem. Jeg har fått snapper i hele dag, og DET ER SÅ KOSELIG! <3

Dette med at man må se hele storyen til folk på nytt for å se det aller nyeste har jeg ikke opplevd enda, så der kan jeg ikke hjelpe dere.

Så langt er konklusjonen min at Snapchat er fortsatt gøy og den oppdateringa var faktisk ikke så grusom som jeg hadde forestilt meg i mitt stille sinn. Joda, jeg likte den forrige versjonen bedre. Ja, det er uvant – men vi mennesker er vanedyr. Vi overlever denne også – akkurat slik vi overlevde da Instagram innførte algoritmer, og verden vår midlertidig raste da òg.

Hvis du vil følge meg på snap heter jeg superbrud. Dickpics politianmeldes fortsatt fortløpende, ingen oppdatering kan endre på DET.

Hva mener du? Krise/not so much?

8 kommentarer

 1. Solfrid

  Det går nuh greit, men eg gidd nesten aldri sjekke insta lenger pga at det kom opp hulter til bulter. Berre hatt ny-snap i dag, så enn så lenge gidd eg den i alle fall, høh.
  Kvifor må dei forandre på ting som funkar lizm? Syns dei sjølv algoritme-utgåvene er betre? DET kan eg ikkje skjøne, men ein skjønar vel ikkje alt..

  1. supermarie

   Haha, nei, godt spørsmål. «If it’s not broken – don’t fix it» osv 🙁

 2. Jeg fikk oppdateringen selv i dag og trodde jeg kom til å få litt øyeskader av alt rotet. Det går nå greit men skjønner ikke at de synes dette var en god idé.

  1. supermarie

   Haha, nei, og så lurer jeg LITT på om de i det hele tatt hørte på hva testbrukerne sa… Menmen. Det går seg til!

 3. Det er ikke SÅ ille. Men jeg syns det er litt rotete på vennelista. Skulle ønske at de som hadde nye stories/de jeg akkurat har fått snapper fra la seg helt øverst, og at jeg ikke måtte «scroll for flere stories». Syns det er litt vel mange små ikoner på vennepagen, også er det litt irri at jeg får opp my stories fra folk jeg ikke har lagt til selv.

  Men jeg greier ikke å se at det er en apokalypse. Det går jo bra lzm. Finnes større problemer i livet.

  1. supermarie

   Det du sa! Håper de forbedrer de tingene der, utover det er den helt grei. Ingen grunn til panikk, verden!

 4. Nikolina

  Jeg har hatt oppdateringen i noen måneder nå som betabruker og må innrømme at jeg synes det var grusomt i begynnelsen, men etterhvert lærer den seg hva man foretrekker å se osv, og da går det mye bedre så absolutt ikke krise 🙂 Jeg har også et litt urelatert spørsmål: så på gjensidigesnappen i dag at dere har lagt ut internships og jeg har veldig lyst til å søke på en av de, høres ut som en drømmejobb ved siden av studier. Har du noen tips fra da du søkte? Hvordan var søknadsprosessen og deltok du også på gjensidigedagen?

  1. supermarie

   Godt å høre at den tilpasser seg litt med tiden! Åh, JAAA, søk søk! Jeg var ikke på Gjensidigedagen selv, men anbefaler det absolutt. Da får du sett enda mer hva Gjensidige er for noe og du får kanskje hilse på de som leder avdelingene som søker etter interns – og det er jo aldri dumt! Jeg søkte, var gjennom to intervjurunder (inkl en case-oppgave), og så fikk jeg internship. Skriv en god CV og søknad og vis hva du kan bidra med så er mye gjort!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *