Pintxos på Txotx

Tittelen på innlegget ser nesten ut som den har blitt hacka, lol. Det er faktiske ord/navn, altså.

Jeg møtte Seher for middag sist uke, og hun tok meg med til Txotx. Jeg spurte hva slags mat det var der, og hun svarte et eller annet flere ganger (meg etter hver gang: Hæ? Hæ? Eh… HÆ?), og jeg turte til slutt ikke å si «hæ» mer, det ble liksom for dumt. Så jeg sa meg fornøyd med svaret om at det var «baskisk» og litt tapas-lignende.

Txotx ligger bak Schoushallen, ved Schous’ plass, og da vi kom dit var det helt tomt i lokalet. Jeg syns det var merkelig – stedet er jo supertrivelig, og maten var veldig god! Noe litt uvant, men alt smakte jo. I løpet av de timene vi satt der var det kun 2-3 bord som var opptatt til enhver tid, stedet er kanskje ikke kjent nok for folk…?

Jeg hadde ærlig talt aldri hørt om verken pintxos eller Baskerland – som er et landområde i fjellkjeden Pyreneene, langs grensen av Frankrike og Spania. Pintxos er mat som stammer derfra, og det minner mye om tapas – man bestiller mange småretter, og deler med hverandre. Hos Txotx gikk det mest i småretter med sjømat, og vi betalte rundt 300 kroner hver (inkl alkoholfri drikke) for å bli mette.

Anbefales, hvis du tåler en litt annerledes type mat med nye og spennende smaker! Men jeg trooor ikke du bør gå hit hvis du er kresen, hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *