Evig blekk

Endelig har jeg fått ut bartefingeren og bestilt meg time til ny tatovering. 1. februar skjer det! Da skal jeg forevige et papirfly på armen, ganske lik den Angelica Blick har, men jeg falt sånn for den og har hatt den i tankene de siste seks åra, og jeg vil ikke ha noe annet.

Tanken bak papirflyet er at det symboliserer livet mitt; et papirfly svever bare med vinden og flyr dit vindkastene fører det. Akkurat som alle tilfeldighetene har ført meg hit og dit, ut og inn av forskjellige menneskers liv – mennesker jeg aldri kommer til å glemme – og mot opplevelser og muligheter jeg nesten blir religiøs av. Alt takket være tilfeldigheter.

Hadde jeg ikke ikke kommet inn på høyskolen i Gjøvik i 2009, ville jeg aldri tilfeldigvis ha søkt militæret, og uten tiden i militæret og Luftforsvaret (FLY, sant?!) ville jeg aldri ha sittet her i en alder av et kvart liv og opplevd nok til å fylle et helt et. Og jeg ville muligens aldri ha reist jorden rundt heller, for det var den sykelige forelskelsen jeg opplevde i grønt som ga meg dyttet over terskelen til resten av verden. Det var i bunn og grunn det. Og sånn har det fortsatt – med timing og tilfeldigheter, år etter år. Et papirfly oppsummerer det hele.

I tillegg skal jeg prøve å lure inn en liten tatovering til, laget i mitt eget hode. Den får dere se når den er tatt, eventuelt.

Ei litta throwback til da jeg sist tok tatovering i 2013, på L.A Ink. Den udugelige tatovøren hos House of Pain i Fredrikstad, som laget bart på meg første gang, fikk det jo ikke til – så jeg pusset opp den lille kulepennstrek-aktige greia på verdensreisa:

UnderBART!

Har du tatovering? Eller lyst på? Hva da?

19 kommentarer

 1. Jeg har 9! Har blitt så mange at jeg må stoppe opp og telle hver gang noen spør. Har planer for den tiende også. Må bare se an pengekassa bittelitt den neste måneden før jeg kan bestille.

 2. Så kul idé med et papirfly! Jeg har tenkt på å ta tatovering i mange år, men har ikke fått ut finger´n enda. 2018 blir året!

  1. supermarie

   Yey! <3

 3. Pappa er båtbygger og jobber på en alternativ ungdomsskole for de som ikke finner seg helt til rette i den vanlige skolen. Der har elevene fått være med å bygge en skute, som pappa har tegnet etter tegningene av Anna af Sand. De brukte 12 år på den, så mange elever har vært innom å fått bidratt. Den er oppkalt etter meg og heter Alma af Karmøy og da ble det veldig riktig å tatovere den. Tror ikke det blir noen flere den skinner best alene 🙂

  1. supermarie

   Åh, så kul historie! <3 Elsker tatoveringer med betydning!

 4. Jeg har en god del jeg nå, haha! Og den neste skal jeg ta på tirsdag! Da blir det en SVÆR på baksiden av det ene låret! GLIIIIS! 😀

  1. supermarie

   SÅ kult! Håper du legger ut bilde!

 5. Så spennende! Hvor endte du opp med å bestille? Skal selv ta en etter at jeg blir ferdig med studiet til sommeren, nemlig, så alle tips tas imot med takk 🙂

  1. supermarie

   Attitude! Hos Frank, som er god på streker 🙂

 6. Havet er min lidenskap i livet, så jeg holder på å fylle armen med diverse sjømannstatoveringer. Synes de gamle reglene om dem er så interessant, så har bestemt meg for å følge de. Tok et anker når jeg krysset atlantern, og skal snart ta to svaler, som symboliserer at jeg har seilt over ti tusen nautiske mil. Og skal fylle på videre på etter hvert som jeg har oppfylt kravene. Liker godt papirfly ideen din og historien bak den, kjenner meg godt igjen der, at tilfeldighetene bare flyr meg videre i livet 😀

  1. supermarie

   For en fin tatoveringshistorie! <3 Hvor mange regler er det?

 7. Jeg har to – en jeg tenker å ta cover up på (også står det no regrets, ser du ironien bak detta?) og en «outline» av en slags bjørnepote på overarmen, like ved armhulen. Den representerer året mitt i Cali, og at jeg overlevde et år på UC Berkeley og deres sjuke science-fag (bjørnen er jo deres maskot(t?)). Om jeg vil ha flere? Visst. Om jeg har råd? Student.

 8. Camilla

  Papirfly-tatovering er fint:D Har ingen selv, og vet ikke om jeg vil ha noen senere, kanskje:)

 9. Solfrid

  Har lyst på, men veit ikkje av kva, haha. Sååå får la det vente til det eventuelt dukkar opp noko. Likar tatoveringar så godt!

 10. Jeg og venninna mi var i New York i sommer, kom over noen kule tulletatoveringer som vi klistra på oss med vann-og-dra-av-metoden. Jeg valgte en ganske stor, rødrosa blomst med litt vintage finish. Sendte selfie til mamma da vi sto på toppen av Rockefeller center, fikk tilbake «Hva har du spist?! Hva er utslettet på armen din?»

  Det blir ikke akkurat en rød blomst jeg skal tatovere.

 11. Har tatovering av et fjell, og over der et samisk solsymbol! I fremtiden vil jeg tatovere havet, månen og kanskje en humle. Er veldig glad i rene linjer og dot work!

 12. Jeg har en nydelig Pondus jeg er veldig stolt av! Og en hodeskalle som jeg ikke liker fullt så mye 🙂

 13. jeg har to – rundt høyre håndledd har jeg det som står på ringen i Ringenes Herre og på venstre underarm står det f/1.4 – som ikke svært mange skjønner betydningen av, men som hjelper meg huske på å fokusere på det som er viktig når verden blir kaotisk og jeg sliter med å holde meg på beina.

  1. supermarie

   Åh, for en fin tatovering! Min tatovering nr 2 (som jeg ikke har beskrevet her enda) har samme betydning – en påminnelse til meg selv. Fin greie!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *