Kofferten er fortsatt på eventyr

Flyreisen til Zürich er sponset av KLM / jeg er ambassadør for flyselskapet

Hejjj! Jeg er hjemme! For et eventyr det var, nyttårslanghelg i alpene. Alt har gått så fort og i ett og jeg trenger noen dager på å fordøye alt sammen; nakenspa, nyttårsfesten, akingen ned fra fjelltoppen i natt, utelivet, musikken (den var et kapittel i seg selv, kan du si).

Vi brukte to dager på reising, så vi hadde bare tre fulle dager i Davos. Med alt som fantes av ting å gjøre der kunne jeg ønske vi hadde tre (ganger tre) fulle dager til, men fjellene går jo ikke noe sted, de, så vidt jeg veit. Det er stor fare for at jeg må tilbake igjen, om ikke til Davos så hvert fall til alpene! Neste gang med ski (jada, vi dro til ALPENE uten ski…. Get over it).

Tilbake til reisen; herregud, så glatt det glir der nede/oppe. Togtidene passer perfekt – med ca 10 minutter mellom hvert togbytte, sånn at du akkurat har tid til å finne rett spor før neste avgang. Og selve turen gjennom alpene og nedover mot Zürich igjen? To timer lang direktesending av vill og vakker natur! Billettene var relativt dyre (1050 NOK tur/retur som sagt), men utsikten gjør det verdt det. Og togene har god standard – det siste toget vi tok hadde to etasjer, bare nevner det, NSB.

Utsikt fra dagens togtur:

Flyturen gled derimot ikke like glatt i dag. Vi hadde tekniske problemer før avgang i Zürich, noe som skapte forsinkelser – i utgangspunktet hadde vi 45 min på Schiphol, flyplassen i Amsterdam, men det ble skrellet ned til bare 10 minutter, tror dere vi stressa eller?! Heldigvis var gaten vi parkerte på like bortenfor gaten vi skulle reise videre til Oslo fra. Men selv om vi rakk flyet med et skrik, kom selvfølgelig ikke koffertene våre med. Så i kveld og i morgen tidlig må jeg klare meg uten det meste av toalettsaker. Ikke at dét er så krise, jeg hamstrer jo alltid når det er tilbud her og der så jeg har lageret fullt av det meste.

Og selv om det er kjipt at bagasjen «forsvinner» på veien må jeg berømme KLM-appen, og dama i skranken på Gardermoen. Hun var veldig hjelpsom og fikset alt vi måtte fikse (dvs papirarbeid) for oss. Og KLM-appen pusher i ett sett her, først om at bagasjen var forsinket bare minutter etter at vi hadde landet (det hadde jeg seriøst aldri fått med meg hadde jeg ikke hatt den appen, jeg hadde sikkert stått ved bagasjebåndet og ventet som en idiot fremdeles), og nå sa den akkurat at bagasjen min omsider har ankommet Oslo, og at de ringer når de skal kjøre den hjem til meg.

KLM-appen i seg selv er i grunn helt genial – på avreisedagen pusher den ombordstigningskortet ditt, selv om du er offline, sånn at du bare kan låse opp skjermen og DER er koden du scanner i automaten når du skal gå ombord. Får ikke ei krone for å skrive det her, syns bare appen gjør livet mitt på reise så mye enklere at den fortjener en shoutout.

NÅ skal jeg logge av og roe ned med en film, før det blir tidlig kveld før jobb i morgen. Note to self: i fremtiden må jeg alltid legge inn en fridag mellom hjemkomst og jobb….. Jeg dro rett fra Tokyo og på jobb, og nå rett fra alpene og på jobb og det ER så slitsomt, haha. I-landsproblem, jeg veit.

God natt og godt nytt år! Gleder meg til å vise dere mer fra alpene!

1 kommentar

  1. Alpene høres fantastisk ut! Og alltid spennende med en annerledes nyttårsaften!

    Når jeg reiser drar jeg nesten alltid hjem en dag før, slik at jeg har en dag til å roe ned, vaske klær og ta innover meg reisen før jeg skal på jobb igjen. Det er ganske allright!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *