Årskavalkade 2017

Så, her er vi igjen. På de aller siste sidene av kapittel 2017. Jeg har liksom ikke ett ord som oppsummerer det hele. Året har vært helt fantastisk og fullstendig bedritent, det har vært dans på roser og rulling i tornebusker. Jeg tenker jeg bare kjører en kavalkade, med høydepunktene fra måned til måned.

JANUAR
2017 startet der 2016 avsluttet: helt forjævlig. Men jeg gjorde mitt beste ut av det der jeg satt på en takterrasse på Cuba, med skyhøye forventninger og nedtelling til et fyrverkeri som aldri kom, i stedet hørte vi et par fis av noen raketter, og det regnet glassflasker fra balkongene over oss da vi omsider steg ned og strøk gatelangs, flaskene og vannet som traff fortauet bortover var cubanere som kvittet seg med synder fra fjoråret. God mat, gode drinker og en av mine beste venninner – og året starter i hvert fall pent, tenkte jeg, før jeg snublet noen dager senere og gikk fullstendig på trynet og ble mer eller mindre liggende resten av måneden. Jeg startet mitt aller siste semester på en bachelor i medievitenskap, var i konstant alarmberedskap og husker ikke så mye mer enn dèt.

FEBRUAR
Studier, jobb, foredrag og min første podcastinnspilling. Fremdeles akkopangert av et mørkt sinn, så hukommelsen svikter denne måneden òg. Jeg husker hvert fall at jeg sveipet rundt i blinde på Tinder, fylte enhver stillhet med musikk eller prat og prøvde bare å fungere etter beste evne.

MARS
Ventesorg. Begynte praksisperioden hos Gjensidige, og mine to måneder uten lønn. Gjorde det til et prosjekt i å klare seg på færrest mulig kronasjer per dag, sluttet å bruke Tinder fordi jeg foretrakk mitt eget selskap fremfor noen andres.

APRIL
Katten forsvant, kom tilbake syk og svak etter fire dager, og dyrlegen sa hun var full av kreft så vi lot henne sovne stille inn i fanget mitt, til evig kos fra menneskene hennes. Det var rart å vende seg til en verden uten Miss Anton i, hun som egentlig skulle flytte med meg til Moss, men som på død og liv ikke ville. Sov godt, skatt.

MAI
Bestevenninna fra rekrutten giftet seg og jeg var forlover og livet begynte å bli lysere igjen, og når jeg skal tenke tilbake på 2017 er mai den første måneden hukommelsen min klarer å få tak i, sånn i ettertid. Jeg leverte min siste eksamen, ble smått betatt i en jeg fant utenfor Internett og hadde min siste ulønna dag på jobb.

JUNI
Leverte bachelor-rapporten, var på bachelorseremoni og ble offisielt ferdig med studiene. Var på hagefester og bursdagsfest for Snapkollektivet, feiret min egen bursdag (27 år og verdensmester) og fikk kink fra helvete som introduserte meg for kiropraktikken. GØY måned. Gøy, gøy måned hvor den sørgelige bakgrunnsmusikken ble satt ned et par volumhakk til.

JULI
Vinjerock, ga opp menn igjen og jobbet hele sommeren mens resten av kontoret var på ferie.

AUGUST
Startet i min første faste jobb; kommunikasjonsrådgiver hos Gjensidige. Kjøpte ny sofa og nytt bord, og fikk en stue som tatt rett ut av Pinterest. Dro til Japan (Tokyo) og GUAM! Feiret Juans 80 årsdag, og var så latterlig lykkelig der ute i verden. Ofret et par tanker til Kim og rakettene hans, men verden skulle visst stå til påske denne gangen óg. Gråt hjertet mitt ut av kroppen da jeg skulle hjem igjen, for all den kjærligheten jeg har for den lille bonusfamilien min uti Stillehavet var for mye å bære – sammen med tanken om at jeg kanskje aldri får se de igjen. Men; aldri si aldri.

SEPTEMBER
Malte kjøkkenet mitt mørkt og soverommet rustrødt, til den nette summen av 2 x 79 kroner. Dro på min første øvelse i utlandet; Aurora i Sverige.

OKTOBER
Satt dickpics på dagsorden; NRK Østfold, Fredrikstad Blad, NRK.no og VG på Snapchat. Fikk nytt barndomshjem og holdt litt flere foredrag og tenkte at nå må jeg snart gi meg med foredrag, for nervene mine takler snart ikke mer.

NOVEMBER
FREDRIK SOLVANG VAR GJEST I SNAPKOLLEKTIVET! Og jeg fikk en hel boks med pålegg i posten fra en (fortsatt) ukjent herremann <3 Holdt mitt siste foredrag for i år, var på julebord og trivselen på jobb steg for hver dag som gikk. Ble nyforelska i Moss. Og fortsatte å kose meg med å fikse rundt på interiøret i leiligheta.

DESEMBER
Desember har vært vanskelig og veldig fin på samme tid. Jeg griner litt og ler masse og kjærligheten for jobben tok nesten helt av, og toppet seg ekstra da det gikk opp for meg at jeg kan ta master ved siden av. Kos med venninner, kos med julestemning, klem på pappa og beundrende blikk mot mamma. Var på mitt første skarpe oppdrag for Heimevernet, og fikk min første desemberlønn som fast ansatt – halleluja i fire minutter, før alt gikk på sparekontoen.

Så. Her er vi, da. På kanten av stupet eller begynnelsen av oppoverbakken eller startstreken av et helt nytt løp, eller hva vi nå skal kalle det som står foran oss. Jeg sitter igjen på andre siden av 2017 mye sterkere, litt klokere og litt skjørere enn for snart 365 dager siden. Er det noe jeg har blitt god på, er det å ta èn dag av gangen – om ikke bare ett kvarter. Èn tanke av gangen. Èn følelse av gangen. Jeg har blitt lykkelig som singel, jeg har fått en universitetsgrad, et nytt barndomshjem og jeg har gifta bort venninna mi. Og jeg er så fornøyd jeg kan være. Hva jeg tenker om året som kommer skal jeg skrive om senere. Så gjenstår det bare å si:

GODT NYTT ÅR, superhær! Håper dere får et dryss av drømmer og ønsker i oppfyllelse, og styrke nok til å stå oppreist i det motsatte. Tusen takk for at dere fremdeles følger livet mitt – på godt og vondt. Jeg går inn i mitt 10. år (!) som blogger nå, og rådene deres, støtten, tankene og historiene til mange av dere har fulgt meg i årevis. Noen fra start, andre et stykke uti. Uansett betyr det så mye å vite at jeg har tusenvis av gode mennesker der ute som gir meg trygghet og kjærlighet. Hvor enn jeg er, hva enn jeg går gjennom, hvilken drøm jeg går for; dere ER her. Og det er så godt å ha dere her. Fra bunnen av hjertet mitt: TAKK!

NÅ vil jeg høre hvordan deres 2017 har vært. Beskriv med tre ord – eller en halv bok; opp til deg. Jeg vil bare høre fra dere!

11 kommentarer

 1. Dette året et veldig vanskelig å beskrive, men jeg har vokst og tatt en del oppfordringer som jeg var redd for å ta. Men jammen gikk det fint da 🙂 Nå kommer det muuligens en ny en (kjærligheten) og den er mye skumlere.

  Håper 2018 blir bra! Gjerne med litt mindre motgang kanskje <3 Stor klem til deg.
  Takk for at du enda blogger, det er så fint å henge med 🙂

  1. supermarie

   Ååh så godt å høre <3 Og så spennende! Ønsker deg alt godt i det nye året – litt ekstra for kjærligheta :)) Tusen takk – og takk for at du fortsatt henger med! <3

 2. Camilla

  Dette året har inneholdt mange fine øyeblikk, og noen mindre fine, men alt i alt har det vært bra. Byttet studieretning, så begynte på «nytt» med ny klasse, men på samme sted, så det meste var kjent fra før. Jeg har også lært mye, både faglig og om meg selv og de rundt meg. Så blir spennende å se hva neste år bringer. Starter jo hver semester med å si at jeg skal jobbe mer jevnt og strukturert, så får se åssen det går denne gangen:P

 3. Benedicte

  Dro på påsketur til Riga med kjæresten, som gjorde det slutt rett etter palmesus. Innså hvor mange gode venner jeg faktisk har<3 Sorgen gikk over og jeg er stablet på beina igjen. Dro på venninnetur til Mallorca like etter, følte meg som charter-Svein, bare uten kameraene tilstede. Ble også veninnetur til Gran Canaria i høst, og da ble charterkvota mi for hele livet fylt opp.

  Hvert år tenker jeg at det er på tide å studere, det skjedde ikke i år heller.
  Jobber fortsatt og på jobb har jeg fått utfordret meg selv, men har fortsatt litt svikt i mestringstroen. Satser på det gir mer slipp i 2018, det er slitsomt å grue seg til alt.

  Mål for 2018: se venner og familie oftere. Jobbe med mestringstroen og bruke mindre tid på telefonen. (+strikke et par-tre gensere og selbuvotter)

 4. Godt nyttår, Marie 🙂 Jeg har fulgt deg en stund (år faktisk) og er så glad du har begynt å blogge litt mer om dagen, du har så mye fornuftig å si/skrive, og er en fin kontrast til rosabloggere (som jeg også leser noen av – variasjon er vel nøkkelen her).

  1. supermarie

   Godt nytt år! Tusen takk for hyggelig kommentar <3 Jeg skal prøve å fortsette å blogge oftere – hadde glemt litt hvor koselig det var, hehe. Takk for at du fortsatt stikker innom her!

 5. Karoline

  Du skriver så fint. Innleggene dine er lyspunkter på internett. Jeg har fulgt deg siden tiden din på Rygge, det har blitt noen år nå. Dette året har vært utfordrende og lærerikt faglig sett, jeg har begynt på siste året av mitt studie og hatt en sommerjobb der jeg måtte gjøre mye for første gang samtidig som jeg hadde en del ansvar. Jeg har funnet mer ut av hvem jeg vil være og hvilket liv jeg ønsker å ha. Ser for meg en fremtid og hva jeg vil fylle livet mitt med. Håper på å bli ferdig med studiene i 2018 og kunne krysse av «check» for det. Godt nyttår! Jeg har vært i Sveits en gang, og naturen der er vakker!

 6. Opp-og-ned!

  1. supermarie

   <3

 7. 2017 ble vel det året hvor jeg lærte at man ikke trenger å jakte etter opplevelser. Jeg får det også bedre ved å utsette meg for ting som er ukomfortabelt og utfordre meg selv. Det gjør at jeg setter mer pris på hvor komfortabelt og bra jeg har det mesteparten av tiden.

  1. supermarie

   <3 viktig lærdom!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *