Vær så god neste

Det var det.

Følelse i skrivende stund: jeg vil spurte fremover, spole på fast forward x 16, bli ferdig alle dager som har «jul» foran seg og komme meg videre til et helt nytt år, til gamle vaner og hverdag, men noen har hektet hele verden fast i hetta på jakka mi så jeg kommer. meg. ikke. av. flekken. Jeg sitter fast i en ukeslang feiring jeg ikke helt klarer å feire lenger.

Årets desember i sin helhet kan oppsummeres sånn her: magien i lyslenker på trærne, hvitkledde gater, gleden over å kjøpe og lage gaver til de jeg er glad i, koselige kvelder og dager med venner, familie og kollegaer, julestemning til månen og brede smil, og hele oppkjøringa til selve julekvelden har egentlig vært et lite eventyr (med en sørgelig bakgrunnsmelodi, men den fikk bare overtak på meg én gang). Jeg har hatt en magisk desember – tross alt.

Og så kom gårsdagen. Tradisjoner, kjærlighet og hjem kjære hjem. Hjertet utenpå kroppen hele dagen, konstant på bristepunktet. Jeg hadde så mange tanker som måtte avbrytes, hvis ikke hadde jeg brutt sammen, det kjentes i hvert fall sånn ut. Så sart i sjela. Misforstå meg rett, jeg koste meg virkelig, og det VAR en fin julaften, det var jo det. Maten, menneskene, samholdet. Familien min er enestående sånn; vi limte sammen bitene fra i fjor, og det ble en god jul. God, og forferdelig trist på samme tid. For mellom alle bitene er det fortsatt sprekker, og selv om limet holder de sammen, vil sprekkene alltid minne meg om da alt gikk i tusen knas. Og én av bitene får jeg aldri limt inn igjen. Jula er for evig forandret. LIVET er for evig forandret, men i jula blir det så tydelig at det tidvis gjør vondt.

Så jeg orker ikke mer jul nå. Jeg har brukt mandagen på å ribbe leiligheta for julepynt, det er det eneste jeg selv får gjort – mens jeg venter på at dagene skal ta oss over i januar, haha. Jula og desember er over for min del, vær så god neste.

10 kommentarer

 1. Jeg er ikke klar for ett nytt år, jeg er vel egentlig aldri det hehe. Men det vil bli greit å få denne uken overstått kjenner jeg. Fikk ingen julestemning 🙁

  1. supermarie

   Rart med det, men åra kommer allikevel 🙁 Hehe. Håper 2018 blir et bra år <3

 2. Kristin

  <3

  1. supermarie

   <3

 3. Solfrid

  <3

  Eg har kost meg veldig med julekalenderen din! Vore dårleg på å kommentere og gjennomføre ein del, men det å lese og tenkje over det du skriv har vore så utruleg fint.
  Håpar siste veka i 2017 blir så fin den kan, og 2018 blir bra.

  1. supermarie

   Godt å høre! <3 Glad for at du likte den! Tusen takk – og takk det samme; godt nytt år!

 4. <3

  1. supermarie

   <3

 5. Julen forsterker alle følelser, både gode og såre ♥︎

  1. supermarie

   Veldig sant <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *