Luke 18: ta vare på deg selv

SÅNN! Nå har jeg akkurat kjøpt billetter til en konsert i Moss til meg selv. Fordi jeg har lyst, og fordi jeg fortjener det. Jeg gjør det rett som det er, steller med meg selv, som da jeg bestilte reise til Svalbard helt alene for to desembere siden, selv om jeg på den tiden var i et forhold. Forholdet til meg selv må jo pleies det og, hæ?

Det tror jeg mange glemmer, det å ta vare på seg selv oppi det hele. Om så det betyr at du unner deg en konsert, en soloreise, noe godt å spise, fem minutter på sofaen, nye sokker, et bad, gjør noe du liker eller avlyser noe du egentlig ikke har lyst til. Jeg bruker ofte helgene til å lage gode frokoster, tenne lys og dekke et pent bord – selv om jeg er alene, fordi jeg føler så mye bedre om både meg selv og frokosten hvis jeg gjør litt ut av det – og ikke bare hiver i meg en skalk med leverpostei. Vær snill med deg selv og pleie det eneste forholdet du VET varer livet ut; det du har til deg selv.

SÅ i dag tenkte jeg dere skulle få i oppgave å:

Luke 18: ta vare på deg selv

Regler: sett av tid til deg selv, sånn på ordentlig. Gå virkelig inn for egenpleie. Gjør noe du liker; les en bok, fargelegg, strikk, gå en tur, dra på kino, ta ansiktsmaske, se en serie, arrangere venninnekveld, hva enn det er du liker å gjøre og som får deg til å slappe av. Har du mann(kone og barn og full pakke er det sikkert ikke like enkelt å få til en luke i hverdagen, hvert fall ikke nå før jul, men PRØV hvert fall. Du kan ikke ta vare på de rundt deg hvis du ikke fungerer tipp topp selv. Gjør deg selv til første pri for en times tid, eller mer eller mindre – det tjener både du og alle rundt deg på.

Hva gjør du når du skal unne deg selv noe godt?

3 kommentarer

  1. Det er så viktig! Jeg stikker ofte til skogs eller fjells, helt alene (eller noen ganger med firbeint selskap). Det gir ro, mestring og avslapning kombinert med fysisk arbeid som kreves i friluftslivet for å skape varme og ly for vær og vind. Egentid ❤

  2. Jeg går alene på kino på dagtid ca hver måned. Det er ikke så mange andre mennesker der, hvilket jo er positivt, og jeg har oppdaget en ny verden av filmer. Filmene som går på dagtid går svært sjelden på kveldstid, når jeg vanligvis har tid til å dra på kino. 🙂
    Ellers, med fullt kjør i heimen, pleier jeg stå opp 30 minutter før alle andre på hverdagene. Da koser jeg meg med kaffe og P2, bare sitter i halvmørket og nyter stillheten før huset våkner til liv. Jeg hoppet bukk over et par av lukene dine, men denne gjør jeg til gagns, haha. 😀

  3. Jeg pleier å kjøpe ekstra god mat og en boks med is 😀 Ser gjerne favorittfilmene med isen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *