Russell Williams

I går så jeg filmen «An Officer and a murderer«. Jeg er svak for filmer som er basert på virkeligheten, og hadde aldri hørt om denne før den dukket opp på Fem (jada, jeg ser fortsatt lineær TV), så jeg la meg godt til rette og ventet i spenning på hva slags historie dette var.

FY. FAEN.

Jeg grøsser fremdeles.

Det er kanskje forsvarsbakgrunnen min som gjør at jeg ble så innmari forstyrret av dette mennesket filmen handler om. En høyt respektert oberst i det kanadiske luftforsvaret med anvar for den travleste flybasen i Canada, han har fløyet den britiske dronningen og andre statsoverhoder, og på si, når uniformen er av? Seksuell trakassering ut av en annen verden, voldtekt og to drap. Han brøt seg målbevisst inn hos 82 (!!) kvinner, stjal undertøyet deres som troféer, bandt dem, tok bilder av dem, trakasserte dem og var et monster – samtidig som han i dagslys var den obersten alle så opp til. Det er vel derfor den gjorde sånn inntrykk på meg, jeg har all respekt i verden for de høye herrer og kvinner i uniform, at en av dem var i stand til å drive med noe så brutalt på fritiden sin?! Det er en så forstyrrende tanke at jeg såvidt klarer å tenke den.

Hele opptreden til karakteren hans i filmen var så innmari absurd, og da jeg søkte opp navnet hans på YouTube fant jeg klippene av den ekte han – som nå sitter i fengsel, dømt til to livstidsdommer for all elendigheta han har begått. Og fyren var jaggu like føkka å se i virkeligheten som på filmen (selv om det naturligvis har blitt gjort noen kunstneriske endringer – men grovt sett er den tro til historien).


skjermdump fra Google

Dette skjedde (at han ble avslørt, hvert fall) i 2010 – og jeg skjønner egentlig ikke hvordan historien kan ha gått meg hus forbi, det var da jeg selv trådte inn i Kongens klær og interessen for militæret blomstret opp, og nyhetsjunkie har jeg alltid vært. Anbefaler dere hvert fall å se filmen («An Officer and a murderer»), det ligger også en times lang dokumentar om selve innrømmelsen hans på Youtube – den finner du her. Og en dokumentar til om hele saken HER. Se den siste dokumentaren jeg nevnte først, og så innrømmelsen hans etterpå. Da får dere et bedre bilde av saken til å begynne med.

Grøss. Har noen av dere fått med dere det her?!

3 kommentarer

  1. Camilla

    Har verken hørt om ham eller sett filmen, men fikk veldig lyst til å se den. Man vet aldri hva som gjemmer seg i folk:/

    1. supermarie

      Nei, skremmende!

  2. Har du sett The Whistleblower? Den er også basert på en sann historie..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *