DERE

For. En. Dag. Jeg juger hvis jeg sier at det ikke tar på å stå midt i dickpic-kampens hete, for det gjør det. I går kveld publiserte Fredrikstad Blad sin versjon av saken, saken om at jeg anmelder menn som tvinger på meg kjønnsorganene sine og som først ble publisert av NRK Østfold på torsdag, og senere frontet på hele NRK.no sin forside (!). Hver gang jeg tar opp temaet i mine egne kanaler får jeg en tsunami av støtteerklæringer og heiarop. Denne gangen beveger jeg meg utenfor mitt eget lille hjørne her på Internett, og det er dritskummelt.

Facebook er det verste. Kommentarfeltene der? Da Fredrikstad Blad og Telemarksavisa la ut saken om meg i sine kanaler føltes det som om jeg ble låst inne i en offentlig gapestokk i det sekundet de trykket «publiser». Publisert. Sånn. Ute. Åpent kommentarfelt for alle som måtte ønske å lire av seg dritten sin, som flertallet jo gjør der inne. Facebook er et skremmende sted. Jeg holdt pusten og stålsatte meg for det verste. Nå kommer det, nå kommer det.

I mine ni år som blogger kan jeg telle på èn finger hvor mye dritt jeg har fått. EN stygg kommentar på ni år og tusenvis av innlegg, jeg aner jo ikke hvordan jeg reagerer på hets og dritt, aner ikke om jeg er rustet for det eller om jeg knekker helt sammen. For det er jo selvfølgelig ikke saken folk ser, den jeg så iherdig prøver å belyse, det er meg. Marie.


Skjermdump: Fredrikstad Blad sin Facebook-side

Men så bare… Eksploderte det i støtte og heiarop der òg, med kun noen forsvinnende unntak. Kommentarfeltet ble fylt av mennesker som evner å se SAKEN – hvilket problem disse visuelle overgrepene faktisk er, fremfor ansiktet som velger å fronte den. Og jeg ble så glad da jeg så at mange av støtterklæringene kom fra menn. Og fra dere. TUSEN TAKK til dere som brukte tid på å forsvare meg, argumentere og engasjere dere! Dere gir meg den ryggraden jeg trenger for å klare å stå i det her, for det er alvorlig talt en smått ubehagelig sak å snakke høyt om.

Men jeg gjør det allikevel, fordi det er nødvendig. Det er så nødvendig. Disse bildene sendes ikke bare til meg fordi jeg blogger, de sendes vilkårlig. Til hvem som helst, uansett alder. Jeg er 27, jeg kan takle det – selv om det er ekstremt ubehagelig å starte dagen med en fremmed penis slengt i trynet. Hva da med Lisa på 12 eller Jonas på 15?

Jeg får takkehilsner fra foreldre med barn som snart er i Snapchat-alderen. I kveld fikk jeg en snap fra en far, et bilde av en to år gammel datter med teksten «hun her takker deg». Og da sender jeg den skammen jeg føler litt på til helvete, og tenker at det er verdt det. For jeg har troa på at kampen vi tar faktisk gjør en forskjell. Opplyser èn ekstra ungdom om at kjønnsorganet h*n ble nødt til å se faktisk er et straffbart lovbrudd, og at det kan og BØR anmeldes. Vi når kanskje ut til èn ekstra mann som enten allerede har sendt – eller vurderer å gjøre det, bilde av penisen sin til jenter og gutter som ikke har bedt om det. Og forhåpentligvis kommer han på bedre tanker, hvis han leser om at det kan få konsekvenser. Seksuelt krenkende adferd er ikke SÅ fett å ha på rullebladet.

Fra bunnen av hjertet mitt; TAKK!

18 kommentarer

 1. Du er et stort forbilde, Marie! Og du er aldri alene! 🙂

  1. supermarie

   Tusen takk! Får liksom ikke frem hvor mye det betyr, haha. Takk.

 2. Leserhæren står klar for å slå tilbake alle angrep på vår kjære general, ammo-beltene er fyllt opp med klemmer og støtteerklæringer, og spesialstyrkene ligger i skjul, klare med himlende øyne til de som ikke klarer å forstå.
  Takk for bokstavene frøken 🙂

  1. supermarie

   Haha, åh <3 SELV TAKK!

 3. Jeg syns det er suverent at du anmeldte – og fortalte om det. Jeg er rimelig sikker på at flere vil våge å stå opp for seg selv på grunn av løypetråkket og det er så uendelig mye verdt!

  1. supermarie

   Tusen takk – det er det jeg håper, og derfor jeg gjør det. Det er verdt det!

 4. Therese

  Du er så tøff! <3 takk for at du tar kampen. Jeg har (heldigvis, og bank i bordet) aldri mottatt slike snaps selv, og håper at det ikke skjer heller! Takket være deg er det sikkert litt mindre sannsynlighet for det 🙂

  1. supermarie

   Selv takk, fine deg <3

 5. Flott. Saklig og greit. Jeg driter i hvor mange lesere du har eller ikke har. Det er budskapet som teller.

  1. supermarie

   Takk for støtten! Og helt enig!

 6. Solfrid

  Takk til deg! <3
  Eg klarar ikkje på nokon som helst måte å skjøne dei som forsvarar det her og meiner du berre kan blokke og whatever, det er jo ikkje greit!

  1. supermarie

   <3 Nei, de forstår åpenbart ikke problemet. Og DET er uforståelig for meg.

 7. Stå på! Dette er et viktig tema som altfor få snakker om, du er et flott forbilde for så mange 🙂

  1. supermarie

   Tusen takk, Nina! <3

 8. Hurra for deg, det er så bra at du tar kampen! Heia heia heia! Jeg fikk mitt første dickpic for ikke så lenge siden, ble så satt ut at jeg ba ham få seg litt selvrespekt og at det ikke var greit å sende sånt helt uten videre. Ble slettet før jeg rakk å gjøre noe mer, var vel ikke det han ville høre midt i runken sin. Men ærlig talt…

  1. supermarie

   HerreGUD! At folk er så syke overrasker meg like mye hver gang. Det er så kvalmt at hjelp! Haha, nei, tror kanskje du drepte stemninga. High five!

 9. Svigerinne

  Jeg og Dennis heier på deg❤️ flere skulle hvert like flinke som deg Til å rette fokuset på ting som dette. Ikke vente til først 1 gjør det! Superstolt her jeg sitter!

  1. supermarie

   Tusen takk! <3 Det betyr masse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *