Mediagic #80

Det er tirsdag! Og tirsdag er lik skattejakt på world wide web. Vær så god – lenker å sjekke ut:

  • Denne dokumentarserien, «Jævla Homo»
  • Denne hashtaggen på Twitter, #heleneharepus. Er du ikke på Twitter er den verdt å sjekke ut for underholdningens skyld. Bakgrunn: Pengepredikanten Hanevold fikk en bruker utestengt fordi hun delte hans eget innhold på Twitter, med et noe kritisk blikk. Sensur der, altså. Tror det ga litt motsatt effekt, for èn harepus ble plutselig til hundrevis
  • Denne kronikken, som kritiserer oppfordringen fra Hege Storhaug. Jeg trodde alvorlig talt det var en 1. oktober-spøk, en litt for sein 1. april. Men nei. Hun og statsstøttede (!!!!) Human Right Service vil altså at disiplene hennes skal fotografere mennesker med utenlandsk opprinnelse for å dokumentere «det nye Norge». Det er så absurd at jeg finner. Ikke. Ord. Forøvrig er reaksjonene hun får på Twitter ganske fine. Folk sender inn bilder av bikkjer, kråker, busseter, lørdagspizza og fredagstaco. Det dokumenterer jo den såkalte kulturevolusjonen det òg, hvert fall de to sistnevnte.
  • Denne kronikken, skrevet til Sylvi Listhaug, om at hun endelig kom på banen hva gjelder hatretorikk. Bare synd hun kom så seint.

1 kommentar

  1. Digger mediagicspalten din!

    Jeg likte egentlig «Jævla homo»ganske godt, men den (og NRK) har fått massiv kritikk for å igjen presentere de vanskelige sidene ved å være homo. I tillegg sier de ingenting om at Gisle bærer en form for internalisert homofobi.
    Tror mange homofile savner å bli presentert som vanlige mennesker som bare blender inn i mediebildet, uten at det hele tiden blir fokusert på hvor kjipt det er å komme ut av skapet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *