Tokyo: bydeler og hva du bør se

Flybillettene til Tokyo er sponset av KLM / jeg er ambassadør for flyselskapet

Sånn, det tok meg bare fire uker å laste over bildene fra kamera til sølveplet. Hjertet mitt sank på ny da jeg så hvor få det var, i forhold til hvor mange jeg vanligvis tar når jeg reiser. 900 bilder på to uker, vanligvis tar jeg 900 stk på to dager, au. Men sjelen min er fast bestemt på å reise tilbake til Japan og Tokyo en vakker dag, vi får ta det igjen da!

Jeg har fått spørsmål om å lage en guide, en oversikt over hvor man bør dra, spise, hva man bør se og gjøre, og det er helt ærlig vanskelig – for byen var så enorm, og jeg føler jeg bare har sett en centimeter av alt sammen. Tokyo er delt inn i 23 bydeler, og de jeg rakk innom var

SHINJUKU
Shopping og business-område, med den travleste metrostasjonen i verden; Shinjuku station. I 2007 målte de 3,65 millioner passasjerer per dag, og ti år senere er jeg nesten sikker på at vi er oppe i hele Norges befolkning. På en føkkings stasjon, det er jo galskap, haha. Men man merker, som jeg har skrevet tidligere, relativt lite til de store folkemassene i Tokyo. Det glir bra, man stamper aldri oppå hverandre og du kan fint vrenge opp en paraply uten å stikke ut øynene på noen.

I denne bydelen finner du blant annet Dog Heart (hundekaféen jeg aldri fikk testet ut, for det var null mennesker i resepsjonen da jeg var innom), Moomin Bakery & Cafe (les om besøket mitt her) og regjeringsbygget (Tokyo Metropolitan Government Building), parken Shinjuku Chuo (les om da jeg besøkte parken her), Robot-restaurant (dyr inngang!) og kattecaféer. Og et Canon Service Center som du bare kan ta lang fart og DRITE i å oppsøke, for sjappa er konstant stengt og ødelegger livet til lidenskapelige reisebloggere på tur med ødelagte kameraer. Heldigvis selger de også kameraer i dette området, så jeg fikk jo løst problemet – selv om jeg ser at kvaliteten på Canon Powershot-bildene langt i fra blir det samme som på speilrefleksen.

Trynet mitt når jeg må spørre fremmede om å ta bilder av meg:

Alltid like fint.

Shinjuku Chuo park (OBS: her er det forbudt å gå mens du er på telefonen din)

Regjeringsbygget sett fra parken:

SHIBUYA
Dette var det første området som ga meg følelsen av å være i Japan, den aller første kvelden. Her finner du også shopping, og Harajuku – området hvor den sprø Tokyo-moten som regel utspiller seg. Jeg så ikke så mange gærne antrekk selv, men så var jeg ikke altfor lenge i dette området heller. Her finner du også Kawaii Monster Café (trykk for å lese om da jeg var der) – som definitivt er verdt et besøk, selv om maten ikke er all verden, og Yoyogi park

CHUO
Hit reiste jeg utelukkende for å finne Tsukiji fiskemarked, som er det største fisk- og sjømatmarkedet i verden. Kun den ytre delen er åpen for turister, men uansett et sted man bør må dra når du er i Tokyo. Helst tidlig om morgenen. Områdene rundt har også små butikker hvor du kan handle fine spisepinner og sushi-skåler.

MINATO
Dette var området jeg bodde i, på Villa Fontaine Tamachi Hotel. Litt utenfor gryta, men samtidig så nært Tamachi metrostasjon at det er null stress å komme seg rundt. I dette området finner du Tokyo Tower som er verdt å få med seg, jeg dro aldri opp i tårnet (valgte Roppongi Hill i stedet – som forøvrig også ligger i Minato) men det er sikkert en fin utsikt! Og så ligger det en fantastisk god indisk restaurant rett borti gata; GaNeZa – med en robot stående i hjørnet. Dra dit – nanbrøda er helt magiske! Akkurat som i India.

Utsikten fra hotellet:

ASAKUSA
Hit dro jeg for å finne tempelet Senso-ji. Denne bydelen har et mye mer tradisjonelt preg, med eldre hus og få skyskrapere. Etter tempelet anbefales det å bare gå seg vill i gatene – så mye fint å se! Og her finner du en uglecafé, hvis det måtte friste. Mer om Asakusa og reiseruta mi den dagen kommer i et eget innlegg!

Jeg tror det var det? Tror det. Fem bydeler på sju dager, det er jo ikke så verst det heller. Jeg var innom bydelen som heter Tokyo en kveld også, men så ikke stort annet enn digre bygninger, en dam og en park hvor folk løp rundt og rundt. Leste at det generelt skjer lite i selve Tokyo i Tokyo, så jeg ville ikke brukt så mye tid der (men er såklart åpen for motsigelser, hvis noen mener noe annet).

For å komme seg rundt anbefaler jeg som sagt tidligere å kjøpe et Suica-kort som du bare fyller på ved behov, det gjør du enkelt på alle stasjonene ved hjelp av en automat. Kortet kan også brukes til å betale på flyplassen – hvis du ikke rekker å reise opp for alt før du skal hjem igjen.

Fader. Nå fikk jeg et utenomjordisk behov for å reise igjen. VERDEN, hva er det du gjør med meg. 

8 kommentarer

 1. Kjersti

  Så fine bilete – fekk utruleg lyst til å ta ein tur til Japan då du snappa frå der, og lysta vart på ingen måte mindre no! Du er ein racer med kamera og 😀

  1. supermarie

   Tusen takk! <3 Nei, Japan er fantastisk – hvert fall det lille jeg fikk sett 😀

 2. Tone Angelika

  Japan ❤️ Jeg har akkurat kommet hjem fra min andre tur dit (hei, jetlag ) og jeg tror at jeg kommer til å dra tilbake en gang i året heretter. Som pensjonistene som drar til Granca så fort de har sjansen, liksom. Herregud for et land! Alt fra gladmusikken på metrostasjonene, maten, folkene, alle det gærne tingene de selger, gameshow på tv…. Alt! ❤️

  1. supermarie

   Åhh, jaa <3 Jeg tror det blir mitt (tidlig) pensjoniststed også! Love at first sight!

 3. Åh, så flott med tips! Håper å få besøkt Tokyo før 2020. (Må bare tjene meg opp penger først, hoho.) Takk!

  1. supermarie

   Du kommer til å ELSKE Tokyo! <3

 4. Åhh, jeg gleder meg så utrolig masse nå, skal reise til Tokyo neste år i Mai med gubben så denne lille guiden her var utrolig fin å ha!
  Om du har flere tips så tar jeg gledelig imot dem!
  Så fine bilder ~~ 

  1. supermarie

   SÅ GØY! Dere kommer til å kose dere halvt ihjel! Det kommer flere innlegg fra Tokyo fremover <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *