Filmtips til høsten

Alle timene jeg (ikke) brukte på å lese pensum gjennom studiene, bruker jeg nå til å runde Netflix. Eller, jeg rundet Netflix under studiene også. Uansett – her er en liste over filmer jeg syns dere bør se i høst

SULLY
Basert på den sanne historien om flyet som måtte nødlande i Hudson-elva i New York. Jeg husker SÅ GODT da saken var på nyhetene her hjemme; samtlige passasjerer overlevde, og kapteinen ble hyllet som den helten han er. Sully spilles av Tom Hanks, det gjør ikke filmen noe dårligere, akkurat. Rørende og fin!

DEVIL’S KNOT
Basert på en sann historie om et grufullt drap på tre små gutter i USA på 90-tallet. De mistenkte tenåringene knyttes til satanisme og djevelske ritualer, og dømmes til både livstid og døden, men skyldspørsmålet besvares aldri helt. Det er flere løse tråder, til tross for dommen, og i 2011 slippes de fri – men forblir dømte i saken. Moren til en av de drepte barna leter fremdeles etter den skyldige. Spilles av Reese Witherspoon, ei annen av mine favorittskuespillere.

THE IMPOSSIBLE
Okei, jeg er en sucker for filmer basert på sanne historier… Her er enda en, om tsunamien som rammet Thailand 2. juledag i 2004. I filmen følger vi en familie gjennom det som begynte som en juledrøm i et ferieparadis, og endte opp som helvete på jord.

THE CONJURING II
Kødda. Aldri se Conjuring – verken I eller II. De er skrekkelige – bokstavelig talt (men hvis du liker skrekk; go for it. Jeg holdt seriøst pusten gjennom hele II’ern, uten å overdrive. Rart jeg lever fremdeles)

FREEDOM WRITERS
Basert på en sann historie, ehe. Handler om en nyutdannet lærer som får ansvaret for en klasse med multikulturelle ungdommer fra nederst på rangstigen; ungdomsforbrytere, afroamerikanere, latinere, asiatere, gjengmedlemmer og elever fra fattige kår. Unge fylt med sinne, rasisme, hat og følelsen av å bare bli skippet gjennom skolesystemet til staten endelig er «kvitt dem». Et vanskelig utgangspunkt for en ambisiør og idealistisk ung lærerinne, men et godt utgangspunkt for håp. Lærerinnen spilles av Hilary Swank.

CONVICTION
Enda en Hilary Swank-film, basert på en sann historie. Conviction handler om en alenemor som jobber iherdig for å løslate sin uskyldig drapsdømte bror, Kenny. Hun går så langt for å fri han at hun selv utdanner seg til advokat for å sørge for rettferdighet.

GRAN TORINO
Clint Eastwood er både regissør og hovedperson i dette amerikanske dramaet som handler om en innesluttet og fordomsfull enkemann som må forholde seg til sine nye, kinesiske naboer. Han er ganske uspiselig til å begynne med, men så utvikler han et slags vennskap til nabogutten, og filmen går fra hard til myk på en helt nydelig måte.

VAIANA
Denne ligger ikke på Netflix, men jeg var så heldig å få sett den på flyturen hjem fra Tokyo med KLM (sponset flyreise). Jeg ELSKET den! Sikker litt ekstra fordi øya som Vaiana kom fra minnet meg om Guam – de flettet til og med samme kurver som Juan flettet til meg, haha. Den handler kort fortalt om at en halvgud stjal et hjerte fra ei gudinne i havet en gang i tiden, og hennes forbannelse gjør at øyfolket mister naturen sin; fisken uteblir, øya er i ferd med å råtne, og modige Vaiana seiler ut for å redde sitt folk. Hadde jeg vært liten i dag tror jeg Vaiana-filmen hadde vært det Løvenes Konge alltid kommer til å være for meg: en Disney-klassiker jeg foralltid la min elsk på.

Har dere noen filmtips? Skriv gjerne hvor filmene er tilgjengelig også, sånn at andre kanskje kan plukke de opp!

10 kommentarer

 1. Har sett både «Devils Knot» og «Conviction,» veldig bra filmer 🙂
  Anbefaler komedien «Naked» som Netflix nettopp la ut.

 2. Aiaiai, The impossible er ganske hjerteskjærende :/
  Jeg er dog helt uenig i at The conjuring 2 var skrekkelig. Om så var den skrekkelig dårlig! Jeg ble kjempeskuffa for jeg likte 1’ern ganske godt.

  Hm, om jeg skal tipse om noe på denne tiden av året så må det bli en blanding av skrekk, spenning og tanken på at det kan skje i virkeligheten: The collector.
  Aner ikke om den finnes på netflix da jeg er en av disse som ikke har skaffet seg det enda..

  1. supermarie

   Ja, jo, tidvis var den dårlig – men jeg skvatt HELE tiden og var utslitt da den var ferdig, så for min del var det en «god» skrekkfilm, haha. Takk for tips! Skal sjekke om den ligger der!

 3. VAIANA <3 Fun fact: Er Hamilton-skaperen som har skrevet musikken <3 Det er han som synger den engelske biten av "we know the way". Fun fact 2: Han som har sang-stemmen til høvdingen er samme skuespiller som spiller George Washington i originalcastet på Hamilton (Christopher Jackson). Fangirl moment done. KK bye.

  1. supermarie

   Hahaha! Foreslår at du er styreleder i klubben vår <3

 4. Så mother! på kino i går; anbefales! Helt jævlig, men ganske så kompleks og interessant.

  1. supermarie

   Takk for tips! Må sjekke den ut :0

 5. Lagret, perfekt for høsten. Eller for hver helg som småbarnsforeldre :p

  1. supermarie

   Haha, sant! Ser film hver helg selv – har ikke engang noen unnskyldning 🙁 :p

 6. Sier som Luisa: Lagret, kjekt å ha utover høsten siden jeg skal være gressenke i tre måneder 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *