Take nothing but photos

Reisehjertet mitt blødde litt (veldig) på eventyret i Japan og Guam. Å fotografere øyeblikkene rundt meg er noe av det jeg elsker aller mest med å reise, så da speilrefleksen bestemte seg for å ta kvelden mens jeg var på Kawaii Monster Cafe? KRISE! Aldri følt meg så naken og ufullstendig på noen reise noengang, haha. For all del, iPhonen har blitt et bra kamera med tiden den òg, men det er så langt i fra det samme. Jeg har alltid Canon med 24-105 mm-objektivet hengende på kroppen når jeg utforsker nye steder, og det var brutalt å måtte klare seg uten. Dere som følger meg på Snapchat (superbrud) fikk sikkert med dere hvor desperat jeg var etter å få det fikset på Canon Service-senteret jeg fant i Tokyo, så desperat at jeg var innom sikkert tre håpefulle ganger – men kom alltid til stengt dør.

Det endte med at jeg ga opp redningsforsøket og kjøpte et lite Canon Powershot som fattig trøst. Veldig glad jeg gjorde det, selv om det ikke ble det samme. Det tok greie bilder, har flippbar selfie-skjerm og fungerte fint til disse forever alone-bildene jeg må ta når jeg er på egenhånd i verden.

Men det holder jo ikke i lengden, ikke til alle de bildene jeg elsker å ta av mennesker, av steder, av alt som er magisk og kan fanges i pixler. Så i går, etter at jeg fikk mail om at bloggen har gitt meg noen tusenlapper det siste halvåret? RETT til butikken for et nytt speilrefleks. Hjertet mitt er helt igjen! Jeg gikk for Canon 1300D – billigversjonen som har alt jeg trenger – inkludert wifi; en oppgradering siden sist!

Jeg får alltid spørsmål om kamera når jeg reiser, så her har dere svaret på dèt.

Til nå har jeg hatt Canon 550D – og vært strålende fornøyd, helt til det døde. Kameraet har vært med meg verden rundt siden 2011 – inkludert verdensreisa – så jeg skjønner godt at det er slitent. Det har vært i sandstormen i Sahara, under fossene i Iguazu, på iskalde Svalbard og i smoggen i India. Du kan tre av med god samvittighet, baby.

Fremover blir det altså Canon 1300D (kostet 4200 kr) med 24-105 mm og fisheye-linsa. I Japan og Guam brukte jeg Canon Powershot SX620 (kostet rundt 2000 kr) og iPhone.

Til redigering bruker jeg alltid VSCOcam (app) og noen ganger appen Afterlight for å få støv/støy i bildene, jeg vet ikke – har bare fått dilla, syns det blir så fint! Ironisk nok, for egentlig ser jo bildet eldgammelt og ødelagt ut, haha.

Både Powershot og det nye speilreflekskameraet har innebygd wifi, som betyr at jeg kan sende bildene direkte over til telefonen og redigere de der – via en Camera connect-appen. Denne reisen dro jeg også for første gang uten sølveplet mitt (MacBook Air) – og oppdaterte alle kanaler via telefonen. 2017, ass.

Når det gjelder å få tatt bilde av seg selv; jeg bruker stort sett selvutløser, passer naturligvis på at jeg slenger opp kamera på et folketomt sted, sånn at ingen kan spurte forbi og rive med seg babyen min i farta. Er jeg midt i byer eller på andre travle steder, spørs jeg forbipasserende om hjelp – andre ganger tilbyr de selv, når de ser at jeg står der og poserer for meg selv.

Det var vel dèt. Spør gjerne i kommentarfeltet hvis dere har noen flere fotospørsmål! Jeg har ett til dere: hva betyr bilder på reisen for dere? Selv kjenner jeg overraskende mange som ikke tar ett eneste bilde på tur. Jeg skjønner jo at man skal være tilstede og nyte øyeblikket – ikke bare ta bilder av det, men for min egen del er foto en så stor interesse og lidenskap at det er en del av gleden med opplevelsen.

Les også: Fotografering gjør at du mister øyeblikket

17 kommentarer

 1. Camilla

  Jeg pleier alltid å ta bilder når jeg reiser. Man skal jo selvfølgelig være tilstede og se på omgivelsene uten å ha en linse mellom, men jeg syns det er fint å ha fysiske minner også som man kan se på i albumet på mobilen eller printe ut.

  1. supermarie

   Jaa, enig <3 På den måten kan vi jo oppleve reisen om igjen og om igjen!

 2. Bilder er halve reisen, det! Men for meg holder det faktisk med telefonkamera (Samsung S7), har hatt både speilrefleks og olympus-pen, men det blir alltid til at de beste øyeblikkene blir fanget på telefonen 🙂
  Må bare bli flinkere til å fremkalle, ikke bare spamme insta

  1. supermarie

   Det er så sant! Jeg må også bli flinkere til å lage fysiske album, det er så mye hyggeligere!

 3. Har alltid tatt mange bilder på ferier før. Men før jeg skulle til USA i år klikket fokuset på mitt kjære Canon, så det var det lite vits å pakke i bagasjen… Derfor ble det lite fotografering på meg de to månedene jeg var der. Det var ikke så veldig mye å fotografere der vi var uansett, men det hadde vært gøy å prøve å ta fine bilder av ikke så fine områder 🙂

  1. supermarie

   Åh så kjedelig!

 4. Født på 70-tallet

  Elsker støvet/støyen på bildene dine, jeg. Minner meg om barndommen min.

  1. supermarie

   Så bra!

 5. Bilder er jo nøkkelen til å kunne dra tilbake på samme turen igjen og igjen! Å se et bilde fra en tur trigger, i alle fall for meg, mange minner og dermed opplever jeg turen på nytt. 🙂

  Kjøpte forresten et Canon PowerShot SX60 i sommer. Det har for meg alt som behøves i ett! 😀

  1. supermarie

   Jaa, det er sant! Jeg husker generelt mye bedre av de øyeblikkene jeg har fotografert der ute i verden. Yay, grattis med nytt kamera! Canon foralltid 😀

 6. Ann-Iren og Rolf Edvardsen

  Bildene og fortellingene dine er supre, morsomt å se nye og flotte steder som du besøker. Knallbra!

  1. supermarie

   Tusen takk, så hyggelig å høre!

 7. Jeg er litt som du forteller, føler meg rar uten kamera på tur. Jeg tar veldig mye bilder av alt, men mest natur og arkitektur når jeg er ut på tur. Det er en lidenskap jeg er så gla i. Synes det er veldig hyggelig å følge bloggen og reisene dine! Blir så reise-glad av å følge med 🙂 (og litt misunnelig) Hihi. Har også en 550D, men synes ikke jeg er så flink til å få fine bilder på den, har vurdert å få tak i ny linse.. Må hvertfall lære mer! Har original linsen på nå og har hørt fra noen fotografer at den ikke er noe tess.
  Veldig gla for at du deler foto info og jeg gleder meg på mer snap fra deg! 😀

  1. supermarie

   Jaa, elsker arkitektur og natur selv. Sammen med bildere av folk! Tusen takk, så hyggelig å høre 😀 Uff, nei, originallinsa mi døde etter kort tid – har ikke savnet den et sekund. SÅ mye bedre mde 24-105!

 8. Kjenner så utrolig godt den tomme følelsen uten et kamera rundt halsen på tur! Bruker det alt for lite i hverdagen, men er helt avhengig av å ha det med på reiser. Du tar nydelige bilder, og det er så fint å få følge med på reisene dine gjennom kameralinsa 🙂

  1. supermarie

   Samme her, glemmer nesten at jeg har et kamera i det daglige, haha. Tusen takk – så snill du er!

 9. Jeg tar alltid mange bilder når jeg er på reise. Joda, man er der for å oppleve, men jeg syns jeg opplever vel så mye selv om jeg tar bilder. Også har jeg minner å vise frem i ettertid 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *