Welcome back, miss

Det var som en film, det var jo det. Landingen, grensekontrollen – som jeg nesten danset meg gjennom i ren ekstase og samtlige vakter sjekket passet, spurte meg ut, smilte fornøyd og ønsket meg velkommen tilbake til Guam, før de sendte meg videre mot bagasjebåndet. Og så den store finalen: Juans kjente fjes, utslåtte armer og «Welcome back!» utenfor ankomsthallen. Og verdens varmeste klem. 

Jeg svever rundt i en tåke av déjà vu og lykke. Jeg åpner Google maps hvert kvarter, bare for å forsikre meg om at jeg faktisk er her. Den blå prikken er HER – på Guam, fem år etter at den (og jeg) var her sist. Hotellet er det samme, rommet er det samme, bilen jeg setter meg inn i er den samme, mannen bak rattet er den samme – det har gått fem år, og to år siden jeg så han sist (i Oslo); mannen har ikke blitt en dag eldre. Han er akkurat den han var og alltid kommer til å være, og historiene hans fortsetter å strømme ut og øynene mine slutter aldri å glitre.

I dag startet dagen med en high-five idet jeg satte meg inn i den gode, gamle bilen, så dro vi og spiste frokost sammen på King’s – atter en déjà vu. Denne gangen i selskap med datteren hans, og vi snakket om reiser, om livet, om militæret, om festen til helgen. 400 gjester. Den mannen er som en magnet for folks hjerter. Personligheten og historiene hans kan trollbinde et sandkorn, jeg tuller ikke. 

Herregud. Det er så sprøtt at jeg fikk til å komme hit igjen. Jeg føler jeg er tilbake på verdensreisa, som om de fem siste årene ikke har skjedd enda. Men alt har jo skjedd, og det er det som gjør det så himla fint – etter vårt magiske møte på Guam i 2012 gikk livene videre, men vi har klart å holde kontakten til tross for alle milene, tidssonene og årene som skiller oss. Og nå snakker han om en ny reise til Norge óg, for å besøke samene. 80 år. 80 år og verdensmester. Jeg må huske å spørre han i morgen, om hva hemmeligheten er.

6 kommentarer

 1. Herregud!

  Jeg blir så fryktelig rørt av dette. Håper du får en fantastisk tur. Har du skrevet innlegg om hvordan du og Juan møttes?

  1. supermarie

   <3 <3 skrev dagbok da jeg var her sist! Søk opp Juan i søkefeltet her inne så dukker innleggene opp, evt gå på Guam 2012-kategorien 🙂

 2. Solfrid

  Åååh, dette er så fint å lese! Kos deg masse! (Som om det er vits i å minne deg på det :D)

 3. Herregud, hvis jeg ser så bra ut og er så sprek når jeg blir 80 ass! Wow!

 4. Jeg blir så rørt <3 <3 <3
  Og satt ut. Dette er så vakkert!

 5. Dette er så fint og rørende! Som plottet i en roman, jo. Kos deg masse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *