Kawaii Monster Cafe

Flyreisen til Tokyo er sponset av KLM/jeg er ambassadør for flyselskapet 

Herregud. Det var DETTE jeg så for meg da jeg forestilte meg hvordan Tokyo kom til å bli. For. En. Galskap. Fargene, jentene, toalettet; selv dopapiret var rosa, MATEN, det var så innmari…. Tokyo, haha. 

Kawaii Monster Cafe ligger i Harajuku-området, koster 500 yen (ca 38 kr) for inngang + at du må kjøpe en meny (mat, drikke og iskrem) til ca 3000 yen (226 kr). Maten var ikke noe særlig, iskremen er den verste jeg har smakt noensinne, men det var uansett verdt det – for opplevelsens skyld. Altså, SE, da! Det var som å spasere rett inn i Alices eventyrland. 

Halv to var det show, innledet av de legendariske lydene fra Nintendo, hvor tre kawaii-jenter opptrådte på karusellen midt i lokalet med en slags dans. Selvsagt dro de opp en fra publikum i moroa også, så hvis du har skrekk for den slags; still deg litt lenger bak. Jeg sto fremst og holdt pusten et halvt sekund idet blikket hennes landet på meg, før valget hennes heldigvis til slutt falt på sidemann, haha. 

Kawaii (かわいい, [kaw͍aiꜜi], «lovable», «cute», or «adorable») is the quality of cuteness in the context of Japanese culture. It has become a prominent aspect of Japanese popular culture, entertainment, clothing, food, toys, personal appearance, behavior, and mannerisms (Wikipedia.com)

Harajuku er også området hvor du har størst sannsynlighet for å se den sprø Tokyo-moten med farger og figurer. Har ikke sett så mye til det selv enda, foruten litt rosa hår her og der, med noen ville skjørt og strømper og høye, rare sko. Men det er enda fire dager igjen så det dukker sikkert opp mer merkelig – det meste her er i grunn litt rart, og jeg elsker det. Kunne bare ønske at kameraet mitt – min trofaste reistepartner de siste seks åra – hadde holdt ut bare LITT lenger. Idag døde det på monster-kafeen, uten forvarsel, og jeg får ikke liv i det igjen. Så da blir det vel resten av reisen formidlet gjennom mobiltelefon, til fotografhjertet mitt sin store sorg. 

Men det ække så viktig. Minnene blir jo med meg til JEG dør, hva er vel et kamera fra eller til. 

5 kommentarer

 1. Så irriterende med kamera! Det er helt dødt? Sikker på det ikke er batteriet eller noe? Du har sikkert sjekket alt :))) Krysser fingrene for et mirakel.

  1. supermarie

   Jaa HELT dødt, det kan plutselig virke når jeg skrur det på, tar ett bilde – men så dør det igjen… 🙁 Batteriet er fullada <3 Skal prøve å finne et nytt batteri å kjøpe, men tviler på at det funker :,,,(

 2. Haha, det der sære stedet besøkte jeg også! Super-japansk altså. XD

  Sykt synd med kameraet da.. Håper det livner til igjen!

  Kos deg videre på reisen. 😀

 3. Var det der farga pasta eller godteri? 😮

  1. supermarie

   Pasta!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *