こんにちは

Flyreisen til Tokyo er sponset av KLM / jeg er ambassadør

(Tittelen sier «hallo», i følge Google translate) 

Tokyooo! Jeg er så døgnvill at jeg såvidt vet oppned på meg selv, jeg forstår ikke hvordan dere der hjemme såvidt er ferdig på jobb for dagen, på en mandag, mens jeg som kom frem idag (eller var det i går eller i fjor?), også på en mandag, har rukket å etablere meg med fire barn og to skilsmisser siden sist. Tidsperspektivet går seriøst helt amok på reise, hvert fall når jeg reiser syv timer frem i tid som nå. 
Førsteinntrykket av Japan er så kult! Alle fremstår så høflige og forsiktige og ryddige, alt jeg har fått i meg av mat har vært helt himmelsk og det eneste jeg egentlig kan klage på er været, men jeg kan egentlig ikke det heller, for selv om det duskregner konstant så jeg blir våt helt inn til beinet, er temperaturen oppimot tredve så det gjør ingenting. Har aldri sett en sånn profesjonell paraplyføring som de har her borte, dette er de tydeligvis vant til, disse japanerne. Full kontroll, mens jeg veiver rundt og stikker ut øyne på annenhver person jeg passerer. Uten å overdramatisere. 

Ellers har jeg ikke gjort stort annet enn å bli kjent med metrosystemet og nabolaget idag, i påvente av å snu døgnet til rett tid. Klokka er straks elleve, så da kan jeg vel kalle dét en suksess. I morgen blir det muligens hundecafé og robotshow, eller noe annet fra to-do-lista dere snille sjeler har hjulpet meg med å lage. Tusen takk for alle tips! 

SOVE! Vi skrives plutselig <3 

7 kommentarer

 1. Jeg føler med deg! Selv etter to uker var jeg like tidsforvirra.

 2. Ha en råbra tur <3

 3. Christine

  Reiser du alene til Japan, eller har du noen med deg?
  Jeg skal ut og reise i høst, og er kjempenervøs, men også litt usikker på rekkefølgen. Foreløpig har jeg bestilt en tur til Afrika og India, og vet at jeg vil avslutte turen med Filippinene og Bali. Men jeg har vurdert å presse inn Japan mellom India og Filippinene, selv om det kan bli knapt med tid. Det koster ikke noe særlig ekstra i flybilletter nemlig.. Selv om Japan er dyrt, og koster ekstra i alt mulig annet, hehehe.
  Så spørsmålet mitt er; når du reise verden rundt, hvordan syntes du det var å ta med ting til forskjellige årstider? Jeg er redd for å booke, for å oppdage hvor upraktisk det er å måtte ha med varme klær. (Japan blir eventuelt i november nemlig).
  Og hvordan syntes du Japan er å oppleve alene, hvis du reiser alene? Vet at det er trygt, men tenker mer på opplevelsene. Er det et sted man kanskje ikke «backpacker»?

 4. Japan virker så fantastisk. Kos deg masse videre, gleder meg til å se og lese mer 😀

 5. Kjenner til den med å være døgnvill! Når jeg reiste til USA gikk det over ganske fort, men når jeg kom hjem igjen var jeg helt på tulla. Fikk ikke sovet før 6 om morgenen, haha! Var litt takknemmelig akkurat da for at jeg hadde fri fra jobb og ikke skulle starte klokken 07.30 for å si det sånn!

 6. Japan er virkelig fantastisk. Så mye inntrykk over alt, hele tiden. Har så lyst å reise tilbake!

  Hvordan synes du det er å reise alene? Selv er jeg introvert og liker å være alene, men jeg er også ganske bevisst på at jeg er alene når jeg er alene blandt folk (om det gir noen mening). Klarer ikke å være like mye i nuet i forhold til når jeg reiser med andre. Overtenker ting og klarer ikke helt å slappe av. Hvordan er du på dette? Har du eventuelt noen tips for å mentalt klare å reise alene? 🙂 Hva gjør du/tenker du liksom på når du sitter på restaurant alene, venter på metroen, osv.?

 7. Husker jeg kjente på den døgnvillheten da jeg dro til Kina også. Hele første dagen gikk bare til å sove og surre bort dagen for å komme nogenlunde i vater igjen. Trengte heldigvis bare en dag for å komme meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *