Lille, fine Guam

Bilder fra Guam 2012

Jeg har alltid vært bastant på at jeg aldri kommer til å slutte å reise til tross for at terrorismen stadig dukker opp på nye plasser i verden, og tilsynelatende mye hyppigere enn før (les innlegget her). Men hva nå da? Når det ikke er terrorister, men to stater som sprer frykt? Jeg hadde ikke i min villeste fantasi sett for meg at atombomber skulle bli en bekymring før min neste reise. Men her er vi altså. Nord-Korea med planer om å sende en rakett i retning Guam – en beslutning som tas i midten av august, bare et par uker før jeg selv ankommer øya, raketten skal treffe 30-40 km utenfor – midt ute i havet, men allikevel. Det er umulig å ikke ofre det en tanke.

Dagene går med til å overvåke mediene, på jakt etter nyheter om situasjonen. Jeg har snakket med UD, enn så lenge finnes det ingen offisielle reiseråd fra dem, «god tur!» ønsket de, ja det skal det bli, tenkte jeg. Familien min er vel ikke så happy med at jeg reiser i retning verdenskrise, men magefølelsen min forteller meg at ingenting kommer til å skje, så jeg er ikke så stressa selv. For Guam er ikke dette noe nytt. Ordene bombing og Guam er gammelt nytt, de har vært en kasteball og en spillbrikke for nasjonene rundt i alle år. Jeg leste en status fra ei fra Guam i går, om at de ønsker å bli selvstendige – og ikke lenger tilhøre USA. For da ville jo ikke trusselen ha eksistert overhodet.

Sist jeg besøkte øya viste Juan meg bunkerne etter andre verdenskrig. Jeg krysser alt jeg har for at de slipper å bruke dem igjen – noensinne.

Mer interessert i Guam sin historie?

1 kommentar

  1. Vi lever i en skummel verden, og den blir bare skumlere med trassige landsledere som Kim og Donald. Føler de har drevet med «min pappa er sterke enn din pappa»-krangling en stund, og når ustabile folk som det der har makt.. ja.. da kan jo hva som helst skje.

    Jeg håper nå hvertfall at du får en fin og fryktfri reise! Vi kan ikke la sånt stoppe oss heller.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *