Playa Ancón

Flybillettene til Cuba er sponset av KLM / Jeg er ambassadør for flyselskapet

Hverdag og Cuba om hverandre, håper dere klarer å henge med på bloggen for tida, haha. Her kommer i hvert fall dagboksidene fra dag to i Trinidad:

Stranda i Havanna var fin nok den, men personlig likte jeg stranda i Trinidad enda bedre. Større plass, roligere bølger, nydelig vann. Sønnen som passet casaen vi bodde på tipset oss om en shuttle-buss som visstnok skulle gå fra sentrum og ned til stranda for 4 pesos (ca 40 norske), men den fant ikke vi, så vi ga etterhvert opp og praiet en motorsykkel-taxi i stedet, det kostet 5 pesos for begge to, vi kunne jo ikke være på Cuba uten å prøve en sånn, tenkte vi. Det ble et lite eventyr i seg selv der vi satt bak i vognen hans og blafret bortover den 15 kilometer lange veien. Sjåføren måtte stoppe og mekke på et tidspunkt, like blid og spansktalende som da vi først fant han. Vi skjønte naturligvis ingenting, men regnet med at han visste hva han drev med – jeg tror alle på Cuba mer eller mindre frivillig har doktorgrader i motormekking. Det er jo litt av sjarmen med landet; du vet aldri om taxien kommer, om taxien holder frem til dit vi skal, eller om den kollapser underveis. Man tar det bare som det kommer, og håper på det beste!

Fyren fikset det, han, og så var vi på vei igjen.

Cuba, ass.

Da alle kilometerne var lagt bak oss kom vi frem til dette:

Vi ble liggende på stranda hele dagen. I ny og ne kom det en pizzaselger forbi med pizza til trippel pris av den vi kjøpte i La Boca, men den var god og jeg var sulten så det var verdt det. Dere vet jo hvor dårlig det går med meg og omgivelsene mine på tom mage.

Vi hadde egentlig avtalt henting med den samme motorsykkeltaxien hjem igjen klokken fem, men noen kom oss i forkjøpet – det er penga som rår. Han fikk fylt opp med enda flere mennesker, og tjente sikkert 6 x mer enn han ville gjort med bare oss to, så vi stod der med skjegget i postkassa sand i bikinitrusa og ventet på bedre tider da klokka ble slagen. Etterhvert fikk vi tak i et par som skulle samme vei, så vi spleiset på taxi sammen med de – 5 pesos for to personer. På vei hjem fra stranda må du være obs på å bli lurt – du MÅ jo hjem derfra, og har ikke noe annet valg enn taxiene som dukker opp, det vet de å utnytte. Vi kranglet sikkert hele veien med vår sjåfør for ikke å betale mer enn nødvendig, haha.

Vi kom hjem til den gylne timen – SÅ FINT fotolys! Vi bestemte oss for å spise middag på casaen, sønnen av de som driver den hadde akkurat utdannet seg til kokk så han disket opp en helt nydelig kylling med ris, frityrstekte bananer, tomat og agurk. Anbefales, hvis dere noen gang skulle bo på El gran Azul i Trinidad!

9 kommentarer

 1. Camilla

  Ååå vil dra dit! *sukk* Ser helt magisk ut<3 Når bør man reise dit mtp klima/årstid?

  1. supermarie

   Det var det også! Vi reiste i desember/januar og var veldig fornøyd med både temp og vær 🙂 Juli-september er visstnok orkan-sesong, så det ideelle er å reise er fra november-juni, da er temperaturen deilig og det er lite nedbør. I juni og utover stiger temperaturen og det regner mer.

 2. Se på Bond-baben der a! Ekke greit å værra så fin altså!
  Det ser så koselig ut der! Elsker bildene dine 🙂

  1. supermarie

   Tusen takk! Ekstra stas når det kommer fra en fotograf 8)

 3. Hei!
  Kom over en link som jeg måtte sende til deg, med tanke på å få tilsendt uønskede nudes. Linken har ikke noe med dette blogginnlegget jeg kommenterer på, men tenkte at dette kan være et nytt våpen i verktøykassa di for å stoppe creepy nudes! Keep up the good work 🙂

  Link:
  http://dickpiclocator.com

  1. supermarie

   Åå takk! Men den fungerer ikke på Snapchat-dickpics :-(((

   «A screenshot of the dick pic will not work for example. You need to download the pic to your phone or computer before you upload.»

 4. Ååå ser så fint ut! Men blir helt stressa av hvordan man ikke kan stole på noe der? Hva om man ikke kommer seg til flyplassen i tide? D:

 5. Hei! Så utrolig gode innlegg om Cuba du har skrevet. De er til stor hjelp i min reiseplanlegging, – reiser nemlig dit om ca. 1 måned 🙂 Har noen spørsmål som jeg håper du kanskje kan svare på:

  – Er det bare å få tak i et slikt wifi-kort i en park, og så kan man logge seg på nett? Varer et slikt kort for en begrenset periode? Og har jeg forstått det riktig i forhold til at det kun fungerer i denne parken?

  – Har du noen andre gode restaurantanbefalinger i Havanna og Trinidad enn de du har skrevet om?

  – Noe spesielt du vil anbefale å gjøre/oppsøke i Havanna annet enn det du har skrevet om?

  – Er det lett å få tak i taxi?

  1. supermarie

   Tusen takk! Og så bra de er til hjelp!

   – Ja, disse kortene selges både i offisielle kiosker og selges svart av lokale. Jeg kjøpte alltid av de lokale, så vet ikke helt hvordan kioskene fungerer. Bare still deg i en wifi-park og se litt søkende ut, så kommer det en selger bort! Ett kort varer en time, og wifi fungerer kun i wifi-spot-området. Det kan være en park eller en gate, du ser det veldig lett; det er FULLT av mennesker som sitter på telefonene sine.

   – Hmm, nei, jeg tror jeg skal ha nevnt de fleste!

   – Vi ble anbefalt en dagstur til Vinales! Den fikk vi aldri reist på fordi vi måtte avbryte reisen, men det er verdt å sjekke ut – ser helt nydelig ut der 🙂 Ellers i Havanna har jeg skrevet om det jeg rakk å oppleve. Trenger du mer tips er det sikkert bare å sende en facebook-melding til Casa Nini, hun er norsk og driver en casa i Havanna – kjenner til «alt» i byen!

   – Ja, hvert fall i Havanna. De roper taxi etter deg overalt, hele tiden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *