Ut på vandring i Trinidad

Flybillettene til Cuba er sponset av KLM / jeg er ambassadør for flyselskapet

God kveld! Jeg kom plutselig på at jeg enda ikke er ferdig med å fortelle dere om Cuba! Sist jeg publiserte fra reisedagboken min var vi på vei til Trinidad i en slags taxi (klikk for å lese). Etter cirka en uke i Havanna var miljøskiftet helt magisk.

Vi bodde altså på casa El Gran Azul – en familiedrevet koselig plass, med god frokost (ikke like god som Casa Nini sin, hvor vi bodde i Havanna, da) og sentral beliggenhet. Vi ruslet ut i byen etter frokosten, kjøpte oss hatter (fordi solbrenthet, vi følte oss helt dust med hatter begge to, haha) og vann, før vi gikk etter Google Maps sin blå strek mot La Boca – en liten landsby fem kilometer unna Trinidad, hvor det visstnok skulle være en strand.

En glad gjeng som ba om å bli tatt bilde av på veien, de fire til høyre, hvert fall. Han til venstre var bare flau, stakkar, haha.

Det vanligste er å leie sykkel eller ta taxi til La Boca, men vi var supernorske den dagen og bestemte oss for å gå hele veien. Vi fikk ikke gå i fred; så og si alle som passerte ville plukke oss opp og gi oss skyss – inkludert denne havarerte taxien vi gikk forbi underveis, hvor en mann lå under og skrudde. Vi trodde det var en spøk da en av de andre mennene sa «Taxi?», men han virket dønn seriøs. Måtte bare få orden på motoren først, si.

Landskapet vi gikk gjennom var så fint! Det var smellvarmt, og lengre enn vi trodde, men så verdt det.

Etter en times tid kom vi frem til La Boca. Det er et sted hvor de lokale gjerne drar for å kjøle seg ned i vannet, stranda var ikke veldig fin – men den duger hvis du bare vil ta en dukkert. Vi nøyde oss med å vasse.

Etter en liten hvil gikk vi litt videre og fant et trivelig lite spisested hvor vi satt oss ned for lunsj (billig og god pizza!) og øl, og ble der i timesvis. Toalettet der er et av de verste jeg har besøkt i hele mitt liv (den slo faktisk sitte-på-huk-utedoen i Kasakhstan, og det sier litt); et avlukke bak bardisken, hvor bartenderen måtte låse oss inn fordi døra ikke hadde lås fra innsiden. Det var skrot overalt, selve porselenet var brunt og uten dosete, det var ikke mulig å trekke ned, og det luktet…. Herregud, som det luktet. Jeg tror ikke ordet som beskriver den lukta er oppfunnet enda. Det verste av alt var at jeg hadde valgt jumpsuit som antrekk den dagen, så jeg ble jo stående på huk over skåla fra helvete der og tisse kliss naken. HAHA! Men det har jo sin sjarm det óg, har jeg tydeligvis notert ned i reisedagboka mi….. Jeg om dét.

Vi forlot stedet igjen brisne og fornøyde etter x antall Presidente (øl), tok en taxi og hoppet rett i dusjen da vi kom hjem til casaen, for å gjøre oss klar for kvelden; middag og drinker i Trinidad.

En drink kostet latterlige 1,50 pesos (ca 15 norske) og endelig fikk jeg smake på en GOD mojito på Cuba! Take-away-mojito, som vi ble sittende og drikke på en mur utenfor. Der fikk vi etterhvert selskap av bartenderen og en annen fyr, og plutselig ramlet en tryllekunstner innom og underholdt oss i et kvarters tid. Vi skjønte ingen verdens ting av hvordan han fikk til alle triksene sine, tipset han godt som takk for latteren og før vi skilte lag dro plutselig en av de andre mennene frem en norsk femtilapp (!?) som han spurte om vi kunne veksle, etter at vi fortalte at vi kom fra Norge. HVOR liten er verden, egentlig? Carina vekslet, vi lo litt til og så gikk vi for å spise middag på La Parranda. Mette og blide ruslet vi tilbake til casaen, skråsikre på at vi hadde hatt en skikkelig helaften og dratt det helt ut, inntil vi så på klokka og den viste…….

(kunstpause)

…..halv ni på kvelden. Festløvene 1 og 2.

5 kommentarer

 1. Solfrid

  Hahaha!
  Gåturen såg utruleg fin ut då, herregud. Natur!
  Og ein flau kompis, hoho.

  Snart er du borti der igjen jo 😀 (Nesten, ish)

 2. Hahah, halv ni! Det hadde jeg glemt!

 3. Urg, den doen høres ikke ut som noe som helst sjarm…jeg har vært i Georgia og Kina, hvor de også har sånne «sitte på huk»-doer, men selv om det var veldig uvandt syns jeg egentlig aldri doene var skitne eller ekle. Den doen du beskriver….urg! :-p

 4. Åh, som jeg gleder meg til å smake på mojitoene der nede! Vi reiser mest sannsynlig en uke til Cuba i januar 🙂 Var dere noe i Varadero?

  1. supermarie

   Så gøy! Nei, vi skulle dit men måtte avbryte ferien så det ble ikke noe av. Men hørt veldig mye bra om det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *