Mediagic #77

Ukens funn fra World Wide Web:

 • Denne kalkulatoren, hvor du kan regne ut hvor mange planeter vi trenger hvis alle hadde levd som deg (mitt resultat ble 3,9 – enda jeg aldri kjører bil, kildesorterer og gjenbruker til den store gullmedaljen! æææ)
 • …og denne artikkelen, hvor det står at jordas ressurser for i år er brukt opp i dag. Vi bruker altså ressurser vi egentlig ikke har – ut året
 • Dette blogginnlegget, om plastisk kirurgi
 • Denne artikkelen om hjerneforskning, som i fremtiden kanskje kan «skru av » depresjon med et laserklikk
 • tkfikserlivet på Instagram, for inspirasjon til å kvitte seg med ting og sånt
 • Denne Facebook-videoen av Trumps mest absurde håndtrykk
 • Denne dokumentarserien (podcast) om veibomba i Almar, Afghanistan

Si meg, hvor mange planeter trenger vi for forbruker ditt? 🙁 Skal vi skjerpe oss enda mer, alle sammen? 

11 kommentarer

 1. Jeg elsker denne spalten! Finner alltid så mye spennende her 🙂 Hvis alle hadde levd som meg hadde vi trengt 3 jordkloder. Enda jeg nesten ikke kjører bil og ikke spiser annet kjøtt enn fisk 🙁 Kanskje du kan lage en utfordring med miljøtiltak som vi kan henge oss på? Jeg trenger hvertfall noen gode tips!

 2. Jeg havnet på 2,6 kloder, og selv om jeg kjører mye så flyr jeg veldig sjelden. Tipper det er det som gjør utslaget hos deg… 🙁

 3. 2.0 jordkloder! Hjelper veldig på å 1. være vegetarianer, 2. bo sentralt nok til å bare sykle/gå, og 3. ha kleskjøpestopp i år. Riktig nok tar den ikke med i betraktning hvor stor belastning det er at jeg har fått et barn ;/

 4. Jeg fikk 4,2. Seriøst skjerpings.

 5. 1,9 planeter- det syntes jeg ikke er så ille (sammenligna med resultatet ril vennene mine) selvom det alltid er forbedringspotensiale!

 6. Ok, så det var noen spørsmål jeg ikke vet om jeg svarte riktig på, men herregud for et miljøsvin jeg er da gitt. Tør ikke en gang fortelle hvor mange planeter jeg trenger med mitt forbruk!

 7. Liker denne spalten veldig godt ^^, Jeg fikk 3,3 planeter.

 8. Jeg endte opp med 2,5 planeter 🙁 Enda jeg ikke har førerkort og spiser vegansk (unntatt sjømat en sjelden gang.)

 9. Oi, der er meg jo! Takk for shout out. Fikk 1,6 planeter hvis jeg husker riktig, når jeg inkluderte de nye livsstilsforandringene jeg holder på med. Litt kjipt å få se at det fortsatt ikke er bra nok, haha.

 10. 1,5 jordkloder. Føler meg både fornøyd og skremt ettersom jeg prøver mitt aller beste å leve miljøbevisst, og enda er det ikke bra nok…
  Det hjelper heldigvis MYE å spise hovedsaklig vegansk mat (med rom for en softis her eller der). Det er mitt aller beste tips om du også vil leve litt mer miljøvennlig, Marie 🙂

 11. Jeg fikk 4,8 jordkloder, men mye av det er nok fordi jeg pendler ca. 100 km om dagen med bil. Og akkurat den strekningen jeg da kjører vil ta veeeeeldig mye lengre tid kollektivt, så det er i grunn ikke noe alternativ å droppe bilen heller. Får heller vurdere å skaffe meg elbil etterhvert 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *