Har du vært i Tokyo?

(Flybillettene til Tokyo er sponset av KLM)

Bilder fra Kina, 2012

I dag er det èn måned til jeg setter mine føtter på japansk jord, åh, som jeg gleder meg! Det føles ut som en halv evighet siden sist jeg reiste ut i vide verden. Denne gangen reiser jeg med en kamerat fra militæret, vi lander på flyplassen Narita og har èn uke i Tokyo før ferden går videre. Så det jeg egentlig lurer på: har noen av dere vært i Tokyo, og har noen tips til hva vi bør oppleve, steder vi bør spise, hva vi kan gjøre? Jeg har skikkelig lyst til å se sånne nydelige blomstertrær, og karakteristiske bygninger, spise sushi og oppleve så mye vi rekker i løpet av en uke. Fyr løs hvis du har noen tips!

11 kommentarer

 1. Sigrid/tankesultan

  Altså, først om fremst: det er IKKE det samme som Kina! Alt er helt annerledes. Folk sover på t-banen, og på puber, ingen stjeler, ingen prater og 80 % ser ut som de kunne vært på en moteblogg. Besøk Akihabara! Veldig kult område som er verdt å se 😀

  1. supermarie

   Åååh! Høres ut som et sted for meg, haha. Takk for tips!

 2. Narita har et veldig fint tempel hvis dere stopper innom der. Ellers anbefaler jeg Meji shrine, Todoroki Keikoku, og Yurakucho om natta. Sushi er det overalt. Er nok dårlig med blomstertrær i august, de er om våren. Asakusa Shrine er også fint, men mye folk!

  1. supermarie

   Notert! Tusen takk! Åja, fader. De har kanskje årstider de òg, haha.

 3. Er helt forelsket i Tokyo, savner det drøyt mye, mer og mer for hver bidige dag som går, har atm opp nettsider med «learn japanese» på youtube, haha. Asakusa og Mitaka er veldig fine, rolige områder. Vil du se drøssevis med overprisede, nydelige bruktbutikker så drar du til Koenji eller Shimokitazawa. Transport er en drøm, de bukker til deg i matbutikken, men obs, det du tror er ris på det bildet i den menyen, det kan også være bittesmå, hvite fisker 🙂 med øyne 🙂
  God tur!

 4. Jeg var en uke i Tokyo, sjekk blant annet guiden fra A til Å som jeg har laget 🙂 Super by! Vil du se Keiserpalasset skikkelig, ta en drink i baren på Penninsula ved solnedgang. Eget innlegg på bloggen om det!
  http://alltidreiseklar.no/category/japan/tokyo/

 5. Aldri vært i Japan, men jeg har såååååå lyst! Gleder meg til å følge deg på tur i Japan og Guam 😀

 6. Tokyo må være min favorittstorby i verden. Ingen andre steder er lik! Byen, og Japan generelt, er helt vanvittig. Jeg har skrevet litt om både byen og Japan på bloggen dersom du ønsker litt tips:

  http://www.renatesreiser.com/category/asia/japan/

  Håper du får en stråååålende tur! 😀

 7. Vil absolutt anbefale robotshow i Shinjuku! Da får du definitivt noe å blogge om. Det er det sykeste showet jeg har vært på (og jeg har reist ganske mye). Kan ikke beskrives, må oppleves. Vi var også på kattecafè, også en sær, men veldig hyggelig opplevelse.

 8. Jeg var i Tokyo, Koryama, Hiroshima og Kyoto nå i april. Herregud for et kult land! Vi var så heldige å være der akkurat under blomstringen, noe som er helt unikt. Japanerne er i kjempestemning og fester og drikker sake 🙂 Asakusa er et sted de fleste besøker. Det var kult å se tempelet, men det var veldig mye turister der. (Dette kan jo også ha noe med at det var under blomstringen). Vi gikk innom noen sidegater, med mindre mennesker og fant noen kule små butikker. Du bør jo sjekke ut Shibuya crossing, spesielt rundt rushtider (6-8). Kult å se så mange mennesker på en gang, og veldig fasinerende og se hvor smud alt går. Du bør prøve karaokebar, dette digger de. Dersom du vil kjøpe noe kule klær anbefaler jeg Harajuku, der er det masse kule butikker med så kule klær. Selv anbefaler jeg en bruktbutikk der som heter Kinji, fant mye kult! Anbefaler en restaurant som heter Andy’s i Yurakucho som har sjømat. Her fikk vi smake mye spennende! Du bør også prøve å finne en restaurant som lager Ramen, det var digg! De er også veldig gode på curryretter, og fritert mat (sistnevnte falt ikke like mye i smak hos meg). Ofte spesialiserer hver restaurant seg på en type mat, feks. at de bare har fritert kjøtt. Vi var ikke innom kattekafé eller lignende da vi ikke ønsker å støtte det. I Kyoto så vi fra utsiden en ugle som var lenket fast til et tre inne på en ugle-/kattekafé 🙁 Gå innom fiskemarkedet i Tsukiji. Også må du innom bydelen Shinjuku, kult om dagen og om kvelden. Kjøp metrokort, det funker kjempefint og tar deg overalt, da Tokyo er en svær by. Vi var avhengige av kartfunksjonen på mobilen, og kjøpte oss derfor simkort med mobilnett. Dette koster jo litt, men var helt klart verdt det, da det gjorde det veldig enkelt for oss å komme oss dit vi ville. Husk å ikke spise mat når du går på gata. I tillegg satt de veldig pris på når vi hilste, takket og bukket, og brukte japanske ord. Du MÅ jo også trykke på alle knappene på doene, det er jo noe for seg selv 😉 Det var det jeg kom på i farten. Kos deg kjempemasse på tur!!

 9. Murakami Cafeen Rokujigen! Sykt god (men dyr) te.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *