Utfordrer hamsteret i meg

Hællæ! Rykk og napp, much? Herlighet, jeg beklager. Det er vanskelig å vite hvor mye jeg «kan» blogge når jeg så og si har en direktesending av livet mitt på Snapchat i tillegg (superbrud), jeg prøver så godt jeg kan å ikke la det bli smør på flesk. Så da støver det litt her inne. Pluss at det er sommer, og jeg har vært i Bergen og livet skjer. Men drit nå i det – nytt blogginnlegg, værsågod!

I dag har jeg vært på jobb, og brukt ettermiddagen og kvelden på å legge ut gamle pensumbøker på Finn, OG – jeg har slengt meg på «5 ting – 100 dager»-utfordringen Tine Katrine introduserte meg for! Trykk på navnet hennes for å lese mer om konseptet; veldig kort fortalt går det bare ut på å kvitte seg med fem ting hver dag i hundre dager. Jeg ble litt vel ivrig, så i dag har jeg kvittet meg med hvert fall det trippelte, men målet er å fortsette daglig. Alt fra små ting til større ting jeg ikke bruker eller vil ha, og det meste sendes på loppemarked eller legges ut på Finn.no.

Dagens fem ting er på bildet over. Jeg har for mange puter, lysestakene fikk jeg fra naboen men de passer ikke inn, rørepinnen var på bristepunktet og lusespenna er ødelagt og de der brikkene etter farmor kommer jeg aldri til å bruke. Jeg så dokumentaren Minimalism: A documentary about the important things for litt siden (Netflix), og ble helt stressa av alle tingene jeg har. Og så glemte jeg den følelsen litt igjen, helt til jeg så MyStoryen til Tine Katrine her om dagen. Så her er jeg. Klar for å leve videre med litt færre ting rundt meg. 500 ting for å være nøyaktig, men det blir sikkert mer – så ivrig som jeg blir i gjerningsøyeblikket.

Jeg har bodd i en bag i åresvis, både i militæret hvor jeg konstant var på tur og med backpacker-sekken da jeg reiste jorda rundt, så dette bør egentlig ikke bli noe problem. Jeg vet hvor lite jeg klarer meg med, og hvor lite jeg faktisk trenger i livet mitt. Sånn bortsett fra de tingene som har en affeksjonsverdi (som veldig mye har, hilsen hun som sparer på alt fra flybilletter til bruskorker), men jeg skal få utfordret den delen av meg óg. Når jeg forlater jorden igjen er det jo i bunn og grunn bare søppel.

Man kan visst lage sine egne regler på dette, men jeg tror jeg skal kjøre det enkelt. Fem ting hver dag. Punktum. Vil dere være med? Tine Katrine har i så fall laget en hashtag: #5tingmindre. Gleder meg, jeg! Elsker utfordringer!

9 kommentarer

 1. Så kult! Jeg solgte nettopp leilighet/møbler/90% av tingene mine og det jeg eier nå får plass i ca .. 5 bager? Slik må det bli når man skal leve lite permanent de neste 12 mnd!

  Føler derfor jeg burde ta ei litta pause kan du si. Allikevel – sjukt digg følelse, men obs! man blir hekta.

 2. Er det juks å kaste typ 5 bruskorker? Burde vel egentlig hevet meg på dette jeg også. Men sinnsykt dårlig til å fjerne ting

  1. supermarie

   Haha, det er hvert fall en start!

 3. Yey! Håper flere slenger seg på, blir gøy å følge hashtaggen på insta!

 4. En har alltid for mange ting…Jeg skal flytte nå for 4 gang på 4 år og fremdeles er det ting som gis bort/selges/kastes.
  Ellers 🙂 http://www.sprakradet.no/svardatabase/sporsmal-og-svar/hamster/

 5. Jeg er så med! Ble inspirert av my girl, TK. Kult at du også joiner <3

 6. Åååh, for et kult konsept! Må definitivt sjekke ut den dokumentaren, takk for tips! Fikk lyst til å forsøke å kvitte meg med litt diverse ting selv.

  Fikk også en ny idé (takk!). Er for tiden i Nepal, og skal jaggu forsøke å få til et lite intervju med noen av sadhu-mennene her om hvordan det er å ikke eie noe som helst. Skader ikke med litt spirituell opplysning, si!

 7. Skikkelig bra konsept! Jeg og samboeren hiver oss med, men i og med at han har tidenes seperasjonsangst (hahah) for tingene sine, begynner vi rolig med 5 ting i uka! Helt kvalmt hvor mange ting vi har som bare støver i skuffer og skap.
  Btw elsket dagen din på snapkollektkvet i går, skikkelig motivert til å starte sparinga!

 8. Jeg har også hivd meg med 😀 har kastet/gitt bort 25 ting så langt, og jeg vet jeg har mye mer å avse 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *