I ustand

Jeg vet jeg har «Maries kink i nakken – minutt for minutt»-sending på Snapchat i dag (add superbrud), men jeg må bare få det ut: fy faen, så vondt. Haha. Jeg fikk egentlig kink i nakken allerede i går, men det har jeg hatt før, det går over, tenkte jeg. Overlevde dagen på kontoret, bachelor-seremoni og en super dag med mamma. Dro hjem for å skrive, og kom meg ikke opp igjen fra sofaen da jeg var ferdig. Jeg måtte bokstavelig talt rulle ut av den på den ene skuldra, holdt på å le meg ihjel, tok en dusj (varme skulle visst hjelpe), og gikk og la meg.

I dag? Satt fullstendig fast i senga. Våknet to timer før alarmen gikk av, og ble liggende og vri meg til jeg begynte å grine, om det var smerte eller håpløshet er jeg fortsatt usikker på. Lo og grinte om hverandre, gjorde et helhjerta forsøk på å stå opp i en times tid, klarte det og kom meg bort og fikk låst opp ytterdøra, og rett tilbake i fosterstilling, sendte melding til Carina og spurte om hjelp. Engelen kom innom med frokost, fikset varmeflaske til meg og vi lo og lo, og så ble jeg liggende og prøve å jobbe litt fra senga, på telefonen, men kinken sitter på høyre side – samme hånd som telefonen, så jeg måtte bare gi meg igjen. HVA NÅ DA?

Jeg ringte en tilfeldig kiropraktor borti høgget, aldri vært hos en i hele mitt liv, aldri slitt med nakke eller rygg heller, helt desperat. Jeg fikk heldigvis time på dagen, fniste meg gjennom påkledning, sminke og gåturen bort til de magiske hendene som skulle befri meg fra elendigheta. Ingen anelse om hva jeg gikk til.


Nyknekt ^

Hun startet med å vri på nakken min til jeg nesten besvimte («Ehm, jeg er litt svimmel. Okei, nå ser jeg prikker… Jeg tror kanskje…»), klemte litt på nakkemusklene mine, og så kom moroa da jeg lå på benken med ansiktet ned: KNEKK! Det knakk altså så høyt i ryggen min, og jeg lo enda høyere – og klarte ikke å stoppe igjen. Jeg lo og lo, og hun bare «hehe», skjønte sikkert ikke hva som var så morsomt, og det vet jeg ikke selv heller, og jeg lo så jeg ristet under hendene hennes, klarte ikke å skjerpe meg, og så masserte hun litt til og knakk nakken min i samme slengen. Jeg er så morbid at jeg så for meg at det faktisk skulle skje et øyeblikk der. Skjedde ikke. Og det ble faktisk litt bedre. I hvert fall de første timene etterpå.

Nå sitter jeg her, da. Like stiv og ubrukelig som i stad, og klarer fortsatt ikke slutte å le. Hele dagen har vært en sammenhengende lattekrampe oppi alt. Og da en følger snappet meg en screenshot av Dagbladet sin artikkel på Facebook «Snapchat-dronninga døde etter time hos kiropraktor», hvor hun hadde manipulert inn et bilde av meg? Da raknet det fullstendig, jeg lo så jeg skrek. Unnskyld gud, men galgenhumor. Jeg klarer ikke styre det.

Ikke sitt i ro, sa hun. Så i hele ettermiddag har jeg vandret hvileløst rundt, ute i regnet, inne i stua, vasket leiligheten, til slutt klarte jeg ikke mer – så her er vi. Tilbake i en sofa jeg ikke aner om jeg kommer meg opp av igjen. Jeg skal tilbake på mandag for å se om det er mer hun kan løsne på. Mandag. Bursdagen min. Skal jeg virkelig gjøre en sånn her entré til mitt tjuesjuende år? Haha, jeg orker ikke. Og jeg klarer ikke slutte å le. Så. Forbanna. Ubrukelig.

16 kommentarer

 1. Hahaha, jeg var også til behandling på bursdagen min. Go us! Håper du blir bedre i løpet av helgen. Varmeflaske og tigerbalsam all the way.

  1. supermarie

   Haha, yay! Gratulerer med dagen, liksom. Takk!

 2. Humrer enda over bildet jeg, så evig dårlig humor!

  1. supermarie

   Hahaha jeg også, drar det opp annenhver time bare for å le!

 3. Ragnhild

  Prøv å gå tur i ulendt terreng! Kan vere forferdelig vondt, men pleier å funke på meg. God bedring <3

  1. supermarie

   Takk! <3 Får prøve det i morgen!

 4. Kink kan være fryktelig vondt. Håper du blir bra fort. Ønsker deg en god helg!

  1. supermarie

   Takk! Håper helgen har vært fin!

 5. Det er flere som har det gøy hos kiropraktor
  https://www.kristiansandavis.no/?id=2547

  1. supermarie

   Haha!

 6. Hjælp, dette høres jo helt forferdelig ut! Bra du har humor oppi det hele da, haha. Og så håper jeg nakken blir helt bra snart.

  1. supermarie

   Takk, jeg også! Haha

 7. OMG, det der er så ufattelig vondt. Masse god bedring!

  1. supermarie

   Jaa! Shit. Tusen takk, Caroline!

 8. Nå sitter jeg her og lurer på om du er bra i nakken igjen, det betyr at jeg ikke har vært på SC i dag, wtf!

  1. supermarie

   Haha! Har prøvd å holde kinken unna SC i dag, følte det ble litt mye mas i helga, lol. Nakken er i hvert fall bedre enn den var!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *