Min største heiagjeng

Hellige dritt, barnfrihet engasjerer! Tusen takk for alle kommentarer, delinger og tomler opp. Jeg stålsatte meg egentlig for bæsjebleier min vei, i hvert fall en debatt eller to, men alt er love. Og vi uten barn er tydeligvis ikke de eneste som er drittlei det evige gnålet – for når du først får den jævla ungen, er det ikke bra nok dét heller – du må jo ha minst to?! Jeg gir opp. Noe så stort og livsendrende som å sette liv til verden er ingenting annet enn en personlig avgjørelse. Alle andre kan ta seg en bolle – eventuelt sette bollen i ovnen selv, og la andre gjøre hva faen de vil med hele bolledeigen.

Okei, jeg gir meg der før metaforene tar helt av. Takk, i hvert fall. Det er gøy med engasjement! Og fortsett å snakk høyt om det, det trengs. Ingen av oss skal være nødt til å gå i forsvar – enten valget vårt er barnfrihet, ett barn eller åtte. Lev livet, vis respekt og hold fred.

I dag var det bachelorseremoni på Universitetet. Det var en veldig fin greie, og det føltes stort, men beklager, StudentWeb, jeg klarer ikke å glede meg over papirrullen før de to siste karakterene har tikket inn. Det går ikke. Det føltes litt halvveis å ta dekan i hånden og takke for graden, når jeg enda ikke vet om den er fullt ut min. Neste uke, derimot, hvis alt går som jeg håper – skal jeg spille av dagens forestilling om igjen i mitt stille sinn, og nyte det på ordentlig.

For det var en fantastisk dag, og jeg er så glad for at mamma kunne komme og dele den med meg <3 Hun står liksom alltid der og heier, hun. Enten det er jagerfly, verdensreiser, kampsport på TV, foccacia på Narvesen eller en bachelorgrad jeg bestemmer meg for å gjøre. Og pappa, da. Hadde livet gitt han lov vet jeg han hadde stått der i dag han òg. Du skal vite at du alltid står ved min side i mitt stille sinn. 

1 kommentar

  1. Elisabeth

    Jeg syns barnefrihet er et dårlig ord å bruke i denne sammenhengen. Ved å si barnefrihet får jeg assosiasjoner til at barn er en belastning, og at man er fri for den belastningen ved å ikke ha barn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *