Sånn her ser leiligheta mi ut i kveld

God kveld! Jeg prøver å skåne dere fra eksamenshelvete (med unntak av dere som følger meg på Snapchat, dere slipper liksom ikke unna, beklager dèt), derfor blir det litt begrenset med oppdateringer på bloggpusen. Men i dag har jeg vært flink student, så jeg tenkte å oppdatere dere litt på noe helt annet: leiligheta!

Klikk her for å se bilder fra min «første» innredning (det er litt som har skjedd siden sist!)

Jeg ommøblerer og flytter rundt på ting sikkert annenhver dag. Av og til er det et dårlig tegn – det var jo terapien min da han fine og jeg gikk hvert til vårt, og ble en ny runde med terapi da pappa ble så sjuk, men nå gjør jeg det bare som en positiv greie. Jeg elsker å skape og dandere mitt eget hjem ut fra det jeg allerede har, og heldigvis blir det aldri ferdig. Jeg har bodd her i ni måneder nå, og jeg våkner fortsatt like forelska i mitt eget boligkjøp. Det er så mye potensiale her inne, og jeg gleder meg til å få råd til å dra den helt ut, men enn så lenge har jeg gjort det her:

Yttergangen:

Denne har jeg ikke vist frem før, tror jeg, fordi veggen var tom, jeg manglet lampe i taket og den var egentlig ganske kjip. Nå har jeg fått på plass speilet jeg hadde i barndsomhjemmet, hengt opp den nydelige lua jeg fikk fra Asylbek i Kazakhstan og det har blitt et fint lite rom! Kan vise dere hele gangen på video en gang, etter eksamen.

Gangen:

Denne blir jeg aldri fornøyd med. Planen min er (når jeg får råd) å fylle veggene med de beste bildene fra reisene mine rundt i verden. Enn så lenge har jeg bare hengt opp de bildene jeg hadde + et speil fra souken i Marokko, puffen er arv fra farmor – den tror jeg jeg skal beholde, bare trekke den om i en eller annen fin farge jeg ikke har bestemt meg for enda. Og listene skal males!

Skuffeseksjon med betongplate (fra Skeidar, tror jeg), ananasen og reinsdyrhodet har jeg fått av svigersøster (heter det det? Kjæresten til bror, i hvert fall). Hjemmet mitt er seriøst fullt av møbler og interiør som ikke er mitt, haha. Men det gjør det jo mye koseligere òg, at de jeg er glad i har bidratt inn i det jeg kaller hjem.

Kontoret:

Ikke så mye nytt – bare den sorte trilla til venstre for maskina. Den var rød og fæl og hørte til farmor sitt bad for ca hundre år siden, jeg sprayet den sort og den ble dødsfin!

Kontoret er litt midlertidig, så jeg tok ikke så mange bilder derfra denne gangen. Har flytta på en seksjon, bare, og slengt inn en toseters sofa fordi:

Stua:

Mitt hovedprosjekt for tida! Jeg elsker bøker og syns det gjør seg som interiør, så planen er å kjøpe en bokhylle til og sette den til venstre for sofaen. I stedet for toseteren har jeg satt inn mammas lilla stol. Det blir mye luftigere + at jeg sjeldent har SÅ mange på besøk på en gang, det holder med en treseter + lenestol. Drømmen min er å finne en sennepsgul sofa å sette mellom bokhyllene som matcher denne vasen:

Mamma gir meg nesten opp, hun påstår at man må innrede et rom ut fra de STORE møblene. I min lille verden innreder jeg etter fargene i pleddet jeg kjøpte i Ecuador – og nå denne vasen. Haha. Jeg trenger en gul sofa! Evt en nøytral sofa, og en sennepsgul stol som erstatter den lilla:

Overse rotet. Tror dere ikke det blir kult? Gult er kult! Jeg er så lei av alle de sterile, kritthvite hjemmene rundt omkring. Jeg trenger farger og liv og sjel der jeg skal puste og bo i mange år fremover. Det hvite bordet skulle forresten en av pensjonistene kaste. Jeg fikk det. Så det er ikke bare venner og familie som har parkert tingene sine hos meg. Sofaen er forøvrig han fine sin, og bordet vant jeg på «Gis bort» på Finn. Kuskinnet på gulvet mitt kjøpte jeg av søstera til han fine. Skal sifra til dere den dagen jeg faktisk kjøper mine egne ting i butikk, lol.

Her er kroken ved siden av peisen min – som jeg begynner å bli fornøyd med:

(hadde ikke nok sort spray igjen til den esken i høyre hjørne der, haha) Hylla er fra Kremmerhuset. Planta var mamma sin en gang i tiden.

Kjøkkenet:

Kroken oppå kjøleskapet. Kurven er fra Habitat, elefanten er etter farmor og de eldgamle bøkene er fra 1800-1900-tallet?

Her er to av favorittingene mine i leiligheta; modellen pappa tegnet menneskene sine etter (han var en supertegner), og hvaltann fra bestefaren til pappa sin tid som hvalfanger. Den er så kul! Tenk at den har vært inni en hval?

Det runde fatet er fra Kremmerhuset, vasen òg. Løken er fra Rema 1000.

Kjøkkenet skal jeg sikkert bytte ut en gang i fremtiden det òg, men enn så lenge er jeg fornøyd – det har marmorplate! Liker ikke trefargen, men skal leve med den til jeg blir millionær.

Jeg har egentlig et hvitt, rundt bord, men broren min låner det til visning. Så farmor trår til igjen, med hennes gamle kjøkkenbord. Takk farmor, og fortsett å hvile i fred. Stolene er fra barndomshjemmet, speilet fikk jeg av han fine (hjemmelaget av et gammelt vindu med innsatt speil), og vinstativet var mamma sitt – jeg har bare plassert det inne i en eplekasse som jeg forøvrig tok med meg fra jobben jeg hadde som promotør for Narvesen. Herregud, jeg innser jo nå hvor lite jeg faktisk eier helt selv av alt det jeg har. Haha.

Sett bort i fra at det meste enn så lenge er halvveis: hva syns dere?!

26 kommentarer

 1. Kristina

  så morsomt å høre hvor alle tingene dine er fra! liker gjenbruk og å gi nytt liv til gamle ting OG ikke minst skatter fra reiser i verden. det gjør hjemmet <3 og ditt er så fint!

  1. supermarie

   Enig – elsker gjenbruk! Tusen takk! <3

 2. Johanne

  Artig med interiørinnlegg på billigbudsjett, gleder meg til jeg kan kjøpe leilighet selv!

  PS: Jeg skal snart til Cuba (yay!!) og prøver å finne ut om Visa-kortet jeg har fra DNB funker der borte. Har du tilfeldigvis DNB, og funket det i så fall? Setter stor pris på svar, da jeg bare fikk et standardsvar («funker så lenge de tar visa») fra DNBs kundeservice…

  1. supermarie

   Så gøy! Jeg har DnB, ja – Visa fungerte helt fint for meg! 🙂

   1. Johanne

    Supert, tusen takk for svar! Da slipper jeg å ta med 8000 i cash 🙂

 3. Solfrid

  Eg diggar det! Du har så kul stil, med gamalt, nytt og eksotisk blanda saman. Er så einig i at det er så mange som har kvite og kjedelege heimar.

  Eg elskar oransje. No har eg hatt ein vegg som er oransje. Håpar på å få tak i ein oransje sofa (minst!) til min neste heim, og oransjt kjøkken. Likar óg å bruke ting arva frå besteforeldre, foreldre, kvensomhelst og kjøpte brukt, OG blande det med nye ting. Er det rart eg diggar din stil (høhø).

  1. supermarie

   Åå, tusen takk! Liker miksen sjæl! Du må snappe meg bilder fra ditt neste hjem – tror vi har lik stil <3 Haha 😀

 4. Borghild

  Åå så fint du har det, og så fint å sjå ein heim med SJEL! Pluss at det var så deilig å lese eit blogginnlegg om interiør som ikkje var sånn «hei hallo sjå på alle desse sjukt dyre tingene eg har kjøpt som du aldri får råd til som eg kjem til å bytte ut snart likevel hehe» det her var rett og slett skikkelig inspo! Brb sjekke finn.no for å finne bruktkupp

 5. Jeg synes det var kjempefint! Så spennende at alle tingene har en liten historie Lurer bare på hvordan du får skrapekartet ditt til å faktisk henge på veggen? Mitt faller bare ned

  1. supermarie

   Takk! Jeg har stiftet det rett på veggen 🙂

 6. Ååå, så koselig det er hos deg!!!

  1. supermarie

   Tusen takk! <3

 7. Du har det så fint. Elsker når ting har en historie! Selv har jeg en blanding av loppis, arv, gaver og egenkjøpt. Har ikke noen annen stil enn «denne syns jeg er fin!». Og støtter idéen om gul sofa. Da vi kjøpte oss hus ville jeg ha gul sofa, men siden vi har en del besøk og sånn, så ble det vanskelig. Ikke mange gule hjørnesofaer. Ble gule lenestoler og grå sofa.

  Du inspirerer. Vurderer å blogge mitt eget hjem.

 8. Johanne

  Denne posten likte eg godt! Men eg har ein liten tanke ut frå kva du skreiv om at du nestan ikkje eiger nokre ting som du eiger heilt sjølv.
  Eg er veldig begeistra for å kjøpe eller få brukte ting. Det gjev dei ei sjel. Eg vet godt kvar eg har fått tak i kvar einaste ting: Fleire bukser frå ei venninne, ei bokhylle frå Finn, timar brukt på loppemarked for å finne vakre puter. Alle tinga mine har ei historie, men i det augeblikket eg tok over dei, ser eg på dei som mine eigne.

  Du fortel om kvar du har fått tak i ulike møblar, men samtidig seier du det som om dei ikkje tilhører deg. «Hjemmet mitt er seriøst fullt av møbler og interiør som ikke er mitt, haha.» Og då blir eg sittande å undre: Kvifor er ikkje dei tinga du har dine, sjølv om dei har ei forhistorie? Sånn, med mindre dei berre er til låns da. Eg brenner litt for at min/din heim som er fylt med brukte møbel er ein heim fylt med mine/dine ting. Og det kan både eg og du eige med stoltheit. 🙂

  1. supermarie

   Ja, litt dårlig formulert, jeg mente bare at ingen ting er kjøpt selv – men som sagt så liker jeg at det jeg har har en historie og har tilhørt mennesker i livet mitt <3 Gjenbruk er fantastisk! Scroller ofte gjennom Finn også, på jakt etter nye skatter 😀 Penger og miljø spart!

 9. Ingrid E

  Du har det kjempefint! Jeg kjøpte ny sofa og ny seng, men bortsett fra det har jeg arvet, kjøpt brukt og laga sjæl. Veldig fornøyd, og koser meg i leiligheta mi.
  Jeg sier svigerinne, men tror svigersøster funker like bra 🙂

 10. Fint! Men du, det kjøkkenet der kan du fint male. Ingen grunn til å bytte det. Ser ut til å være kvalitet. Eventuelt kan du legge folie på.

  Mitt andre tips er å melde deg inn i facebookgruppen Genbrug Vi gør gammelt til nyt. Jeg blir så himla inspirert av å se hva disse danske damene tryller fram. Man behøver jo egentlig aldri å kjøpe noe nytt overhodet.

  1. supermarie

   Folie! Det var ingen dum idè. Ja, det er et godt kjøkken – bare fargen jeg vil ha ny. Så jeg skal se etter maling eller folie! Og tusen takk for tips – har meldt meg inn i gruppa! SÅ mye kult!

 11. Innredning er gøy, gleder meg til jeg kan innrede en hel leilighet selv. Kult med mye på studentbudsjett! Jeg sier svigerinne 🙂

 12. Så fin leilighet!!! Jeg er både ikea-ansatt og verdens største fan av butikken, så tenkte jeg skulle vise deg to kule, og gule stoler! 😀 Den største har mine foreldre og er superdigg, jeg har den lille – liker den supergodt! Ofte på tilbud, også selges det typ alltid noen av de på finn.
  http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90361894/

  http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00262879/

  1. supermarie

   Åh, så kule de var! Og ganske billige også, elsker IKEA ass <3 Haha. Takk for tips!

 13. *stalkeralert* hihi, jeg tror det var på din spotify profil jeg sjekket ut etter en runde hos SnapKollektivet og skulle finne en sang, men var det du som hadde en followed en liste med «lydbøker» for bil? For bilteorien liksom? Jeg skal ta den nå fortløpende og kom akkurat på dette, det hadde vært genialt å hatt tilgang til 😀

  1. supermarie

   Ja, sant det! Det er riktignok humoristiske sanger – og ikke teori som i lydbok. Men spillelista/albumet/eller hva jeg skal kalle det heter i hvert fall Teorisangboka 🙂

   1. Vibeke

    Åja, haha morsomt! Jeg hørte aldri på de men må sjekke de ut nå 😀 Tusen takk!

   2. Vibeke

    Hahahahahahh, okei de kommer IKKE til å hjelpe meg til bilteorien!

   3. supermarie

    Hahaha! Nei, de er kanskje ikke så egna for det…. Haha! Masse lykke til, i hvert fall – da jeg tok lappen fantes det masse gratistester på nettet – de hjalp i hvert fall meg mye!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *