Tilbake til rekrutten

To runder, skulle vi skyte. Jeg gjorde dèt, og beveget meg pent mot utgangen sammen med de andre. Og ble pent snudd rundt av skytebanelederen, og sendt tilbake inn på skytebanen. Haha. Han var ikke videre imponert, og jeg skjønner jo dèt. Den første runden bommet jeg fullstendig. Altså, ikke ett (!) eneste skudd rørte skiva som stod x antall meter foran oss. Jeg siktet jo mot den, trodde jeg? Jeg skjønte ingenting, instruktøren skjønte ingenting, men så kom jeg plutselig på at jeg var kryssdominant og da falt alt på plass for oss begge. Jeg skyter altså med høyre hånd, og sikter med venstre øye. De siste årene har jeg skutt med pistol, og da er det jo ikke noe problem i det hele tatt. Nå var jeg plutselig tilbake i kolbemar(i)erittet, og der har jeg ikke vært siden førstegangstjenesten. Skytebanetjenesten sendte meg mentalt RETT tilbake til rekrutten, og da jeg (eller instruktøren, da) først oppdaget at jeg var kryssdominant – SÅ forvirra der jeg stod. Kolben gjør det jo klin umulig for meg å sikte med venstre, så jeg måtte inn i den (u)vanen det er å sikte med høyre øye i stedet. Jeg hadde helt glemt hvordan det var, så det var definitivt på tide å friske opp, og med gode instruktører ble det orden på skudda mine til slutt òg, selv om jeg ble den aller siste til å forlate den skytebanen – sikkert en time etter at alle andre var ferdig. Ikke at dèt er noe negativt, jeg liker skytebanetjenesten, og hadde aldri skutt med MP5 før, så det var gøy å prøve det òg!

Traff kanskje ikke midten, men fikk i hvert fall en slags samling.

Ellers har vi vært litt rundt omkring de siste dagene, jeg har ansvaret for Snapchat (heimevernet) og storkoser meg med dèt! I går var vi på minnemarkering i Fredrikstad, på frigjørings- og veterandagen, den dagen gjør alltid noe med meg. Det er bare 72 år siden vi fikk friheten vår, dere. Det er jo ingen verdens ting. Og det er så viktig å ikke glemme historien, og ikke ta den friheten for gitt.

I dag fikk jeg perm for å dra på universitetet, og veilederen min der sa at jeg måtte jobbe hardt for å stryke – etter å ha sett på oppgaven min så langt. Det ga et spark i motivasjonen min igjen (som har falt – atter en gang), så etter øvelsen skal jeg gire opp og bli ferdig med alt sammen. 1. juni er det evig sommerferie! Har ikke ord nok til å beskrive hvor godt det skal bli. Men først; tilbake til grønt. Vi skrives plutselig igjen!

5 kommentarer

 1. Elise H

  Jeg mangler samsyn, så jeg ser bedre på venstre øye enn jeg gjør på høyret, min løsning ble å skyte linx, mp5 er derfor helt på trynet, fordi reima er jo laga for høyrehendte.

  1. supermarie

   Jaa jeg veit! For et styr, haha

 2. Så fine bilder du tar! Hvordan redigerer du de slik at ser litt sånn gammeldagse ut? Er det et spesielt filter? Så kul effekt

  1. supermarie

   Takk! Ja, jeg tenkte å lage et innlegg om hvordan jeg redigerer bildene mine 🙂 Stort sett gjennom apper!

   1. Da gleder jeg meg til å lese om det! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *